Επικαιρότητα

Απολύσεις, Μέρκελ και Τρόικα!

Ημέρα «θερμών» εξελίξεων η Πέμπτη σε εσωτερικό και εξωτερικό με φόντο την κρίση της Ελλάδας, την επιστροφή – θρίλερ των «τροϊκανών» στην Αθήνα, αλλά και την ψηφοφορία - ορόσημο στην Γερμανία.

Ημέρα «θερμών» εξελίξεων η Πέμπτη σε εσωτερικό και εξωτερικό με φόντο την κρίση της Ελλάδας, την επιστροφή – θρίλερ των «τροϊκανών» στην Αθήνα, αλλά και την ψηφοφορία - ορόσημο στην Γερμανία.

«Βαρύς» πρωινός καφές στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 10 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ο θεσμός της «εργασιακής εφεδρείας» (στην ουσία απολύσεις) αλλά και το νέο «ψαλίδι» στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, όπισθεν ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις έκανε το Υπουργείο Οικονομικών στο θέμα των αποδείξεων.
Τελικώς, θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2012 και θα δηλωθούν από τους φορολογούμενους το ’13.
Αντίθετα, η μείωση του αφορολογήτου παραμένει.

Σε αυτό το κλίμα έντονης σύγχυσης αλλά και προσδοκίας επιστρέφει σήμερα η Τρόικα στην Αθήνα.
Αναμένεται να «ξεσκονίσει» τα προβλεπόμενα έσοδα από τα έκτακτα φορολογικά μέτρα, που ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση και τα οποία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Αντιπολίτευσης και της Κοινωνίας.

Στο μεταξύ, έκτακτο συμβούλιο του Eurogroup, θα διεξαχθεί ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.
Εκεί, θα αξιολογηθεί η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ώρες αγωνίας για την Άνγκελα Μέρκελ

Σήμερα στην γερμανική Βουλή διεξάγεται η κρίσιμη ψηφοφορία η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εκτός από το μέλλον της ευρωζώνης, το αποτέλεσμα της κάλπης θα κρίνει εν πολλοίς και την τύχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού και κατά συνέπεια την πολιτική καριέρα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x