Επικαιρότητα

Τσουνάμι απολύσεων!

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα, η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση (ακούσια έξοδο…) χιλιάδων υπαλλήλων που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα.

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα, η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση (ακούσια έξοδο…) χιλιάδων υπαλλήλων που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έχουν 151 φορείς του Δημοσίου να παραδώσουν τις λίστες του πλεονάζοντος προσωπικού, στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για 4.200 υπαλλήλους, σε σύνολο 42.000, οι οποίοι αναμένεται να μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Εν τω μεταξύ, την κατάργηση 30.000 οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Ρέππας με συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ της Δευτέρας, θέτει, ακόμα, θέμα άρσης της μονιμότητας με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013.

Σύμφωνος με την εφεδρεία, αλλά, αντίθετος στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο τάσσεται με νέες δηλώσεις του ο τομεάρχης εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος.

Ανέφερε ότι «όσοι εργαζόμενοι μπουν στην εργασιακή εφεδρεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για εμάς διατηρούν την εργασιακή τους σχέση και ΔΕΝ πρόκειται να απολυθούν».


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x