Ειδήσεις

Σκαριόλο: «Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας οφείλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό κόντρα στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο προπονητής των «φούριας ρόχας» επέστησε την προσοχή στους παίκτες του, καθώς οι «τρικολόρ» είναι από η πιο αθλητική ομάδα της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας οφείλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό κόντρα στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο προπονητής των «φούριας ρόχας» επέστησε την προσοχή στους παίκτες του, καθώς οι «τρικολόρ» είναι η πιο αθλητική ομάδα της διοργάνωσης.

«Έχουμε συναντηθεί με όποιον έχουμε ζητήσει και για εμάς που είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας με "νύχια και με δόντια" τον τίτλο που κόστισε τόσο πολύ δύο χρόνια πριν στην Πολωνία. Αυτό θα δώσει στους παίκτες μου μια επική διάσταση», δήλωσε αρχικά ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Όσον αφορά στο γεγονός πως ο αυριανός αγώνας θα είναι ο δέκατος μέσα σε δώδεκα μέρες, δήλωσε: «Στο χθεσινό ημιτελικό κόντρα στην ΠΓΔΜ η πλειονότητα των παικτών της ήταν κουρασμένοι. Η φυσική κατάσταση είναι καθοριστικός παράγοντας».

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας του Βενσάν Κολέ: «Η Γαλλία είναι η πιο αθλητική ομάδα του τουρνουά, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε καλοί στο τεχνικό κομμάτι και να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που δεν κυλήσει με τον τρόπο που θέλουμε. Οι παίκτες είναι απαραίτητο να δείξουν "καρδιά" και νοοτροπία νικητή. Αυτά θα είναι τα "όπλα" μας».

Έπειτα, αναφέρθηκε και το γεγονός πως οι "μπλε" δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το Ευρωμπάσκετ: «Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη που δεν έχει φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου και άπαντες ισχυρίζονται πως ίσως να είναι η στιγμή της, βάσει του ταλέντου που έχει ως ομάδα. Εύχομαι να έρθει αυτή η στιγμή, αλλά όχι σύντομα, καθώς διαθέτουν εμπειρία, ποιότητα και δύναμη».

Τέλος, για τον Γιοακίμ Νοά, υπογράμμισε: «Ο Νοά είναι από τους παίκτες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο NBA. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος παίκτης σε τεχνικό επίπεδο, αλλά τα χιλιάδες πράγματα που κάνει μέσα στο παρκέ, οι λεπτομέρειες αυτές είναι σημαντικές για μία ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x