Stoiximan Super League

Στο Περιφερειακό ο Ηρακλής!

Μαύρη μέρα για τον Ηρακλή! Αφότου το Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά και απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, έρχεται και η ΕΕΑ να τον αποκλείσει εντελώς από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η Επιτροπή δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στον «Γηραιό» (όπως έκανε με Λεβαδειακό, Δόξα, Σέρρες και, για τυπικούς λόγους, θα κάνει προσεχώς με την ΑΕΛ) και οριστικοποίησε πως θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό τη νέα σεζόν. Δείτε ποιές ομάδες εξασφάλισαν άδεια και ποιες όχι.

Μαύρη μέρα για τον Ηρακλή!

Αφότου το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, έρχεται και η ΕΕΑ να τον αποκλείσει εντελώς από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα στον «Γηραιό» (όπως έκανε με Λεβαδειακό, Δόξα, Σέρρες και, για τυπικούς λόγους, θα κάνει προσεχώς με την ΑΕΛ) και οριστικοποίησε πως θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ηρακλής (που δεν κατέθεσε καν φάκελο) δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ. Δεν πήρε, δε, ούτε προθεσμία για να καταθέσει νέο -όπως έγινε με κάποιες άλλες ομάδες που έχουν τυπικές εκκρεμότητες να διευθετήσουν. Έτσι, πλέον θεωρείται και επίσημα ομάδα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο δρόμος για να θεωρηθούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας (εφόσον Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν δικαιωθούν την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ) άνοιξε και επίσημα για Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό.

Όπως ήταν γνωστό απ’ την περασμένη Τρίτη, μόνο το τυπικό απέμενε για να αδειοδοτηθούν οι δύο ομάδες (αλλά και οι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και μόνο η προσωρινή διαταγή που είχαν εξασφαλίσει τότε Καβάλα και Βόλος δέσμευε την Επιτροπή από το να τους χορηγήσει άδεια.

Αυτή η διαδικασία, λοιπόν, ολοκληρώθηκε αισίως σήμερα για τους τρεις (Δόξα, Λεβαδειακό, Πανσερραϊκό) και μόνο για τυπικούς λόγους μετατέθηκε την επόμενη Δευτέρα στην περίπτωση της ΑΕΛ (η ασφαλιστική ενημερότητα που είχε προσκομίσει έληξε, λόγω της καθυστέρησης στην απόφαση της Επιτροπής και θα κατατεθεί νέα).

Παρόλο, πάντως, που και οι τέσσερις σύλλογοι πήραν (ή θα πάρουν, όπως σημειώθηκε για την ΑΕΛ) πιστοποιητικό, αξίζει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις της Δόξας και του Λεβαδειακού αυτό έγινε κατά πλειοψηφία (7-1 και 6-2 αντίστοιχα), αφού κάποια μέλη της Επιτροπής ψήφισαν εναντίον, λόγω της εμπλοκής των δύο ομάδων στην υπόθεση με τα στημένα.

Από 'κει και πέρα, ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό και το τοπίο αναφορικά με τις υπόλοιπες ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα της νέας σεζόν. Σ' αυτά, λοιπόν, πιστοποιητικό για να συμμετάσχουν εξασφάλισαν επίσης οι: Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Βατανιακός και Αετός Σκύδρας.

Αντίθετα, δεν έλαβαν άδεια (άρα θα αγωνιστούν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα) οι: Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Ιωνικός, Τρίκαλα, Εθνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός και Παναιγιάλειος.

Προθεσμία, δε, μέχρι την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητές τους, πήραν ο Διαγόρας (δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή) και ο Ηλυσιακός (που απομένει να μετατραπεί σε ΠΑΕ ή ΤΑΠ για να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α) Χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για τα πρωταθλήματα Football League και Football League 2 στις παρακάτω ομάδες:

ΠΑΕ: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΤΑΠ: ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ, ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Β) Ανέβαλε για την επόμενη συνεδρίαση (3 Οκτωβρίου) τη λήψη απόφασης για τις ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Γ) Έδωσε προθεσμία στον ΗΛΥΣΙΑΚΟ, έως και την επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, για τη σύσταση ΤΑΠ ή ΠΑΕ.

Δ) Η Επιτροπή δε χορήγησε πιστοποιητικό στις παρακάτω ομάδες, που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2.

ΠΑΕ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΙΩΝΙΚΟΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΤΑΠ: ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x