Ισπανία

Μέσι λαμπρός την οδηγεί

Έπρεπε να κινδυνεύσει στην αρχή για να «ξυπνήσει» η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης... Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 5-0 των «ροχιμπλάνκος» στο «Καμπ Νου», στο θεωρητικό ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής της Primera Division, με χατ τρικ του Λεονέλ Μέσι. Έτσι, βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Σεβίλλη, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπέτις, που έχει ένα αγώνα λιγότερο.

Έπρεπε να κινδυνεύσει στην αρχή για να «ξυπνήσει» η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης...

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 5-0 των «ροχιμπλάνκος» στο «Καμπ Νου», στο θεωρητικό ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής της Primera Division, με χατ τρικ του Λεονέλ Μέσι.

Έτσι, βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Σεβίλλη, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπέτις, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να ελπίζουν σε απώλεια βαθμών των «βερντιμπλάνκος» της Ανδαλουσίας τη Δευτέρα, και ένα βαθμό μπροστά από την "αιώνια" αντίπαλο, Ρεάλ.

Αντίθετα, οι προπέρσινοι κάτοχοι του Europa League βρέθηκαν προσωρινά στην όγδοη θέση, δυο βαθμούς πίσω από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ο Τιάγκο είχε σουτ στο δοκάρι στο 4’ για τους Μαδριλένους και αυτό φαίνεται πως «θύμωσε» τους Καταλανούς. Έτσι, ο Βίγια από αμφισβητούμενη θέση δέχτηκε την καταπληκτική μπαλιά του Τσάβι, «άδειασε» ένα αντίπαλο και με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 9’. Στο 15’, έξοχος συνδυασμός και πλασέ του Πέδρο, ο Κουρτουά απέκρουσε, όμως η μπάλα κόντραρε στον επερχόμενο Μιράντα και κατέληξε στα δίχτυα. Πάντως, στην αρχή της φάσης υπήρχε εκτεθειμένος παίκτης των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε το σόου του Μέσι, ο οποίος στο 26’ πήρε την μπάλα από το πλάγιο και πέρασε με εκπληκτικό τρόπο όποιον βρήγκε μπροστά του πλασάροντας ιδανικά τον Κουρτουά. Ο Φάμπρεγας είχε ψηλοκρεμαστό πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι στο 41’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Πέπε Γκουαρντιόλα μπήκαν πιο «φουριόζοι» και "πάτησαν" τους αντιπάλους τους. Έτσι, ο Αργεντινός διεθνής σούπερ σταρ δέχτηκε την μπάλα από συνδυασμό μέσα από την περιοχή και με πλασέ έκανε το 4-0 στο 78’ Στο 91’ με τον ίδιο τρόπο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των τετράκις πρωταθλητών Ευρώπης.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Αλβες, Μπουσκέτς (53' Πικέ), Μαστσεράνο, Αμπιντάλ (80' Μάξουελ), Αλκάνταρα, Τσάβι, Φάμπρεγας (71' Κεϊτά), Πέδρο, Μέσι, Βίγια

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Περέα, Μιράντα, Γκοντίν, Λόπεθ, Σουάρεθ (46' Σάλβιο), Γκάμπι, Τιάγκο (81' Αντριαν), Ρέγες (46' Τουράν), Φαλκάο, Ντιέγκο


Barcelona 5-0 Atletico Madrid by goalsarena2011


Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής της Primera Division:


Σάββατο, 24/09/2011

Σεβίλλη – Βαλένθια 1-0
(Κανουτέ 18΄)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-1
(Γκαμπιλόντο 44΄- Νιλμάρ 53΄)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 6-2
(39’, 51’, 84’ Ρονάλντο, 45’ Ιγκουαΐν, 67’ Βαράν, 73’ Μπενζεμά – 1’, 55’ Μίτσου)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 5-0
(9' Βίγια, 15' αυτ. Μιράντα, 26', 78', 91' Μέσι)

Κυριακή, 25/09/2011

Μαγιόρκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (13.00)
Λεβάντε – Εσπανιόλ (17.00)
Γρανάδα – Οσασούνα (19.00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρασίνγκ Σανταντέρ (21.00)
Σαραγόσα – Μάλαγα (23.00)

Δευτέρα, 26/09/2011

Χετάφε – Ρεάλ Μπέτις (22.00)


Η επόμενη (έβδομη) αγωνιστική:

Οσασούνα – Μαγιόρκα
Βιγιαρέαλ – Ρεάλ Σαραγόσα
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ράγιο Βαγεκάνο
Βαλένθια – Γρανάδα
Μάλαγα – Χετάφε
Ρεάλ Σοδιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Μπέτις – Λεβάντε
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη
Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x