Γενικά

Χρειάζεται χρήμα και αλλάζει το πρόγραμμα!

Την περίπτωση να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων εξετάζει η UEFA, σύμφωνα με ρεπορταζ της Daily Telegraph.

Την περίπτωση να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων εξετάζει η UEFA, σύμφωνα με ρεπορταζ της Daily Telegraph.

Oπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν σκέψεις οι αναμετρήσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων να γίνονται Κυριακή, Δευτέρα και Πέμπτη σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η ευρωπαική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει αποφασίσει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προκριματικών φάσεων (στα πρότυπα του Τσαμπιονς Λιγκ), ξεκινώντας από εκείνη για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του 2016 (το οποίο θα είναι το πρώτο που θα λάβουν μέρος 24 ομάδες στην τελική φάση). Αν και η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τις «μικρές» ομοσπονδίες, η ΟΥΕΦΑ χρειάζεται και την στήριξη των «μεγάλων» και έτσι εγγυήθηκε πως θα λάβουν περισσότερα χρήματα από αυτά που προβλέπουν οι τρέχουσες συμφωνίες. Για παράδειγμα η αγγλική ομοσπονδία εξασφάλισε το ποσό των 110 εκ.λιρών για μια τετραετία.

Ωστόσο για να μπορέσει η ευρωπαική ομοσπονδία να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους χρειάζεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών καναλιών, τα οποία –με δεδομένη την οικονομική κρίση- περιορίζουν αρκετά τις δαπάνες τους. Ετσι προκειμένου να ικανοποιήσει τα τηλεοπτικά δίκτυα η ΟΥΕΦΑ προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις ημέρες, αλλά και στις ώρες διεξαγωγής των αγώνων.

Η ευρωπαική ομοσπονδία σχεδιάζει τη διεξαγωγή αγώνων νωρίς το βράδυ μέσα στην εβδομάδα, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στα κανάλια να μεταδίδουν δυο αγώνες «ζωντανά». Επίσης προσανατολίζονται στη διεξαγωγή «διπλών» αγώνων για κάθε ομάδα σε κάθε αγωνιστική εβδομάδα, κάτι που φαίνεται πως προτιμούν και οι σύλλογοι. Μια εθνική ομάδα θα μπορεί να παίζει Πέμπτη και Κυριακή ή Παρασκευή και Δευτέρα ή ακόμα Σάββατο και Τρίτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x