Θανάσης Ράλλης

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Βίτο Κορλεόνε (δουλεύει 100%)

Έχω δει πολλές γκανγκστερικές ταινίες στη ζωή μου για να ξέρω ότι τέτοιες απαιτήσεις συνοδεύονται από ατάκες του τύπου «Μην ξεχνάς ότι ξέρουμε που μένει η μάνα σου» ή «Θα σε βάλουμε να κοιμηθείς με τα ψάρια» ή το χειρότερο, που είναι να βρεις ένα κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι σου.


Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Κάθε πράγμα στη ζωή θέλει τον τρόπο του. Ο τρόπος που πλασάρεις το οτιδήποτε θα κρίνει πολλές φορές και το αποτέλεσμα αυτής σου της προσπάθειας.

Αν είσαι ευγενικός σε ένα εστιατόριο πιθανότατα θα σε εξυπηρετήσουν καλύτερα και με χαμόγελο. Αν έχεις τρόπο όταν ζητάς κάτι -εφικτό- σαν χάρη τότε μάλλον αυτό θα γίνει.

Αλλά ποιος έχασε το τακτ του για να το βρούμε εμείς στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μας και η έκτακτη εισφορά. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να ήρθε κάποιος που δεν του χρώσταγα και να απαίτησε να του δώσω λεφτά.

Και όχι μόνο να του δώσω λεφτά αλλά να μου βάζει και χρονικό περιθώριο.

Έχω δει πολλές γκανγκστερικές ταινίες στη ζωή μου για να ξέρω ότι τέτοιες απαιτήσεις συνοδεύονται από ατάκες του τύπου «Μην ξεχνάς ότι ξέρουμε που μένει η μάνα σου» ή «Θα σε βάλουμε να κοιμηθείς με τα ψάρια» ή το χειρότερο, που είναι να βρεις ένα κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι σου.

Είναι αλήθεια ότι από τη μέρα που μου ήρθε ο φάκελος της έκτακτης εισφοράς ψάχνω κάθε μέρα το κρεβάτι μου πριν κοιμηθώ αν και νομίζω ότι ένα κεφάλι αλόγου θα ήταν εύκολα διακριτό. Όμως η όραση μου με έχει προδώσει πολλές φορές στο παρελθόν γι αυτό και πάντα διπλοτσεκάρω.

You got no business? Fuck you, pay me

Η ατάκα είναι από τα «Καλά παιδιά» και νομίζω ότι ταιριάζει με την περίσταση.

You had a fire? Fuck you, pay me

Και αν εξαιρέσουμε το τυπικό της υπόθεσης, το γεγονός δηλαδή ότι μιλάμε για επίσημο έγγραφο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέτοια γλώσσα, το νόημα παραμένει πάνω κάτω το ίδιο.

The place got hit by lightning? Fuck you, pay me

Και στο κάτω κάτω αν η φρασεολογία ήταν τέτοια θα ήταν και πιο πειστική. Αφού αυτό θες να πεις γιατί δεν το λες έτσι; Από την άλλη μεριά πάντα μου άρεσε η πρωτοτυπία.

Ευχαρίστως θα πλήρωνα μία έκτακτη εισφορά με τον τίτλο «Βοηθήστε μας να ανακαλύψουμε ζωή σε άλλους πλανήτες». Κι ας μην χρησιμοποιούσαν τα λεφτά γι αυτό το λόγο.

«Βοηθήστε μας να εξολοθρεύσουμε μία συμμορία από γενετικά εξελιγμένους ιπποπόταμους που καταστρέφουν χωριά στην Ημαθία».

Θα ήθελα να προστατέψω χωρία στην Ημαθία. Κι ας μην υπήρξαν ποτέ γενετικά εξελιγμένοι ιπποπόταμοι. Αλλά μην έρχεσαι και μου ζητάς λεφτά από την τσέπη μου μέσα σε 15 μέρες. Το πιο πιθανό είναι να καθυστερήσω να στα δώσω μόνο και μόνο για να μάθεις τρόπους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μάθεις βέβαια, αλλά τουλάχιστον ο αρχικός σου σκοπός δεν θα έχει επιτευχθεί.

Κάθε πράγμα στη ζωή θέλει τον τρόπο του. Και εσύ (κράτος) δεν φτάνεις ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι τον Βίτο Κορλεόνε.

Άσε που θα σου είναι δύσκολο να βρεις τόσα άλογα.






Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x