Ειδήσεις

Χουαν Κάρλος Να… βάλω

Με μια σούπερ εμφάνιση στην τρίτη περίοδο, όπως με τη Σλοβενία στον προημιτελικό, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο οδήγησε την Ισπανία στη νίκη επί της ΠΓΔΜ με 92-80, βάζοντας της στον τελικό του Ευρωπάσκετ της Λιθουανίας. Ο «La Bomba» σημείωσε 35 πόντους (19 εκ των οποίων στο τρίτο δεκάλεπτο) και έδωσε τις λύσεις στους «φούριας ρόχας» που ζορίστηκαν απέναντι στους αξιόμαχους Σκοπιανούς. Τον αντίπαλο του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Ρωσία και Γαλλία (21:00) περιμένουν πια οι παίκτες του Σκαριόλο.

Με μια σούπερ εμφάνιση στην τρίτη περίοδο, όπως με τη Σλοβενία στον προημιτελικό, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο οδήγησε την Ισπανία στη νίκη επί της ΠΓΔΜ με 92-80, βάζοντας της στον τελικό του Ευρωπάσκετ της Λιθουανίας.

Ο «La Bomba» σημείωσε 35 πόντους (19 εκ των οποίων στο τρίτο δεκάλεπτο) και έδωσε τις λύσεις στους «φούριας ρόχας» που ζορίστηκαν απέναντι στους αξιόμαχους Σκοπιανούς.

Τον γκαρντ της Μπαρτσελόνα ακολούθησε ο Πάου Γκασόλ με 22 πόντους και 17 ριμπάουντ! ΜακΚάλεμπ και Άντιτς οι κορυφαίοι της ΠΓΔΜ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για περισσότερο από ένα ημίχρονο.

Τον αντίπαλο του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Ρωσία και Γαλλία (21:00) περιμένουν πια οι παίκτες του Σκαριόλο.


Το ματς

Με την ΠΓΔΜ να επιβεβαιώνει ότι δεν βρέθηκε τυχαία στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης ξεκίνησε το ματς. Οι παίκτες του Ντοκουζόφσκι εναλλάσσονταν στο σκορ με τους «φούριας ρόχας» παρότι το βαρύ… πυροβολικό τους, ο ΜακΚάλεμπ, περιορίστηκε στους δύο πόντους. Σημαντική η συμβολή του Άντιτς ο οποίος κατάφερε στο πρώτο μισό της περιόδου να χρεώσει τον Πάου Γκασόλ με δύο επιθετικά φάουλ και να τον θέσει εκτός παιχνιδιού. Τελικά οι παίκτες του Σκαριόλο με σερί 9-0 κατάφεραν να φτάσουν στο +8 (26-18) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Πάου Γκασόλ έδωσε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου πλεονέκτημα δέκα πόντων στους Ισπανούς (28-18), όμως οι Σκοπιανοί ανασυντάχθηκαν γρήγορα και με επιμέρους 14-3 όχι μόνο μείωσαν αλλά πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Ντάμιαν Στογιανόφκσι 5’ πριν το ημίχρονο (31-32). Τα τρίποντα των Ιβήρων μπορεί να μην έμπαιναν όμως δεν σταμάτησαν να τα επιχειρούν (5/14, 35,7%) σε αντίθεση με την ΠΓΔΜ που έδειχνε υπομονή και συγκέντρωση στον επιθετικό τομέα. Η ωριμότητα του αυτή του δικαίωσε καθώς οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή χάρις σε λέι απ του ΜακΚάλεμπ με την ολοκλήρωση του εικοσαλέπτου.

Το προσωπικό σόου του… “La Bomba» (19 πόντοι), Χουάν Κάρλος Ναβάρο, στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκείνο που… έσωσε τους Ισπανούς. Η ΠΓΔΜ, παρά την κυριαρχία των παικτών του Σκαριόλο στα ριμπάουντ κατάφερε να διατηρείται κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, όμως το ξέσπασμα του γκαρντ της Μπαρτσελόνα από τα 6,75 στα τελευταία λεπτά τους άφησε πίσω με 9 πόντους (71-62).

Με μικρό σερί 5-0 οι «φούριας ρόχας» έφτασαν στο +12, αλλά οι Σκοπιανοί δεν έδειξαν έτοιμοι να παραδώσουν τα… όπλα. Αυτό ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετό μιας και η Ισπανία είχε πάρει αυτό που ήθελε. Μία διαφορά ασφαλείας, δηλαδή, που απλά φρόντισε να διατηρήσει μέχρι τέλους (92-80).

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 22 (17 ριμπάουντ), Φερνάντεθ 2, Ρούμπιο 5 (7 ριμπάουντ), Ναβάρο 35 (5), Καλντερόν 3 (1), Ρέγες, Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο, Γιούλ 3 (1), Μ. Γκασόλ 11 (10 ριμπάουντ), Ιμπάκα 11

ΠΓΔΜ (Ντοκουζόφσκι):Μιρακόφσκι, Ιλιέφσκι 15 (1), ΜακΚάλεμπ 25, Στογιανόφσκι Β. 6, Στογιανόφσκι Ν. 3 (1), Σιμονόφσκι, Σοκόλοφ, Άντιτς 17 (9 ριμπάουντ), Γκετσέφσκι, Τσεκόφσκι 2, Σαμαρτζίσκι 12, Νικολόφσκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x