Stoiximan Super League

Preview: Άρης-SKODA Ξάνθη

«Ξανανοίξαμε και σας περιμένουμε με… άγριες διαθέσεις»! Το μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει ο ανανεωμένος Άρης απέναντι στη SKODA Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με καρέ νέων προσώπων, αλλά και 20 μέρες από το τελευταίο επίσημό τους ματς, οι «κίτρινοι» θα επιδιώξουν η βαθμολογική τους αντεπίθεση να ξεκινήσει κόντρα στους (μαχητικούς και αποφασισμένους να μην πουλήσουν εύκολα το… τομάρι τους) Ακρίτες. Σέντρα στις 16:00.

«Ξανανοίξαμε και σας περιμένουμε με… άγριες διαθέσεις»!

Το μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει ο ανανεωμένος Άρης απέναντι στη SKODA Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με καρέ νέων προσώπων, αλλά και 20 μέρες από το τελευταίο επίσημό τους ματς, οι «κίτρινοι» θα επιδιώξουν η βαθμολογική τους αντεπίθεση να ξεκινήσει κόντρα στους (μαχητικούς και αποφασισμένους να μην πουλήσουν εύκολα το… τομάρι τους) Ακρίτες. Σέντρα στις 16:00.

ΑΡΗΣ

«Τι κάνετε, όλα καλά; Χαθήκαμε…». Ε, τι άλλο να πουν στον Άρη μετά από τόσο καιρό στη… ναφθαλίνη; Τρεις εβδομάδες εκτός μάχης αφού η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο διαδοχικά με την ομάδα Α και την ομάδα Β.

Στο διάστημα αυτό ο Σάκης Τσιώλης και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν μια μίνι-προετοιμασία με τα φιλικά να «σπάνε» την μονοτονία και τη διοίκηση να φέρνει εις πέρας την ολοκλήρωση τεσσάρων μεταγραφών ικανών να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της ομάδας. Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ακόστα και Ούμπιντες «έλυσαν τα δεσμά» που τους κράταγαν στον Ολυμπιακό Βόλου, πρόβαραν την κίτρινη φανέλα και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για την επικείμενη αναμέτρηση με την SKODA Ξάνθη.

Μάλιστα ο τελευταίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πάρει με το… καλημέρα φανέλα βασικού. Σε αντίθεση με τον Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης επιθετικός θα ‘ταν η πρώτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης, ωστόσο η φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα δεν υποχώρησε και κρίθηκε προτιμότερο να προφυλαχθεί και με την ευκαιρία της νέας διακοπής λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων να έχει όλο τον χρόνο για να επανέλθει καλύπτοντας το χαμένο έδαφος.

Μέχρι και ο Φατί δοκιμάστηκε σε ρόλο φορ από τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, ο οποίος εκτός απροόπτου θα πάει στα σίγουρα, εμπιστευόμενος τον -έστω κι όχι στο 100%- Ιάκομπ.

Οι «κίτρινοι» θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να αρχίσουν να παίρνουν τα πάνω τους και να βελτιώσουν την θέση τους στην βαθμολογία. Και φυσικά αν καταστεί δυνατό να συνδυάσουν το «τρίποντο» με μια πειστική εμφάνιση, ώστε να αρχίσουν να δικαιώνουν τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουν να έχουν σύμμαχο τον κόσμο, ο οποίος ελπίζεται να δώσει βροντερό παρών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποτελώντας τον 12ο παίκτη.

Η 20μελής αποστολή: Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ντίκο, Πρίττας, Φατί, Τόχα, Καστίγιο, Ιάκομπ, Πορτίγια, Γιαννιώτας, Γκαρσία, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας, Καπετάνος.

SKODA ΞΑΝΘΗ

Η πρώτη νίκη για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, άργησε αλλά ήρθε για τρίτη σερί σεζόν στην τέταρτη αγωνιστική. Το 3-1 με αντίπαλο τον ΟΦΗ στα Πηγάδια δεν συνοδεύτηκε με ανάλογη εμφάνιση όπως στις τρεις πρώτες αγωνιστικές από την SKODA Ξάνθη, γεγονός που καταδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει για να προσφέρει θέαμα και παράλληλα να εξασφαλίσει τους απαραίτητους βαθμούς.

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ άφησε κάποιες πληγές που μπορεί να στοιχίσουν στη συνέχεια. Σημαντικότερη από αυτές ο τραυματισμός του Σπύρου Βάλλα στον αγκώνα, ο οποίος θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου τέσσερις ομάδες. Στη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξε πρόβλημα και με τους Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκη, καθώς και με τον Φλίσκα, οποίος ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα.

Τελικά οι δύο πρώτοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ενοχλήσεις και ο Μαρίνος Ουζουνίδης τους συμπεριέλαβε στην αποστολή, όμως η συμμετοχή τους στο αρχικό σχήμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η αναμέτρηση με τον Άρη κρύβει ιδιαιτερότητες, όμως υπάρχει και ένα κοινό στοιχείο με τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, καθώς την τρίτη και τέταρτη αγωνιστική είχαν στο πρόγραμμα τις ομάδες Β και Α.

Αυτό το γεγονός θέλει να εκμεταλλευτεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης και να φύγει με θετικό αποτέλεσμα όπως και πέρσι από το «Κλεάνθης Βικελίδης» (2-0 με ισάριθμα γκολ από τον Σουάνη).

Η 20μελής αποστολή: Βιβιάνι, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Τσουμάνης, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Ντίκα, Ντάνι, Μάνταλος, Γκατσολάρι, Πόι, Μαρσελίνιο, Σουάνης, Καζάκης, Μάρα, Βλαχοδήμος, Μαρκόφσκι.

Προϊστορία (στην Σούπερ Λίγκα):

19/12/10 ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-2
26/09/09 ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0
14/03/09 ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-1
15/12/07 ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0
04/02/07 ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης-Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x