Stoiximan Super League

Κοντρέρας: «Στόχος μας η κορυφή»

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γνωρίζουν την τεράστια ευθύνη που έχουν, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός τόνισε πως οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να διεκδικήσουν την κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γνωρίζουν την τεράστια ευθύνη που έχουν, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός τόνισε πως οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να διεκδικήσουν την κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103 fm»

Για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και τη σημασία της

«Αυτή η νίκη ήταν πολύ καλή, τόσο από βαθμολογικής, όσο από ψυχολογικής άποψης. Ήταν πολύ σημαντικό να ανεβούμε λίγο παραπάνω. Η σημασία της νίκης κάθε φορά είναι γιατί εμείς θεωρούμε μεγάλη την ομάδα μας και είναι σημαντικό να είμαστε στις πρώτες θέσεις. Μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί αγωνιστήκαμε κόντρα σε μία δυνατή ομάδα, που αποδείχτηκε πολύ καλός αντίπαλος στον αγωνιστικό χώρο. Δεν επαναπαυθήκαμε ούτε στιγμή. Από ένα σημείο έπεσε η απόδοση του Πανιωνίου και μπορέσαμε και επιβληθήκαμε».

Για την προσαρμογή των παικτών στη φιλοσοφία του Μπόλονι

«Για εμάς είναι πιο εύκολο, γιατί δουλεύουμε οι ίδιοι παίκτες. Το λογικό είναι, όμως, ότι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του προπονητή, να αλλάξουμε με βάση τα σχέδια του τεχνικού και να πάμε ακόμη καλύτερα».

Για τον βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ

«Για μένα είναι δύσκολο να πω με τόση ευκολία πόσο έτοιμη θεωρώ την ομάδα, γιατί ήρθα από τους τελευταίους στην ομάδα. Βλέπω, όμως, ότι σε κάθε ματς η ομάδα παρουσιάζει και ένα διαφορετικό, βελτιωμένο πρόσωπο».

Για την ενσωμάτωση των νεοαποκτηθέντων Σπαντάσιο και Λεονάρντο

«Όλες οι κινήσεις που έγιναν, οι αποφάσεις που πήρε η διοίκηση, ήταν για καλό, ήταν σωστές κινήσεις. Εύχομαι τα νέα παιδιά που ήρθαν από τη Βραζιλία να αντεπεξέλθουν και θεωρώ ότι όλες οι κινήσεις έγιναν για καλό».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ

«Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι έχουμε μία τεράστια ευθύνη. Πλέον, η καλή εμφάνιση στη Superleague είναι μονόδρομος. Το να διεκδικήσουμε την πρώτη ή δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είναι δεδομένο. Το να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League το ίδιο. Είναι λίγο περίπλοκο το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, ένα πολύ καλό ρόστερ και στοχεύουμε ψηλά».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης στους "32" του Europa League, παρά την ισοπαλία με την Τότεναμ

«Για μένα θα ήταν πολύ εύκολο να βγω και να πω από την κλήρωση ακόμη ότι θα περάσουμε εύκολα, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μας. Βλέπουμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Υπάρχει μία σχετική αισιοδοξία για αυτή τη σειρά αγώνων».

Για την ήττα από τον Εργοτέλη

«Θα πρέπει να μάθουμε πλέον από τα λάθη και τις εμπειρίες μας. Το μόνο που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό το παιχνίδι, είναι να μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, να διατηρούμε την ψυχραιμία και την ηρεμία στο παιχνίδι μας. Θα προσπαθήσουμε να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη. Δε θα πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Ομάδες όπως ο Εργοτέλης έχουν ένα επιπλέον κίνητρο όταν παίζουν με μεγάλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ. Εμείς δε θα πρέπει να πέφτουμε θύμα, αλλά να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να παίρνουμε τη νίκη».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ

«Με όλο το σεβασμό που έχω απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία είναι μία δυνατή και έμπειρη ομάδα, παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να είναι μία έξυπνη νίκη, γιατί θα πρέπει επίσης να κρατήσουμε και τους παίκτες μας ανέπαφους και ξεκούραστους, καθώς ακολουθεί και ευρωπαϊκό παιχνίδι. Φυσικά είναι μεγάλο αβαντάζ η παρουσία των οπαδών μας, αλλά θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και οι ίδιοι, να προσέξουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x