Ελλάδα

Άντιτς: «Ήθελα Ολυμπιακό»

Λάτρης των… ερυθρολεύκων δήλωσε ο Πέρο Άντιτς κατά την άφιξη του στην Ελλάδα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ανέφερε πως είχε προτάσεις και από συλλόγους της Ισπανίας και της Τουρκίας, ωστόσο τόνισε πως επιθυμία του ίδιου ήταν να αγωνιστεί στην ομάδα του Πειραιά, υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Λάτρης των… ερυθρολεύκων δήλωσε ο Πέρο Άντιτς κατά την άφιξη του στην Ελλάδα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ανέφερε πως είχε προτάσεις και από συλλόγους της Ισπανίας και της Τουρκίας, ωστόσο τόνισε πως επιθυμία του ίδιου ήταν να αγωνιστεί στην ομάδα του Πειραιά, υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ μίλησε ακόμα για τον Βασίλη Σπανούλη, για τους στόχους της ομάδας, αλλά και για το video που τον δείχνει να τραγουδά εθνικιστικό σύνθημα στα αποδυτήρια της ΠΓΔΜ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πέρο Άντιτς

Για την έλευση του στον Ολυμπιακό και τις φιλοδοξίες του:

«Ήρθα στον Ολυμπιακό γιατί μου αρέσει το κόκκινο και το άσπρο. Από το 2005 και έπειτα είναι τα χρώματα των ομάδων που αγωνίζομαι. Όταν σου ζητάει ο κόουτς Ίβκοβιτς και μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να συνεργαστείς μαζί της, δεν γίνεται να αρνηθείς. Η αλήθεια είναι ότι με τις εμφανίσεις μου στο Ευρωμπάσκετ, ήρθαν αρκετές προτάσεις από Τουρκία και Ισπανία αλλά εγώ ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό. Δεν ήρθα εδώ για να σκοράρω, ήρθα για να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Να παίξω άμυνα, να πάρω ριμπάουντ. Πολλές φορές το να έχεις πολλούς μαζεμένους σταρ δεν είναι καλό για μία ομάδα. Ίσως να είναι σημαντικότερο να αποκτήσεις την κυριολεκτική έννοια, να γίνεις πραγματική ομάδα. Να αποκτήσεις χημεία».

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

«Ξέρω ότι η ομάδα είναι νέα, ξέρω ότι έχουμε ένα σπουδαίο παίκτη στην ομάδα μας τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο τον θυμάμαι από τις μικρές εθνικές ομάδες το 2001. Μοιάζει πολύ με τον Μπο Μακάλεμπ, με τον οποίο συνεργαζόμουν απίστευτα το καλοκαίρι. Είναι εξαιρετικοί σουτέρ, μπορούν να διεισδύσουν το ίδιο καλά και είναι ηγέτες στις ομάδες τους».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Θέλω να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, όταν το κατέκτησα με την ΑΕΚ ήμουν μικρός δεν είχα μεγάλη συμμετοχή. Όταν έφυγα από την ΑΕΚ το 2005 ήλπιζα να γυρίσω στην Ελλάδα ωστόσο δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες, αν και είχα προτάσεις από Πανιώνιο και από ομάδες της Θεσσαλονίκης».

Για το video που τον δείχνει να τραγουδά εθνικιστικό σύνθημα στα αποδυτήρια της ΠΓΔΜ:

«Η πολιτική είναι κάτι διαφορετικό από τον αθλητισμό και μένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αγαπάω την Ελλάδα αγαπάω τους ανθρώπους της έχω πολλούς φίλους από την προηγούμενη παρουσία μου που ανυπομονώ να τους δω. Τα θέματα αυτών των δύο χωρών ας τα λύσουν άλλοι. Αυτό είναι ένα τραγούδι το οποίο τραγουδούσαν οι φίλαθλοί μας, και το χρησιμοποιούσαμε σε όλο το τουρνουά μετά από ήττες και μετά από νίκες στα αποδυτήρια, για να μας θυμίζει ότι εκπροσωπούμε μία χώρα. Για να είμαι ειλικρινής πριν ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ δεν ήξερα καν τα λόγια αυτού του τραγουδιού. Σίγουρα ξέρω τι σημαίνει ωστόσο σου ξαναλέω για ποιόν λόγο το τραγουδήσαμε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Θεσσαλονίκη δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Και μάλιστα διατηρώ καλές σχέσεις με τον Μπουρούση και με τον Ζήση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x