Europa League

Κόπηκε στα αγγλικά

Ένα καλό ξεκίνημα έψαχνε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην νεανική Τότεναμ, αλλά μάταια. Χαμένες ευκαιρίες, πέναλτι με τον Λίνο, αγωνία μέχρι το τέλος, δοκάρι του Ίβιτς στο φινάλε και παρόλα αυτά μηδέν εις το πηλίκο (0-0). Κατώτερος των προσδοκιών ο «Δικέφαλος», πέτυχε τους Άγγλους με τα «δεύτερα», αλλά όχι και τον σκοπό του, αφού παρότι η ισοπαλία κάποτε θα θεωρούταν επιτυχία, σήμερα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ένα καλό ξεκίνημα έψαχνε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην νεανική Τότεναμ, αλλά μάταια.

Χαμένες ευκαιρίες, πέναλτι με τον Λίνο, αγωνία μέχρι το τέλος, δοκάρι του Ίβιτς στο φινάλε και παρόλα αυτά μηδέν εις το πηλίκο (0-0).

Κατώτερος των προσδοκιών ο «Δικέφαλος», πέτυχε τους Άγγλους με τα «δεύτερα», αλλά όχι και τον σκοπό του, αφού παρότι η ισοπαλία κάποτε θα θεωρούταν επιτυχία, σήμερα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. «Βουνό» πλέον η πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς.

Την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου του Europa League, η Ρούμπιν Καζάν περνούσε με άνεση και στιλ από την έδρα της Σάμροκ Ρόβερς, επικρατώντας με σκορ 3-0 μέσα στην έδρα των Ιρλανδών.



Όποιος βιάστηκε να «ξεγράψει» την Τότεναμ κατάλαβε από τα πρώτα κιόλας λεπτά πως οι «άβγαλτοι» -ως επί το πλείστον- παίκτες που συνέθεταν την ενδεκάδα των Άγγλων δεν θα αποτελούσαν εύκολο «θήραμα». Τα «φυντάνια» του Ρέντναπ (που κράτησε τα «βαριά χαρτιά» των «σπιρουνιών» στο Νησί) ούτε εύκολα θα «λύγιζαν» στην «φλεγόμενη» Τούμπα, ενώ σίγουρα δεν θα έπεφταν αμαχητί.

Ναι μεν η διαφορά παραστάσεων ήταν εμφανής, αλλά τα τρεξίματα των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (που είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κουντιτσίνι) και ο έκδηλος ενθουσιασμός τους, διαμόρφωσε ένα αν μη τι άλλο ισορροπημένο σκηνικό.

Κάτι που αποτυπώθηκε στην εικόνα του αγώνα και κατ’ επέκταση στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Εκείνο που διέφερε ήταν η στάση του διαιτητή σε δυο θεωρητικά ίδιες περιπτώσεις. Ο Κέιν ανατράπηκε από τον Κοντρέρας μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς δεν υπέδειξε την παράβαση, ενώ στην αμέσως φάση με πρωταγωνιστές τούτη τη φορά τους Αθανασιάδη-Κουντιτσίνι καταλόγισε σωστά πέναλτι υπέρ του «Δικεφάλου».

Ο Λίνο σκόραρε από την άσπρη βούλα, ωστόσο τα έκανε και πάλι «μαντάρα», δίνοντας επανάληψη με τον Βραζιλιάνο μετά τις προσωρινές χαρές και τα πανηγύρια να επανέρχεται στα 11 μέτρα, αλλά να μην έχει την ίδια ψυχραιμία.

Όταν βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήταν λίγες οι φορές που «επισκέφθηκε» απειλητικά την περιοχή της Τότεναμ, πάντα όμως το αποτέλεσμα τον άφηνε με πικρή γεύση. Η αγωνία κορυφωνόταν, η πίεση αυξανόταν, ο χρόνος των καθυστερήσεων «κυλούσε», ο Βιεϊρίνια (με χαμένο τετ-α-τετ) και ο Ίβιτς (με κεφαλιά που προσέκρουσε στο δοκάρι) πήγαν να το πάρουν πάνω τους, αλλά τζίφος...





ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (62’ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδης.

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Γουόκερ, Λίβερμορ, Τάουσεντ, Κάρολ. Παβλιουτσένκο, Ντος Σάντος, Φαλκέ (80’ Φρέντρικς), Κιν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x