Ειδήσεις

Ζούρος: «Η πρόκριση θα είναι σαν χρυσό μετάλλιο»

Υπέρβαση της... υπέρβασης θα είναι ενδεχόμενη πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπως δήλωσε μετά την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, εν όψει του προημιτελικού της Πέμπτης απέναντι στη Γαλλία, ο Ηλίας Ζούρος.

Υπέρβαση της... υπέρβασης θα είναι ενδεχόμενη πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπως δήλωσε μετά την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, εν όψει του προημιτελικού της Πέμπτης απέναντι στη Γαλλία, ο Ηλίας Ζούρος.

Αποστολή στο Κάουνας, Χρήστος Ρομπόλης

«Είμαστε έτοιμοι. Σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα μπαίνει καλά προετοιμασμένη. Υπάρχει απειρία, έχουμε κάνει κατά πολύ τη δουλειά μας στη Λιθουανία, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις, αλλά θέλουμε να κάνουμε άλλη μία. Θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και ψυχικά, αλλά και πνευματικά σε αυτό το παιχνίδι, γιατί θα κριθεί στις λεπτομέρειες και το μυαλό, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αθλητικά προσόντα των Γάλλων, που υπερέχουν σε αυτό το κομμάτι. Άγχος υπάρχει πάντα. Το θέμα είναι να το διαχειρίζεσαι σωστά», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για την αντιμετώπιση του Τόνι Πάρκερ, είπε: «Δεν εστιάζουμε μόνο στον Πάρκερ. Σίγουρα είναι ο κινητήριος μοχλός της γαλλικής ομάδας, αλλά όποιος υποθέσει ότι περιορίζοντας μόνο τον Πάρκερ, θα κερδίσουμε, κάνει μεγάλο λάθος. Ο Πάρκερ πέρα από σκόρερ, είναι και καλός δημιουργός. Η Γαλλία διαθέτει πολλούς ακόμη καλούς παίκτες, που σκοράρουν, που βοηθούν σε όλους τους τομείς και μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το παιχνίδι δεν είναι Ελλάδα εναντίον Πάρκερ, αλλά Ελλάδα εναντίον Γαλλίας. Εστιάζουμε, λοιπόν, σε όλη τη γαλλική ομάδα».

Οι Γάλλοι δείχνουν να θεωρούν δεδομένο πως η Εθνική θα επιλέξει έναν αργό ρυθμό. Ο Ηλίας Ζούρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του. «Δεν θέλω να μιλήσω για την τακτική προσέγγιση του αγώνα από τη μεριά μας. Πάντως δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα παίξουμε κοντρόλ παιχνίδι. Θα δείτε στο γήπεδο τι θα γίνει».

Η προφανής επιλογή της Γαλλίας να βρει στους «8» την Ελλάδα (κι εν συνεχεία όχι Λιθουανία ή Ισπανία, αλλά Σερβία ή Ρωσία) είναι κάτι που δεν απασχολεί τον 45χρονο προπονητή. «Δεν είναι έξτρα κίνητρο. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και από μόνο του το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Αν κερδίσουμε, γράφουμε ιστορία. Θα είναι σαν να έχουμε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με αυτή την ομάδα. Θα είναι η υπέρβαση της υπέρβασης. Δεν χρειαζόμαστε, λοιπόν, επιπλέον κίνητρο».

Τέλος, δεν έκρυψε πως περιμένει βοήθεια από τους φίλους του στο Κάουνας. «Ελπίζω η παρουσία μου στο Κάουνας να μου φέρει γούρι. Θα είναι το πρώτο μου παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο. Μακάρι να υπάρχει συνέχεια από πέρυσι. Όποιος είναι στη Ζαλγκίρις και στο Κάουνας είναι μαχητής. Αν η ομάδα μας παλεύει και δείξει τη μαχητικότητά της, θα αγγίξουμε την καρδιά και των φιλάθλων του Κάουνας, που αγαπούν το μπάσκετ και τις ομάδες που μάχονται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x