Ελλάδα

«Άργησα ένα χρόνο, αλλά γύρισα»

Χαρούμενος για την επιστροφή του στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κατά την αναχώρηση της αποστολής τους «τριφυλλιού» για τη Σόφια, όπου θα δώσει δύο φιλικά προετοιμασίας. Ο Λιθουανός γκαρντ, λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του από την ΚΑΕ, εξέφρασε την ανυπομονησία του να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση και να βοηθήσει τους «πράσινους» να πετύχουν τους στόχους τους.

Χαρούμενος για την επιστροφή του στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κατά την αναχώρηση της αποστολής τους «τριφυλλιού» για τη Σόφια, όπου θα δώσει δύο φιλικά προετοιμασίας. Ο Λιθουανός γκαρντ, λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του από την ΚΑΕ, εξέφρασε την ανυπομονησία του να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση και να βοηθήσει τους «πράσινους» να πετύχουν τους στόχους τους.

«Άργησα ένα χρόνο να γυρίσω, αλλά τελικά γύρισα. Είμαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά και να έχουμε μια καλή σεζόν. Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και τώρα, μετά από ένα χρόνο απουσίας, με έφερε και πάλι εδώ στον Παναθηναϊκό. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ», είπε ο «Σάρας» και πρόσθεσε:

«Ξεκινάω από την αρχή. Οι συμπαίκτες μου έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς και ανυπομονώ κι εγώ να μπω στην ομάδα, να θυμηθώ τα συστήματα, να μάθω καινούρια. Θέλω να είμαι σε καλή κατάσταση και να έτοιμος να βοηθήσω. Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, είχαμε μια καλή παρουσία εκεί. Το μυαλό μου τώρα είναι μόνο στον Παναθηναϊκό και πώς θα βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γνωστοποίησε ότι η μεταγραφή του Γιασικεβίτσιους είναι και η τελευταία για τον Παναθηναϊκό, ενώ χαρακτήρισε την παρουσία του Λιθουανού σημαντική:

«Στη Βουλγαρία ταξιδεύουμε για να δώσουμε δύο φιλικά, αλλά και αγώνες προς τιμήν ενός μεγάλου παίκτη, του Γκεόργκι Μλαντένοφ. Είναι σημαντικό να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς. Έχουμε δει την ομάδα σε προηγούμενα φιλικά, ξέρουμε που βρισκόμαστε. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε και να ανεβάσουμε σιγά-σιγά ρυθμό. Με την ανακοίνωση και της απόκτησης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ολοκληρώνονται οι μεταγραφές. Τώρα θέλουμε να δούμε πώς είναι η ομάδα και να δουλέψουμε όλοι μαζί, περιμένοντας και τον Περπέρογλου να επιστρέψει, καθώς είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Όσο για τον Σάρας… Τον ξέρουμε, μας ξέρει, ήταν στην ομάδα και είναι σημαντική η παρουσία του».

Η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης πέραν του «Σάρας», είχε ακόμα δύο νέα πρόσωπα, τους Έλληνες διεθνείς, Κώστα Καϊμακόγλου και Νικ Καλάθη.

Ο 28χρονος φόργουορντ δήλωσε έτοιμος και αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του:

«Ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι, δώσαμε πολλά παιχνίδι με την Εθνική ομάδα, αποκτήσαμε εμπειρίες, αλλά τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να μπω και να γνωρίσω τους νέους παίκτες μας. Ξέρουμε όλοι μας τι μας περιμένει στην ομάδα. Είτε είσαι παλιός, είτε είσαι νέος, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο σχολείο και πρέπει ανά πάσα στιγμή να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να δουλεύεις σκληρά. Υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια με την Εθνική, αλλά νιώθω ευλογημένος που είμαι στον Παναθηναϊκό και έχω αυτούς τους ανθρώπους που ξέρουν πώς να συντηρούν τους παίκτες και να τους βοηθούν. Είμαι εδώ έτοιμος και αποφασισμένος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Ο Νικ Καλάθης, στάθηκε στην παρουσία του αδελφού του Πατ και στο γεγονός ότι θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πλευρό του:

«Είναι τέλειο που είναι εδώ ο Πατ, είναι καλό που θα παίζουμε μαζί, που θα βρίσκομαι στην ίδια ομάδα με έναν άνθρωπο από την οικογένειά μου. Ανυπομονώ κι εγώ να ξεκινήσω προπονήσεις με την ομάδα. Να δεθούμε με όλους τους παίκτες, παλιούς και καινούριους, να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για ξεκούραση, αλλά είμαι εδώ έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Το ίδιο έκανε με τη σειρά του ο Πατ Καλάθης:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό και που θα έχω τον Νικ συμπαίκτη. Όπως και για το ότι θα παίζω υπό τις οδηγίες ενός μεγάλου προπονητή όπως ο Ομπράντοβιτς. Ανυπομονώ για τα επίσημα παιχνίδια. Θα ήταν πολύ σπουδαίο για μένα να ξαναβρεθώ και στην Εθνική ομάδα. Φέτος ήμουν στην προετοιμασία και ελπίζω μέσα και από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό να κάνω στο μέλλον ένα βήμα παραπάνω και να γίνω και ενεργό μέλος της».

Οι «πράσινοι» αναχώρησαν για τη Σοφία όπου θα δώσουν δυο φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, με Λέφκσι στις 28/09 και ΜΖΤ Σκοπίων στις 29/9. Εκτός αποστολής έμειναν οι Στράτος Περπέρογλου, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και Μάικ Μπατίστ που υπέστη διάστρεμμα στο φιλικό με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x