Κύπρος

«Γελοιότης, Γελοιοτήτων τα πάντα Γελοιώτης»

Ανακοίνωση με αφορμή τα που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» και είχαν ως αποτέλεσμα ένας οπαδός να χάσει τρία από τα δάκτυλα του χεριού του εξέδωσε η διοίκηση της Α.Ε. Λεμεσού. «Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ανακοίνωση με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» και είχαν ως αποτέλεσμα ένας οπαδός να χάσει τρία από τα δάκτυλα του χεριού του εξέδωσε η διοίκηση της Α.Ε. Λεμεσού. «Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση

«Δια της παρούσας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ τοποθετείται για τα όσα πρωτόγνωρα τραγελαφικά και απαράδεκτα συνέβησαν στον προχθεσινό «αγώνα» (αδόκιμη τελικά λέξη για την περίσταση) μεταξύ της ομάδας μας και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο ΓΣΠ.

Καταρχάς παραμένοντας συνεπείς και αμετακίνητοι στις θέσεις, πράξεις και ενέργειες που η παρούσα διοίκηση θέσπισε κι εφαρμόζει με ειλικρίνεια και τεράστια προσπάθεια τα τελευταία 4 χρόνια για καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και πάταξη κάθε επεισοδίου όποια έκταση και ένταση κι αν έχει εντός και εκτός γηπέδων, απερίφραστα καταδικάζουμε την ανταλλαγή αντικειμένων κατά διάρκεια του ημιχρόνου μεταξύ ελάχιστου αριθμού φιλάθλων ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΕΛ, στη συμβολή της ανατολικής με τη νότια κερκίδα καθώς και την κάθε μορφής βία ή/και παραβίαση των κανονισμών(μεταφορά πυρσών και κροτίδων).

Εμείς για άλλη μια φορά δηλώνουμε έτοιμοι και εξετάζουμε ήδη πολύ πιο δραστικά και σκληρά μέτρα για καταπολέμηση μέχρι τελικής εξάλειψης ει δυνατόν και της τελευταίας παραβατικής συμπεριφοράς των φιλάθλων μας, προστατεύοντας το σωματείο και την ομάδα μας.
Παράλληλα καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας μας όπως σταθούν και ουσιαστικά δίπλα στη Διοίκηση στον αγώνα κατά των παρεκτροπών, με αποφασιστικότητα για απόλυτη εξάλειψη κάθε φαινομένου παραβατικότητας στα γήπεδα περιορίζοντας και σταματώντας όποιων την εκδηλώνει.

Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως και διαπαντώς, αφού όχι απλώς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν, τουναντίον ζημιώνουν πρώτα και κύρια εμάς τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά αλλά και προσωπικά. Γιατί το να διατηρείς και να συντηρείς ποδοσφαιρικές ομάδες σε τέτοιο επίπεδο προς τέρψιν του φίλαθλου κοινού της Κύπρου με όλα τα πολλά θετικά που έχει για την πολιτεία και την κοινωνία μας, χρειάζεται τεράστια προσπάθεια κι οδυνηρές θυσίες από ελάχιστους ανθρώπους οι οποίοι τουλάχιστον από μεριάς της ΑΕΛ ήταν οι ίδιοι που έτρεξαν να υποκαταστήσουν την ανικανότητα, αδυναμία και το χειρότερο προκλητική αδιαφορία των κατά τ’ άλλα εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας, να προστατεύουν ως εκ του συντάγματος και των νόμων υποχρεούνται, τους φορολογούμενους πολίτες της και να επιβάλλουν την τάξη.

Κι ως επιβράβευση για τις με προσωπικό κόστος ενέργειες για τερματισμό των αντεγκλήσεων, αλλά και της επιτυχίας της δράσης απλών πολιτών, με πρώτο τον Πρόεδρο της ομάδας μας, που κατάφεραν τα πνεύματα να ηρεμήσουν κι η τάξη ν’ αποκατασταθεί πλήρως, ήρθε η φασιστική, κι αντίθετη με κάθε κανονισμό ποδοσφαίρου επιβολή της διακοπής ενός αγώνα από την αστυνομία.
Μιας αστυνομικής δύναμης η οποία προφανώς ούτε ασχολείται, αλλά ούτε και ενδιαφέρεται να δει τη γύμνια και την ανικανότητα της, που πολλές φορές κι όχι μόνο σε ποδοσφαιρικά ζητήματα, ακούμπησε και ξεπέρασε τα όρια του σκανδάλου, εκτελώντας πλημμελώς έως και μη εκτελώντας καθόλου τα εκ του συντάγματος και των νόμων καθήκοντα της, επιλεκτικά μάλιστα κάποτε ανάλογα με το ποιους έχει απέναντι της.( Παραπέμπουμε σε χειρισμό χειρότερης κατάστασης στον αγώνα super cup μεταξύ ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Αστυνομία )

Αντ’ αυτού, αμόλησε τα παπαγαλάκια της εντός κι εκτός σώματος, σε μια προσπάθεια με ασύδοτα ψεύδη που αργά ή γρήγορα θα τους αφήσουν εκτεθειμένους, να συγκαλύψουν και να καθοδηγήσουν την εμβρόντητη κοινή γνώμη στο ότι άλλοι ευθύνονται για την ξεκάθαρα κατευθυνόμενη και προσχεδιασμένη διακοπή ποδοσφαιρικού αγώνα, έτσι όπως κάποιοι εξυπηρετούνταν και επεδίωκαν και την οποία χωρίς κανένα δικαίωμα ή/και αρμοδιότητα επέβαλαν σ’ έναν ανήμπορο ν’ αντιδράσει ως όφειλε και έπρεπε διαιτητή.

Ως εκ τούτου, ξεκάθαρη θέση μας είναι και παρακάτω θ’ αναπτύξουμε το σκεπτικό που μας οδήγησε σ’ αυτό το συμπέρασμα, ότι η προχθεσινή διακοπή ήταν μια προσχεδιασμένη απόφαση της αστυνομίας με ισχυρή ενδεχόμενη συμπαιγνία της Ομόνοιας.

Συγκεκριμένα για τον χθεσινό αγώνα έχουμε μια σειρά από καυτά ερωτήματα, που θα θέλαμε να υποβάλουμε στο Αρχηγείο Αστυνομίας αλλά και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας ως τους άμεσα εμπλεκόμενους στο φιάσκο του Σαββάτου, αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το κράτος, ως τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

1. Εάν ο πραγματικός λόγος που η αστυνομία στην προγραμματισμένη σύσκεψη της Τρίτης, που τελευταία στιγμή έγινε Δευτέρα για αυτόν τον αγώνα, απαίτησε και κέρδισε να μειωθεί ο αριθμός διάθεσης εισιτηρίων στις 2997 για τους φίλους της ΑΕΛ για να μπορεί να ασκήσει καλύτερο έλεγχο, αλλά και να διαχειριστεί καλύτερα την ασφαλή και χωρίς προβλήματα είσοδο, παραμονή και έξοδο των φιλάθλων μας στο στάδιο, πως κατέστη δυνατόν με τόση ευκολία να περάσουν τα αντικείμενα που έκαναν την εμφάνιση τους;

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχει σωρεία καταγγελιών από φιλάθλους μας οι οποίες και θα εξεταστούν αφού έχει ήδη ζητηθεί κι ελπίζουμε ότι θα μας παραχωρηθεί η ταινία από το Κ.Κ.Τ., πως ο αστυνομικός έλεγχος στις εισόδους του ΓΣΠ στο Νότιο Πέταλο ήταν προκλητικά επιπόλαιος και επιφανειακός, κάτι το οποίο δεν είμαστε καθόλου συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουμε κατά τις επισκέψεις μας σε αυτό το στάδιο διαχρονικά.

2. Κατά τη προσέγγιση των λεωφορείων των οργανωμένων οπαδών μας και στο σημείο του ζυγιστικού σταθμού λίγο πριν το ΓΣΠ, τεράστια και τονίζουμε πρωτόγνωρα τεράστια αστυνομική δύναμη(ειδικές μάλιστα δυνάμεις με πλήρη εξάρτηση και σε πλήρη ετοιμότητα) ΣΩΣΤΑ ανέμενε και ανέκοψε τα λεωφορεία για έλεγχο. Συνεπώς επειδή επετράπη στα λεωφορεία να συνεχίσουν για το ΓΣΠ, ούτε εκεί ανευρέθηκαν οποιαδήποτε από τα αντικείμενα που λεπτά αργότερα έκαναν την εμφάνιση τους στο γήπεδο κι ούτε κάτι προσέδιδε την εικόνα ελλοχεύοντος κινδύνου έτσι όπως αργότερα η αστυνομία σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση της για διακοπή επικαλέστηκε, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα που τους δικαιώνει, το γεγονός ότι πριν τον αγώνα συνέλαβαν εκτός γηπέδου έναν καλουπσή στο επάγγελμα φίλαθλο της ΑΕΛ με δύο σκεπάρνια στο αυτοκίνητο του, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι κι ένα ρόπαλο που όμως ποτέ δεν κατέβασε και δεν μετέφερε στο γήπεδο.

Τόσο η αστυνομία όμως δια του εκπροσώπου τύπου της, όσο και τα παπαγαλάκια της ( ανακοίνωση Θύρας 9, δηλώσεις Παύλου Χρυσάνθου) σαν συγχρονισμένη χορωδία έδωσαν τέτοια εικόνα στον κόσμο για να πετύχουν τις μικροπρεπείς επιδιώξεις τους, που θα νόμιζε κανένας ότι αποσπάσθηκε το ρόπαλο από τα χέρια του κατόχου του, όπως και σκεπάρνια τελευταία δευτερόλεπτα πριν από χρήση τους στο γήπεδο.

3. Εάν στη καθιερωμένη σύσκεψη της Τρίτης, που έγινε Δευτέρα, ο αγώνας κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου και έχριζε πρόσθετων μέτρων συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του αριθμού των εισιτηρίων για τους φίλους της ΑΕΛ στο Νότιο Πέταλο με σκοπό η παράταξη αστυνομικής δύναμης δίπλα από τους φιλάθλους μας, για να τοποθετηθούν οι τελευταίοι και να παραμείνουν σε απόσταση από το κιγκλίδωμα που χώριζε τη Νότια με την ανατολική κερκίδα, να είναι εφικτή κι επιτυχής, διερωτόμαστε ποιος είναι αυτός ο δαιμόνιος νους που έκρινε και τοποθέτησε ίσως στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΥΤΟ σημείο του σταδίου 7 με 8 αστυνομικούς με ελλιπή εξάρτηση, την οποία ως επί το πλείστον χρησιμοποιούσαν ως αποκούμπι και με 3-4 εξ αυτών , χωρίς καμία φαλλοκρατική προσέγγιση απλά ως αντικειμενική απορία, να είναι γυναίκες που κατά την ανταλλαγή αντικειμένων χρειάζονταν περισσότερο αυτές τη προστασία από τους φιλάθλους μας απ’ ότι οι φίλαθλοι μας
απ’ αυτές;

4. Εάν η απάντηση είναι ότι δεν ήταν σκόπιμα και με πρόθεση που προκλητικά έμεινε ακάλυπτο το ΜΟΝΑΔΙΚΟ καυτό σημείο του σταδίου, σκοπιμότητα και πρόθεση που για μας είναι δεδομένη, ας πούμε λόγω λιγοστής αστυνομικής δύναμης, τότε αυτός ο δαιμόνιος νους καλό είναι να απαντήσει ποιος εξέδωσε και πιο ήταν το επιχειρησιακό πλάνο, πέραν από το να διακόψει τον αγώνα, και που σύμφωνα με το οποίο είδαμε να τοποθετούνται και να στέκονται αστυνομικοί μεταξύ Ανατολικής με Βόρεια και Βόρειας με Δυτική κερκίδα, όπου υπήρχαν μόνο οπαδοί της Ομόνοιας;

5. Ακόμη και να δεχθούμε καλοπροαίρετα ότι η «λεπτομέρεια» να καλύψουν επαρκώς και ισχυρά το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΥΤΟ σημείο του σταδίου απλώς τους διέφυγε, ας απαντήσει ο υπεύθυνος που επιχειρησιακά βρισκόταν στο γήπεδο, γιατί δεν έστειλε απλώς και μόνο με απόλυτη ηρεμία και διακριτικότητα μια διμοιρία Ειδικών Δυνάμεων να ενισχύσει την ανύπαρκτη μέχρι εκείνη τη στιγμή δύναμη, αποκαθιστώντας ή μάλλον διατηρώντας την ήδη αποκατασταθείσα από τους πολίτες τάξη και να δοθεί οδηγία να επαναρχίσει και να ολοκληρωθεί ο αγώνας κανονικά;

Το ίδιο φυσικά θα έπρεπε να είχαν κάνει και στη μεριά των φίλων της Ομόνοιας όπου η κατάσταση ήταν ακριβώς η ίδια.

6. Απαιτούμε να μάθουμε και ερωτούμε τον κάθε υπεύθυνο από μεριάς αστυνομίας να μας απαντήσει, γιατί κανείς από αυτούς δεν ασχολήθηκε να κατασβήσει την εν εξελίξει ανταλλαγή αντικειμένων, η οποία και τελικά κατασβέστηκε και αποκαταστάθηκε πλήρως και ολοκληρωτικά από παράγοντες και φιλάθλους της ομάδας μας και που απλώς μετά από την πλήρη αυτή αποκατάσταση, αντί να συμβεί αυτό που όλοι και εννοούμε ολόκληρη η φίλαθλη Κύπρος ανέμενε φυσιολογικότατα να συμβεί, δηλαδή η επανέναρξη του αγώνα, επιλέγηκε από την αστυνομία να επιβληθεί η διακοπή του .
Παράλληλα απαιτούμε ν’ απαντηθεί πως είναι δυνατόν και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, χωρίς να υπολογίζεται η ενδεχόμενη διαφορετική απόφαση του διαιτητή στον οποίο η αστυνομία χωρίς να δώσει επιλογή επιβλήθηκε πλήρως, να παρατάσσονται τεράστιες δυνάμεις αστυνομικών (ειδικών δυνάμεων, ΜΜΑΔ και άλλων ) έξω από το στάδιο, λίγα μέτρα από το σημείο της αναστάτωσης εντός σταδίου, για να μην έρθουν σε επαφή οι χιλιάδες φίλαθλοι των δύο ομάδων κατά την έξοδο τους μετά την δεδομένη προφανώς για την αστυνομία διακοπή;

Αλήθεια, εάν δεν πρόκειται για ένα προσχεδιασμένο φιάσκο εσκεμμένης διακοπής αγώνα, πως ήταν δυνατόν όλη η αστυνομία να ήταν πλήρως έτοιμη για αυτό το ενδεχόμενο προτού καν ο διαιτητής να γνωρίζει ότι και εάν θα συμβεί, τη στιγμή που δήλωνε πλήρως ανέτοιμη κι ανίκανη να σταματήσει μια χούφτα ανεγκέφαλους που αντάλλαζαν αντικείμενα και να εγγυηθεί την ασφάλεια;

7. Ακούγοντας την επόμενη μέρα τις νουθεσίες και τα μαθήματα του καλομαθημένου εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας από της τηλεοράσεως, που δίκασε από την άνεση του καναπέ του σπιτιού του και καταδίκασε προκλητικά τους 3000 φιλάθλους της ΑΕΛ και ΜΟΝΟΝ καθώς και τον Πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους, που εν αντίθεση με τα όργανα του κ. Κατσουνωτού, στεκόταν και έδινε μάχη μόνος με λίγους πολίτες, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του για να κάνει τη δουλειά που ο κ. Κατσουνωτός εκπαιδεύτηκε και έπρεπε να κάνει, καταστέλλοντας με επιτυχία τελικά τις αντεγκλήσεις και την ανταλλαγή αντικειμένων, διερωτάται κανείς για τον αν υπάρχει νόημα να έχουμε και να ακριβοπληρώνουμε μια αστυνομία που το μόνο που είναι ικανή να κάνει, είναι να κρίνει τους άλλους.

Καλό είναι κ. Κατσουνωτού, να γνωρίζεται πριν μιλάτε ότι παράθεση γεγονότων και μόνον έχετε δικαίωμα να κάνετε και το ότι αποτελεί παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, να τοποθετήστε εκφράζοντας κρίση και άποψη έτσι όπως εσείς θέλετε και εσκεμμένα προσχεδιάζετε να οδηγήσετε οποιουσδήποτε σε συμπεράσματα που εξυπηρετούν και βολεύουν εσάς και τους σχεδιασμούς σας, χρησιμοποιώντας μάλιστα με απίστευτη ευκολία, ωσάν να νοιώθετε ένα πανίσχυρο χέρι να σας προστατεύει, τεράστια ψεύδη για δημιουργία εντυπώσεων, όπως για παράδειγμα ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΛ έσπασαν τις εξόδους μετά την απόφαση σας για διακοπή και βγήκαν έξω προκαλώντας επεισόδια που είχαν αποτέλεσμα 4 άλλες συλλήψεις.

Κι επειδή σαφώς και δεν ήσασταν εκεί κι επειδή σαφώς κάποιος σας είπε να πείτε αυτά, σας ενημερώνουμε για να πάψετε να εκτίθεστε και ψάξτε το πριν τοποθετηθείτε ξανά, ότι καμία πόρτα δεν παραβιάστηκε αφού άνοιξαν από τους υπεύθυνους του σταδίου, κι ότι με πλήρη ηρεμία και τάξη αποχώρησαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων ανάμικτοι αναμεταξύ τους σε πολλές περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά στις 4 συλλήψεις σας ενημερώνουμε και ψάξτε το κι αυτό για να μην εκτίθεστε ότι καμιά σχέση με τα όσα είπατε δεν υπάρχει στον τρόπο και για τον λόγο που συνελήφθησαν και το αφήνουμε ως εδώ. Αν χρειαστεί φυσικά θα επανέλθουμε.

Αυτά εν πρώτοις είναι τα ερωτήματα προς την αστυνομία και αναμένεται να επανέλθουμε μετά που θα δούμε την έκθεση που έχει μαγειρευτεί όπως πληροφορούμαστε στα γραφεία της Αστυνομίας ενώπιων και ελπίζουμε να μην αληθεύει, παράγοντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Απλά να γνωρίζετε ότι κατέχουμε πολλές λεπτομέρειες για τα συμβάντα και τις οποίες θα αντιπαραθέτουμε στα όποια ψεύδη επισημαίνουμε.

Πέραν όμως από την αστυνομία, θέλουμε με θλίψη να τοποθετηθούμε σε σχέση με τις επίσημες τοποθετήσεις της επίσημης Ομόνοιας, οι οποίοι να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τη μάζα των ιδίων των φιλάθλων τους
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x