Ισπανία

«Ο Μουρίνιο ξέρει τον τρόπο…»

Την πίστη ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δρόμο των επιτυχιών εξέφρασε ο Ρομπέρτο Κάρλος, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS». Ο προπονητής-παίκτης της Ανζί θεωρεί ότι τα επόμενα χρόνια η ρωσική ομάδα θα συμμετέχει στο Champions League ή το Europa League, αν συνεχίσει να φέρνει σπουδαίους παίκτες όπως ο Σαμουέλ Ετό.

Την πίστη ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δρόμο των επιτυχιών εξέφρασε ο Ρομπέρτο Κάρλος, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS». Ο προπονητής-παίκτης της Ανζί θεωρεί ότι τα επόμενα χρόνια η ρωσική ομάδα θα συμμετέχει στο Champions League ή το Europa League, αν συνεχίσει να φέρνει σπουδαίους παίκτες όπως ο Σαμουέλ Ετό.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε

Η Ανζί θέλει να είσαι ο προπονητής-παίκτης της ομάδας; Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Θα βοηθήσει όλους όσο μπορώ, αλλά η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη ομάδα στη Ρωσία και να γράψουμε ιστορία στην Ευρώπη. Αν συνεχίσουμε με τη νοοτροπία να φέρνουμε πολύ καλούς παίκτες και με τη σημερινή δομή μέσα σε δύο χρόνια θα παίζουμε στο Champions League ή στο Europa League».

Πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ο Κερίμοφ;

«Μιλάω αρκετά μαζί του. Πάω στο σπίτι και το γραφείο του. Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό που κάνει. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι πρόκειται για οικονομικό φαινόμενο, αλλά είναι πολύ απλός. Έχει ένα ίδρυμα για παιδιά, του αρέσει να βοηθά τους φτωχούς και θέλει να αλλάξει όλο το σύστημα της Μακχακάλα, μια μεγάλης πόλης στη Ρωσία».

Πώς είναι η ζωή στη Ρωσία;

«Είναι διαφορετική από τη Μαδρίτη ή τη Βραζιλία, αλλά ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να περάσει καλά. Οι άνθρωποι αγαπούν το ποδόσφαιρο εδώ. Η οικογένειά μου ζει στη Μόσχα. Η πόλη είναι τεράστια, αν και έχω προσαρμοστεί στις συνθήκες εδώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε νιώσει πολύ κρύο. Ήρθαμε στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά δεν θα έχουμε πρόβλημα με αυτό».

Τώρα ήρθε και ο Ετό στην Ανζί…

«Ο Σάμουελ είναι φανταστική μεταγραφή και θα μας βοηθήσει να γίνει πιο γνωστή η Ανζί. Υπάρχουν παίκτες που σκέφτονται αν θα πάνε στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα προσπαθήσουμε να τους ανταγωνιστούμε αρκετά σύντομα. Ζούμε στη Μόσχα και αυτό βοηθάει τους παίκτες να έρθουν να παίξουν στην Ανζί».

Περίμενες να επιστρέψεις στην Ευρώπη, όταν πήγες πίσω στη Βραζιλία;

«Όχι. Όταν πήγα στην Κορίνθιανς πίστευα ότι θα τελειώσω εκεί την καριέρα μου. Το θέμα είναι πως στη Βραζιλία είναι δύσκολα τα πράγματα. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται εάν έχεις μια ιστορία στο ποδόσφαιρο ή είσαι ένα είδωλο. Αν δεν κερδίσεις ένα ματς, τότε είναι ικανοί να σου σπάσουν το αμάξι».

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει ο Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και ξέρεις πώς να ελέγχει τα αποδυτήρια της ομάδας. Ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στους παίκτες του. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο και θα τον πάρω τηλέφωνο για να μου δώσει συμβουλές. Το πρόβλημα είναι πώς για να μείνεις στη Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται υπομονή. Με υπομονή μπορεί να χτίσει μια ομάδα ανάλογη των “γκαλάκτικος”».

Το πιστεύεις αυτό;

«Όσα χρόνια έπαιξα στη Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισα πρωταθλήματα, το Champions League, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και άλλα τρόπαια. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Αν ξεκινήσω να λέω ιστορίες ή διάφορα άλλα πράγματα, θα ξοδέψουμε πολλές ώρες. Αυτά τα χρόνια ήταν πολύ ωραία και πιστεύω ότι θα επαναληφθούν στο μέλλον».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x