Κινηματογράφος

Attenberg, κάν’ το όπως ο Κυνόδοντας!

Με το μυαλό στην περσινή επιτυχία του Κυνόδοντα -και προσδοκώντας να του… μοιάσει- το Attenberg, όπως αναμενόταν, ξεκινά το «ταξίδι» του μέχρι την ανακοίνωση της υποψήφιας πεντάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας! Η επιτροπή, που διόρισε το υπουργείο Πολιτισμού για να αποφασίσει ποια ταινία θα έστελνε η Ελλάδα ως επίσημη υποψηφιότητα για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ψήφισε την ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Με το μυαλό στην περσινή επιτυχία του Κυνόδοντα -και προσδοκώντας να του… μοιάσει- το Attenberg, όπως αναμενόταν, ξεκινά το «ταξίδι» του μέχρι την ανακοίνωση της υποψήφιας πεντάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας!

Η επιτροπή, που διόρισε το υπουργείο Πολιτισμού για να αποφασίσει ποια ταινία θα έστελνε η Ελλάδα ως επίσημη υποψηφιότητα για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ψήφισε την ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Άλλωστε, κάτι οι εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε στα πρόσφατα βραβεία της ελληνικής ακαδημίας κινηματογράφου, κάτι το παρόμοιο με του Κυνόδοντα ύφος του (στην ταινία, η παρουσία στου Γιώργου Λάνθιμου ως ηθοποιού και ως πολύτιμου συνεργάτη, γενικότερα, είναι πάρα πολύ έντονη), δίνουν αρκετές πιθανότητες στο φιλμ να μας εκπροσωπήσει, τελικά, στα φετινά Όσκαρ.

Αν καταφέρει, βέβαια, να φτάσει ως εκεί, θα πρέπει να συναγωνιστεί σπουδαίες ταινίες! Από το φαβορί, Ένα Χωρισμό -που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους-, του Ασγκάρ Φαχραντί, μέχρι τον Μπέλα Ταρ και το Άλογο του Τορίνο.

Στο Attenberg, η Μαρίνα μεγαλώνει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σε μία μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Το ανθρώπινο είδος την απωθεί. Το παρατηρεί εξ' αποστάσεως, μέσα από τους στίχους του Alan Vega των Suicide, τα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή των θηλαστικών του Sir David Attenborough και τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής που της παραδίδει η μοναδική της φίλη, Μπέλλα. Ένας ξένος φτάνει στην πόλη και την προκαλεί σε μονομαχία στο ποδοσφαιράκι, ενώ ο πατέρας της προετοιμάζει τελετουργικά την αναχώρησή του από τον 20ο αιώνα. Η Μαρίνα, ανάμεσα στους δυο άντρες, με τη συνεργασία της Μπέλλας, ανακαλύπτει το θαυμαστό μυστήριο της πανίδας.

Δείτε το trailer



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x