Games

Κυκλοφορεί σήμερα το PRO 2012!

Η στιγμή που περίμεναν όλοι έφτασε. Σήμερα, Πέμπτη 29/09, φανατικοί… ποδοσφαιρόφιλοι gamers έχουν την δυνατότητα να πάρουν στα χέρια τους το Pro Evolution Soccer 2012.

Η στιγμή που περίμεναν όλοι έφτασε. Σήμερα, Πέμπτη 29/09, φανατικοί… ποδοσφαιρόφιλοι gamers έχουν την δυνατότητα να πάρουν στα χέρια τους το Pro Evolution Soccer 2012.

Κάθε χρόνο η Konami υπόσχεται μεγάλο αριθμό βελτιώσεων για την εκάστοτε νέα έκδοση του Pro Evolution Soccer. Οι βελτιώσεις αυτές συμβαίνουν, όμως το Pro απλώς πλησιάζει τον ανταγωνισμό, χωρίς να φτάνει ποτέ τα επίπεδα ποιότητας που προσέγγιζε η σειρά κατά την εποχή του PS2. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται εντός γηπέδου, σε επίπεδο gameplay. Εκεί, το νέο Pro έχει κάνει πραγματικά βήματα προόδου, τα οποία το καθιστούν με διαφορά το καλύτερο της σειράς για την παρούσα γενιά hardware. Το στοιχείο που έλειπε μέχρι τώρα, η ομαλότητα, κάνει επιτέλους την εμφάνισή του. Ομαλότητα στην ανάπτυξη παιχνιδιού, στην κίνηση των παικτών και στη γενικότερη αίσθηση του gameplay.

Οι παίκτες κινούνται πιο ελεύθερα στο χώρο, «στρίβουν» γρηγορότερα και ντριμπλάρουν πιο αποτελεσματικά, ενώ χαρακτηρίζονται από ικανοποιητική αίσθηση βάρους. Οι πάσες είναι γρήγορες και αποτελεσματικές και -σε συνδυασμό με την πιο έξυπνη κίνηση των παικτών στο χώρο- επιτρέπουν τη γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονου ελέγχου ενός παίκτη που δεν έχει τη μπάλα στην κατοχή του, με τη χρήση του δεξιού αναλογικού μοχλού.

Η άμυνα κινείται σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια σε σχέση με πέρυσι, ακολουθώντας το καθιερωμένο σύστημα της επιθετικής πίεσης έως και δύο παικτών στη μπάλα, ενώ με το πάτημα ενός άλλου πλήκτρου έχουμε κάλυψη του χώρου μπροστά από τον επιτιθέμενο. Σε ό,τι αφορά τη συνολική λειτουργία της οπισθοφυλακής, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών είναι κοντινές και οι αλληλοκαλύψεις λειτουργούν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να εξισορροπούνται οι βελτιώσεις στον επιθετικό τομέα.

Η συνολική αίσθηση που προκύπτει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο arcade, παρά simulation, τουλάχιστον όταν έχει ενεργοποιηθεί η βοήθεια στις πάσες σε επίπεδο μεγαλύτερο του μεσαίου. Σε αυτή την περίπτωση, το φαινόμενο του ping-pong passing, σε συνδυασμό με τις εύκολες ντρίπλες και τον σχετικά γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού, ακόμη και στην default ρύθμιση της ταχύτητας, έχουν ως αποτέλεσμα μία ευχάριστη, «pick up and play» εμπειρία που δεν στερείται βάθους και θυμίζει παλαιότερες, ένδοξες εποχές της σειράς.

Οι τερματοφύλακες είναι εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με το demo, όμως εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από σχετική αστάθεια, οπότε ετοιμαστείτε για πολλά γκολ!

Αν τα παραπάνω έχουν ήδη εξιτάρει τη φαντασία σας, μην αργείτε! Αγοράστε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας το PES2012 από τα καταστήματα Κωτσόβολος, προπονηθείτε και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε στον Κωτσόβολο στο The Mall Athens για ένα σπουδαίο τουρνουά! Εκεί θα βρίσκεται ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο για μία δίωρη ζωντανή εκπομπή (18:00-20:00) με πολλές εκπλήξεις!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x