Stoiximan Super League

Ουσία κι ενίσχυση

Μπορεί να καρδιοχτύπησε, μπορεί να έφτασε στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στη SKODA Ξάνθη () και έμεινε με την ουσία από τον πρώτο του αγώνα στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούν μπροστά στο επόμενο παιχνίδι τους, περιμένοντας μέσα στην εβδομάδα να τελειώσουν οι αποκτήσεις των Μόνχε και Ζαραδούκα.

Μπορεί να καρδιοχτύπησε, μπορεί να έφτασε στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στη SKODA Ξάνθη (2-1) και έμεινε με την ουσία από τον πρώτο του αγώνα στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούν μπροστά στο επόμενο παιχνίδι τους, περιμένοντας μέσα στην εβδομάδα να τελειώσουν οι αποκτήσεις των Μόνχε και Ζαραδούκα.

Ασύνδετος, χωρίς… κουράγια και με επιθετική ανάπτυξη από ατομικές εξάρσεις των ποδοσφαιριστών του, ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε ούτε στην ελληνική πρεμιέρα του, ωστόσο σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Σημαντικό κέρδος η παρουσία του Ορμπάιθ στο χώρο το κέντρου, σε αντίθεση με τους επίσης νεοαποκτηθέντες Μακούν, Κοστάντσο και Αμπντούν, οι οποίοι δεν δικαίωσαν για άλλη μία φορά τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τα λάθη του Ισπανού τεχνικού δεν αναλώνονται μόνο στο σχηματισμό που παρέταξε, με δύο «δεκάρια», δύο φορ και έναν εξτρέμ, αλλά και στη μη χρησιμοποίηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, η ταχύτητα του οποίου στα μετόπισθεν ήταν εμφανής, αν και τελικά δεν κόστισε. Ηγετική εμφάνιση από τον Όλοφ Μέλμπεργκ, αντίθετα, ο οποίος ήταν παντού μέσα στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησε καταλυτικά για να μην ξεκινήσει με το… αριστερό και στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός.

Έπεται ενίσχυση

Τις οριστικές εξελίξεις στα θέματα του Ολυμπιακού Βόλου και την Καβάλας περιμένει μέσα στην εβδομάδα, ίσως και σήμερα, ο Ολυμπιακός ώστε να τελειώσει τα θέματα απόκτησης των Βιθέντε Μόνχε και Γιάννη Ζαραδούκα. Η αδυναμία στο αριστερό άκρο της επίθεσης φάνηκε και στο χθεσινό ματς και γι’ αυτό αναμένεται ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να πάρει φανέλα βασικού άμα τη απόκτησή του. Ο Βαλβέρδε αναμένεται να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο τον Κέβιν Μιραλάς στην επίθεση, αν και δεν αποκλείεται να πάει δεξιά και να χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα ο Αμπντούν.

Όσον αφορά τον Έλληνα αριστερό μπακ, πολύ δύσκολα θα βρει θέση στους πρωταθλητές και το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός. Βέβαια, δεν αποκλείεται να παραμείνει και να παλέψει για μία θέση στα πλάνα του Βαλβέρδε, αφού πρόκειται για μια πολύ καλή λύση τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, έχοντας αποδείξει ότι «κολυμπάει» στα βαθιά με τη φανέλα της Εθνικής. Το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού για τον παίκτη δεν περνάει απαρατήρητο, αλλά στου Ρέντη παραμένουν αισιόδοξοι ότι θα ντυθεί τελικά στα ερυθρόλευκα.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x