Ελλάδα

Ζούρος: «Κορυφαία εμπειρία το Ευρωμπάσκετ»!

Ικανοποιημένος για την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ εμφανίστηκε ο Ηλίας Ζούρος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε πως για το Προολυμπιακό τουρνουά θα καλέσει «όσους έδωσαν την ψυχή τους στα γήπεδα της Λιθουανίας, προσθέτοντας όσους επιθυμούν να ανέβουν σε αυτό το “τρένο”» με στόχο της Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Ικανοποιημένος για την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ εμφανίστηκε ο Ηλίας Ζούρος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε πως για το Προολυμπιακό τουρνουά θα καλέσει «όσους έδωσαν την ψυχή τους στα γήπεδα της Λιθουανίας, προσθέτοντας όσους επιθυμούν να ανέβουν σε αυτό το “τρένο”» με στόχο της Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο κ. Ζούρος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Καλύτερη εμπειρία από όλες τις προηγούμενες της καριέρας σου;

«Κορυφαία! Μπορώ να μιλήσω με το καλύτερα λόγια και για μερικές άλλες, αλλά κάτι το εθνόσημο, κάτι η χαρά που δώσαμε στον Έλληνα φίλαθλο, κάτι η όμορφη παρένθεση που ανοίξαμε σε μία βασανιστική περίοδο για τη χώρα μας, μου βγήκαν συναισθήματα πιο έντονα από όλα τα προηγούμενα».

Χωρίς να τύχετε, πάντως, αντίστοιχης προβολής από τα ΜΜΕ… Σε κάποιες εφημερίδες, μάλιστα, ούτε μονόστηλο στην πρώτη σελίδα τους δεν κερδίσατε!

«Κανένα πρόβλημα, ειλικρινά. Δεν θα άλλαζε κάτι, μέσα μου, ακόμα κι αν ήμασταν καθημερινά το πρώτο θέμα του Τύπου. Καθένας με τις επιλογές του, ξέρεις. Κι εμείς, στην ομάδα, επιλέξανε τους εαυτούς μας να χορτάσουμε μαζί κι εκείνους που ήταν εξαρχής πρόθυμοι να μας ακολουθήσουν. Κερδίσαμε κι άλλους, στην πορεία, επομένως όλα καλά».

Ποια κρατάς ως κορυφαία πράξης της Εθνικής στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, και ποια ως χειρότερη;

«Ομολογώ πως το ματς με τους Σέρβους, με στόχο την πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά, το’ ζησα πιο έντονα από κάθε άλλο. Ήταν κομβικής σημασίας παιχνίδι, σύμφωνα με τους στόχους που είχαμε θέσει, και θα’ταν μεγάλη αδικία να το χάσουμε, και να μείνουμε εκτός εξάδας. Χειρότερη, ποια άλλη, το ματς με τους Γάλλους… Έγινε τεράστια προσπάθεια, χωρίς όμως να μας βοηθήσει κι η τύχη, ώστε να περάσουμε στο παραπάνω επίπεδο. Θέλετε να μάθετε ποια ήταν η ατυχία μας εκείνη τη βραδιά; Ο τραυματισμός του Νόα! Με αυτόν στη γαλλική πεντάδα, θα αμυνόμασταν ιδανικά. Όσο έπαιξε στη θέση του ο Τραορέ, άνοιξε η άμυνά μας, και γίναμε ευάλωτοι».

Για να φτάσει η Εθνική ψηλότερα, στην επόμενη προσπάθειά της, τι χρειάζεται; Παρουσιάζοντάς την, προκαταβολικά, ως ομάδα του μέλλοντος, θα’χεις μάλλον ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό σου…

«Πρόσθετες εμπειρίες χρειάζεται, ώστε να βελτιώσει τη χημεία της. Μην ξεχνάτε ότι φέτος ξεκινήσαμε από μηδενικό σημείο. Χωρίς, καλά-καλά, να γνωρίζει ο ένας τον άλλον! Κρατάμε, λοιπόν, αυτή την “προίκα”, και σημαδεύουμε την ολοκλήρωσή μας».

Κρατάμε και το ρόστερ του 2011, με την προσθήκη όσων βγήκαν νοκ-άουτ από τραυματισμούς;

«Κρατάμε όσους έδωσαν την ψυχή τους στα γήπεδα της Λιθουανίας, προσθέτουμε όσους ακόμα επιθυμούν, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, να ανέβουν σε αυτό το “τρένο”, και βέβαια θα’χουμε τα μάτια μας ανοιχτά, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν που έρχεται, έτσι ώστε στο τέλος να καλέσουμε κοντά μας όσους θα’χουν μοχθήσει παραπάνω. Θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι περιπτώσεις».

Είχες προβλέψει, πιο τολμηρά από κάθε άλλον προπονητή, ότι αυτό το Ευρωμπάσκετ θα’χε εκπλήξεις. Δικαιώθηκες, πέρα ως πέρα…

«Γιατί ήξερα ότι έχουν δυναμώσει πολλές ομάδες. Είτε με την προσθήκη Αμερικανών, στην καταγωγή, παικτών, είτε με τη συμμετοχή πολλών NBAers, λόγω του αμερικανικού λοκ-άουτ. Ανέβηκε το επίπεδο, στο σύνολό του, επομένως ήρθαν αποτελέσματα που, υπό άλλες συνθήκες, θα’ταν σχεδόν απαγορευτικά. Προέκυψαν, πάντως, και καταστάσεις που δεν είχα φανταστεί. Τα Σκόπια, με πρωταγωνιστή τον ΜακΚάλεμπ, έπαιξαν υπεράνω κάθε προσδοκίας, οι δε Τούρκοι έπαιξαν χειρότερο μπάσκετ από αυτό που πράγματι μπορούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x