Stoiximan Super League

Το μη χείρον βέλτιστον

Όταν δεν μπορείς να νικήσεις, το καλύτερο είναι να μην χάσεις. Αυτό έκανε και ο Παναθηναϊκός κόντρα τον Ατρόμητο (), αφού παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες από το 3’, λόγω της… αναγκαστικής αποβολής του Καρνέζη, αλλά και πίσω στο σκορ, πήρε τελικά τον έναν βαθμό. Οι «πράσινοι» παρέμειναν πρώτοι, τέσταραν τις δυνατότητές τους και κέρδισαν τον Καπίνο. Ακολουθεί νέα προετοιμασία.

Όταν δεν μπορείς να νικήσεις, το καλύτερο είναι να μην χάσεις. Αυτό έκανε και ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι κόντρα τον Ατρόμητο (1-1), αφού παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες από το 3’, λόγω της… αναγκαστικής αποβολής του Καρνέζη, αλλά και πίσω στο σκορ, ισοφάρισε και πήρε τον έναν βαθμό. Οι «πράσινοι» παρέμειναν στην κορυφή, είδαν τις δυνατότητές τους, ενώ κέρδισαν και τον Καπίνο, ο οποίος μπήκε στα βαθιά. Νέα προετοιμασία τον επόμενο μήνα.

Το σκηνικό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στήθηκε… ιδανικά για τους Περιστεριώτες, όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε γιατί είναι μεγάλη ομάδα και πήρε ό,τι περισσότερο μπορούσε δεδομένων των συνθηκών. Μπορεί η αποβολή του Καρνέζη να τον ρίχνει στα μάτια πολλών, ειδικά μετά το γκολ που είχε δεχθεί κόντρα στην ΑΕΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πέρσι, αλλά στην πραγματικότητα ο Έλληνας πορτιέρο έκανε το αυτονόητο, απέτρεψε ένα σίγουρο γκολ. Το αριθμητικό μειονέκτημα έκανε τους «πράσινους» πιο ευάλωτους αφού και πάλι στόχος ήταν η νίκη. Μετά το γκολ που δέχτηκαν προσπάθησαν για την ισοφάριση και την πέτυχαν τελικά, λόγω της ποιότητας της επιθετικής γραμμής τους.

Τα κέρδη για τον Φερέιρα αρκετά, παρά την απώλεια δύο βαθμών στο Περιστέρι. Ο Πορτογάλος έριξε κατευθείαν στα βαθιά τον νεαρό Καπίνο και αυτός, εκτός του γκολ που δέχτηκε, όπου δεν φέρει ευθύνη, απέδειξε ότι μπορεί να… κολυμπήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη φάση, αλλά έστω κι έτσι στάθηκε σωστά στη θέση του και πήρε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Το δεύτερο συν για τον προπονητή του «τριφυλλιού» είναι ο Ρούντολφ, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με τα πράσινα έδειξε ότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία αποκτήθηκε και πως μαζί με τους Λέτο και Κουίνσι στα πλάγια συνθέτει μια πολύ ποιοτική επιθετική τριπλέτα, ικανή να δημιουργήσει πολλούς «πονοκεφάλους» σε κάθε αντίπαλο.

Θετική κρίνεται και η παρουσία του Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μια αρκετά αξιόπιστη λύση ως αριστερό μπακ, αφού τουλάχιστον στον αμυντικό τομέα δύσκολα νικιέται.

Νέα προετοιμασία

Ένα μήνα περίπου θα κάνουν να δώσουν αγώνα στο πρωτάθλημα οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ακολουθούν δύο αγωνιστικές με τις ομάδες Α και Β, που σημαίνει ρεπό για δύο αγωνιστικές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα αφήσει όμως την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού ετοιμάζει μίνι προετοιμασία για τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να μην μείνουν πίσω σε αγωνιστική κατάσταση. Ο Πορτογάλος τεχνικός, επίσης, σκέφτεται να κλείσει και δύο φιλικά με Άρη και Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι στις δύο αγωνιστικές που ακολουθούν παίζουν με την έτερη ομάδα... που δεν υπάρχει στη Σούπερ Λίγκα και θα έχουν επίσης κενό.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x