Europa League

Τους άλλαξε ο Φωτάκης!

Ρε, χάνουν τα παλικάρια; Τέτοια αποδείχτηκαν τα «παιδιά» του Μπόλονι στο παγωμένο Καζάν, με τον ΠΑΟΚ να «δραπετεύει» με το 2-2 από την έδρα της Ρούμπιν και τον Φωτάκη να μετατρέπει σε θετικούς τους οιωνούς για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League κρατώντας τον «δικέφαλο» με μόλις μια ήττα στα τελευταία 11 εκτός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια! Έσπασαν καρδιές στα τελευταία λεπτά, με τους Θεσσαλονικείς να διεκδικούν μέχρι τέλους τη νίκη!

Ρε, χάνουν τα παλικάρια;

Τέτοια αποδείχτηκαν τα «παιδιά» του Μπόλονι στο παγωμένο Καζάν, με τον ΠΑΟΚ να «δραπετεύει» με το 2-2 από την έδρα της Ρούμπιν και τον Φωτάκη να μετατρέπει σε θετικούς τους οιωνούς για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League.

Kρατώντας παράλληλα τον «δικέφαλο» με μόλις μια ήττα στα τελευταία 11 εκτός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια! Έσπασαν καρδιές στα τελευταία λεπτά, με τους Θεσσαλονικείς να διεκδικούν μέχρι τέλους τη νίκη!



Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Ρούμπιν Καζάν 4
Τότεναμ 4
ΠΑΟΚ 2
Σάμροκ Ρόβερς 1

Επόμενη αγωνιστική (20/10):

ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς
Τότεναμ-Ρούμπιν Καζάν

Άλλη μια εμφάνιση υψηλού επιπέδου από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στάθηκε σαν μεγάλη ομάδα στο «Τσεντράλντι Στάντιον». Προηγήθηκε με τον Αθανασιάδη (22’) στο πρώτο ημίχρονο και αφού απέφυγε σαν καλός καπετάνιος τις μεγάλες «φουρτούνες» του δευτέρου μέρους (οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν με τα γκολ των Βαλντέζ στο 52’ και Ντιαντιούν στο 66’, ενώ έχασαν κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες) βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, έφερε το ματς στα ίσα με τον Φωτάκη (88’) και κυνήγησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την ανατροπή!

Με την Τότεναμ να «φτύνει» το Europa League για χάρη της Premier League και τη Σάμροκ Ρόβερς να ελπίζεται πως θα αποδειχθεί «σάκος του μποξ» στον 1ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ παρότι έχει μαζέψει μόνο δύο πόντους σε ισάριθμες αγωνιστικές, διατηρεί βάσιμες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Όλοι πλέον συγκεντρώνονται στο νέο κρας τεστ, τούτη τη φορά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Εκεί θα κάνουν την επανεμφάνισή τους οι Γκαρσία και Σαλπιγγίδης που δεν ακολούθησαν την αποστολή, ωστόσο αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κοντρέρας και Αρίας, οι οποίοι επιστρέφουν με ενοχλήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Πώς έπαιξε:

Δεν προχώρησε σε κάποια έκπληξη ο Μπόλονι, με τον Λαζάρ να καλύπτει το κενό του Γκαρσία στα χαφ και τον Γεωργιάδη εκείνο του Σαλπιγγίδη στα δεξιά της επίθεσης. Έτσι, λοιπόν, ο «δικέφαλος» παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς, δεξιά στην άμυνα τον Έτο, αριστερά τον Λίνο, στο κέντρο τους Κοντρέρας και Μαλεζά, στα χαφ τον Αρίας με τον Λαζάρ και ενίοτε τον Φωτάκη (στα χαρτιά ήταν επιτελικός), στα πλάγια τους Γεωργιάδη (δεξιά) και Βιεϊρίνια (δεξιά) και μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Το φιλμ του αγώνα





Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπέρντιγιεφ): Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ (90' Μπιστρόφ), Βαλντές (77' Ριαζάντσεφ), Καραντεντίζ, Ντιαντιούν.

Στον πάγκο: Αρλάουσκις, Α. Ερεμένκο, Ζεστόκοφ, Κβιρκβέλια, Σαρόνοφ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54' Τσιρίλο), Έτο, Αρίας (51' Μπαλάφας), Λαζάρ (72' Ίβιτς), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Ρομπέρ, Παπάζογλου, Σνάουτσνερ.

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον
Βοηθοί: Χένρικ Άντρεν, Χοακίμ Φλινκ
Επιπρόσθετοι: Μίκαελ Λέρχεους, Αντρέας Έκμπεργκ
4ος: Άντι Κανέρβα
Γήπεδο: «Τσεντράλι Στάντιον»



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x