Ειδήσεις

«Άγριο άλογο ο Κιριλένκο»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι πάντα απολαυστικός στις δηλώσεις του. Μετά τη νίκη της Ρωσίας επί της Σερβίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, εκθείασε τον Αντρέι Κιριλένκο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι πάντα απολαυστικός στις δηλώσεις του. Μετά τη νίκη της Ρωσίας επί της Σερβίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, εκθείασε τον Αντρέι Κιριλένκο.

Αποστολή στο Κάουνας, Χρήστος Ρομπόλης

«Ο Αντρέι είναι σαν ένα άγριο άλογο. Είναι καλύτερος όταν τρέχει ελεύθερος. Του ζητάμε να παίξει μέσα στο σύστημα, αλλά οι καλύτερες στιγμές του είναι όταν ακολουθεί το ένστικτό του. Τα καταφέρνει καλύτερα όχι μέσα από τη δομή της ομάδας, αλλά από το ταλέντο του. Το καλό είναι πως δεν είναι εγωιστής και παίζει για την ομάδα. Ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας ήταν ο Χριάπα, αλλά ο Κιριλένκο σήμερα στο δεύτερο μέρος ήταν απίστευτος, έκανε πράγματα που εγώ δεν μπορώ να τον διδάξω και ο αντίπαλος προπονητής δεν μπορεί να εμποδίσει. Αυτός είναι ο Αντρέι και ευχαριστώ το Θεό που είναι στην ομάδα μου», τόνισε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

Όσο για τη νίκη της ομάδας του, είπε: «Το 2009 ήμασταν και πάλι αντίπαλοι στην ίδια δυνατή ομάδα και τον ίδιο εξαιρετικό προπονητή. Τότε είχαμε χάσει από μία καλύτερη ομάδα. Έκτοτε προχωρήσαμε, οι νεαροί παίκτες μας εξελίχθηκαν και με τη βοήθεια δύο παικτών που δεν είχαμε τότε, του Χριάπα και του Κιριλένκο, φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Η νίκη είναι γλυκιά, αλλά η χαρά είναι σύντομη, γιατί παίζουμε αύριο και δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία, πόσω μάλλον για να πανηγυρίζουμε. Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ, αλλά το ματς της Παρασκευής είναι ακόμη πιο σημαντικό κι ελπίζω να είμαστε έτοιμοι».

Τέλος, για την αντίπαλο της ομάδας του στον ημιτελικό, τη Γαλλία, είπε: «Είναι μια αθλητική ομάδα, με λύσεις σε κάθε θέση. Έχει έναν εξαιρετικό πλέι μέικερ και άλλους παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πάντα. Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, όπως άλλωστε όλοι είναι σε αυτό το επίπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x