Stoiximan Super League

«Άνοιξαν» οι δύο θέσεις της Σούπερ Λίγκας

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την Τετάρτη την αίτηση αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ που είχαν καταθέσει ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα και έτσι αυτοδικαίως αίρεται και η προσωρινή διαταγή που εμπόδιζε τη Σούπερ Λίγκα να αντικαταστήσει τις δύο ομάδες. Οι Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Λάρισα και Πανσερραϊκός ελπίζουν για τις δύο θέσεις που… ανοίγουν.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την Τετάρτη την αίτηση αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ που είχαν καταθέσει ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα και έτσι αυτοδικαίως αίρεται και η προσωρινή διαταγή που εμπόδιζε τη Σούπερ Λίγκα να αντικαταστήσει τις δύο ομάδες.

Οι Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Λάρισα και Πανσερραϊκός ελπίζουν για τις δύο θέσεις που… ανοίγουν.

Επί της ουσίας, η Σούπερ Λίγκα δεν έχει πλέον κανένα νομικό κώλυμα να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, καθώς η προσωρινή διαταγή έπαψε να υφίσταται, ενώ η αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δυο ομάδες δεν τους δεσμεύει.

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες (Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Λάρισα, Πανσερραϊκός), αναμένουν πλέον από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να τους χορηγήσει το πιστοποιητικό συμμετοχής τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Βάσει κανονισμών, οι ομάδες της Λιβαδειάς και της Δράμας είναι αυτές που δικαιούνται την άνοδο. Ωστόσο, οι Λαρισαίοι και οι Σερραίοι έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ζητούν να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, βάσει της οποίας υποβιβάζονταν για συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια και τις θέσεις τους έπαιρναν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Η απόφαση αυτή είχε βασιστεί στο δεδικασμένο του Αστέρα Τρίπολης που σώθηκε σε βάρος του Ηρακλή.

Η εκδίκαση της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ωστόσο, δεν έχει ακόμη οριστεί και πιθανόν η Σούπερ Λίγκα να περιμένει να κλείσει και αυτή η εκκρεμοδικία προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x