Ειδήσεις

«Σχεδίαζα να νικήσω»

Σίγουρος για τη νίκη της Ρωσίας στον μικρό τελικό απέναντι στα Σκόπια ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Σίγουρος για τη νίκη της Ρωσίας στον μικρό τελικό απέναντι στα Σκόπια ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Αποστολή στο Κάουνας, Χρήστος Ρομπόλης

«Σκεφτόμουν τι θα πω. Σχεδίαζα να νικήσω, όχι γιατί υποτιμώ τα Σκόπια, απλώς γιατί ήξερα πως το μονοπάτι που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα ήταν τόσο καλό, που μόνο με ένα καλό αποτέλεσμα θα τελείωνε αυτή η ιστορία. Οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά, ήταν αφοσιωμένοι και χαρούμενοι που ήρθαν στην εθνική ομάδα. Ευχαριστώ τους παίκτες μου που με βοήθησαν να τους βοηθήσω και φτάσαμε μαζί στο δεύτερο μετάλλιο μέσα στα τελευταία τρία Ευρωμπάσκετ. Το να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια είναι κάτι που με γεμίζει περηφάνια. Το ρωσικό μπάσκετ είναι και πάλι στον χάρτη του αθλήματος, χάρη στο πρόγραμμα που έχουμε εφαρμόσει τα τελευταία έξι χρόνια», τόνισε ο προπονητής της Ρωσίας.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Βίκτορ Χριάπα είπε: «Ο Χριάπα δεν έπαιξε γιατί έχει ένα χρόνιο πρόβλημα στο πόδι. Δεν είναι σοβαρό αυτή τη φορά, αλλά πονούσε μετά από τόσα συνεχή ματς και αποφάσισα να μην τον χρησιμοποιήσω».

Όσο για το αν θεωρεί μικρότερο επίτευγμα το φετινό από εκείνο του 2007. «Κερδίσαμε δέκα ματς. Δεν μπορείς να ζητήσεις πολλά περισσότερα. Αυτό είναι φανταστικό επίτευγμα. Είναι σχεδόν τόσο καλό όσο ένας τίτλος. Χάσαμε ένα ματς από την εξαιρετική ομάδα της Γαλλίας. Ίσως άλλη μέρα να την κερδίζαμε εμείς», τόνισε.

Τέλος, στάθηκε στην επιτυχία της διοργάνωσης: «Ευχαριστούμε τους φιλάθλους της Λιθουανίας, τη FIBA για την υπέροχη διοργάνωση και τια άλλα συγκροτήματα που παρουσίασαν πολύ καλές ομάδες. Ήταν ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά και δεν μπορεί να καταλάβει κανείς την πίεση που υπήρχε. Αυτό είναι το μπάσκετ. Γι’ αυτό αγαπάμε αυτό το παιχνίδι και χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x