Stoiximan Super League

Κρήτη χωρίς μάχη δεν γίνεται!

Είχε δεν είχε το έκανε θρίλερ! Ο Ολυμπιακός τα «χρειάστηκε» απέναντι στον μαχητικό Εργοτέλη ωστόσο δείχνοντας χαρακτήρα έφυγε έστω και αγχωτικά με το «διπλό» (3-2) από το Παγκρήτιο όπου παραδοσιακά τα βρίσκει... σκούρα. Σαν σίφουνας πέρασε από την Κέρκυρα ο Πανιώνιος, της τοπικής ομάδας.

Είχε δεν είχε το έκανε θρίλερ!

Ο Ολυμπιακός τα «χρειάστηκε» απέναντι στον μαχητικό Εργοτέλη ωστόσο δείχνοντας χαρακτήρα έφυγε έστω και αγχωτικά με το «διπλό» (3-2) από το Παγκρήτιο όπου παραδοσιακά τα βρίσκει... σκούρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν δυο φορές προβάδισμα ασφαλείας (2-0 και 3-1 με Μιραλάς, Φουστέρ, Μαρκάνο) ωστόσο οι Κρητικοί δεν παράτησαν τα… όπλα και πάλεψαν μέχρι τέλους για τη ζημιά, όμως τα δυο γκολ του Ρομάνο δεν ήταν αρκετά. Χωρίς απώλειες (βαθμών ή παικτών εν όψει Άρσεναλ) τελείωσε ένα ακόμη δραματικό παιχνίδι μετά από εκείνο της... πρεμιέρας με την Ξάνθη. Πήρε τα πάνω του ο Μιραλάς, καλή εμφάνιση από Ορμπάιθ, Μαρκάνο.

Πώς έπαιξε:

Στο κλασικό 4-4-1-1 του Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Κοστάντσο, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Χολέμπας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μαρκάνο-Παπαδόπουλο, στα χαφ τους Μοντέστο-Ορμπάιθ, μπροστά τον Φουστέρ, στα πλάγια τους Μιραλάς-Αμπντούν και στην επίθεση τον Τζιμπούρ.



Το ξεκίνημα που επιθυμούσε πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός παίρνοντας το προβάδισμα προτού συμπληρωθεί καλά-καλά το πρώτο πεντάλεπτο. Αυτοματισμός από αυτούς που θα κάνουν την εμφάνισή τους όλο και συχνότερα μέσα στη σεζόν, με τον Αμπντούν να βρίσκει κάθετα τον Τζιμπούρ εκείνος να κάνει τη… μισή δουλειά με σουτ στο δοκάρι και τον Μιραλάς να κάνει την άλλη μισή πλασάροντας σε κενή εστία.

Χωρίς τρελό ρυθμό, αλλά με αποτελεσματικότητα που άγγιξε τα όρια του στατιστικού λάθους διεύρυνε το προβάδισμά του. Πρωταγωνιστής εκ νέου ο «ανεβασμένος» Μιραλάς, ωραία ενέργεια, αντικανονικό στοπ από τον Τζούνιορ μέσα στην περιοχή και εσχάτη των ποινών, την οποία ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ στο 42’.

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο έσπευσε να αποδείξει ότι δεν του... πάει καρδιά να φεύγει ατσαλάκωτος από το Παγκρήτιο, από το οποίο δεν περνά ποτέ εύκολα. Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά, πίεσαν, κέρδισαν μέτρα και με εξαιρετικό φάουλ του Ρομάνο μείωσαν στο 55' και γέμισαν με άγχος τους Πειραιώτες.

Το γκολ του Μαρκάνο στο 76' καθάρισε την ατμόσφαιρα προς στιγμήν. Κι αυτό διότι ο Ρομάνο, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο φινάλε έσφιξε ξανά τη θηλιά γύρω από τον λαιμό τους με το τελευταίο σφύριγμα να ηχεί σαν μελωδία στα αυτιά των φιλοξενούμενων.

Το live του αγώνα:





Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Γιαλούσης (81’ Κυριακίδης), Χίμπλινγκερ (46’ Σαρρής), Μπέτο, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (71’ Κατσικοκέρης), Κουτσιανικούλης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Τζεμπούρ, Φουστέρ (73’ Χαβίτο), Ορμπάιθ, Αμπντούν (62’ Ιμπαγάσα), Μιραλάς (88’ Μέλμπεργκ).

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Γεωργαράκος (Αθηνών)
Γήπεδο: Παγκρήτιο



Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x