Ελλάδα

«Λαβωμένος» και ηττημένος

Τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Two Nations Cup» γνώρισε ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά από τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ με σκορ 71-61. Με αυτό τον τρόπο, το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο βγήκε «λαβωμένο», λόγω των τραυματισμών των Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τελείωσε το ματς με 12 πόντους, ενώ από 10 είχαν οι Στίβεν Σμιθ και Αλέξης Κυρίτσης.

Τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Two Nations Cup» γνώρισε ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά από τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ με σκορ 71-61.

Με αυτό τον τρόπο, το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο βγήκε «λαβωμένο», λόγω των τραυματισμών των Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τελείωσε το ματς με 12 πόντους, ενώ από 10 είχαν οι Στίβεν Σμιθ και Αλέξης Κυρίτσης.

Το ματς

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην αναμέτρηση, η οποία στα τρία πρώτα λεπτά μετρούσε ένα επιμέρους σκορ 6-2, ενώ ένα λεπτό αργότερα πήγε τη διαφορά στο +6 (10-4). Οι Τούρκοι είχαν πολύ καλό ρυθμό στο ματς, αυξάνοντας τη διαφορά (18-9), με την πρώτη αντίδραση του Παναθηναϊκού να έρχεται προς το τέλος του δεκαλέπτου (18-13).

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου, ήταν η σειρά των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αντιδράσουν, μειώνοντας στον ένα πόντο, με τους Γιασικεβίτσιους και Σμιθ (21-20). Ο Κυρίτσης σχεδόν στα μισά του δεκαλέπτου, έφερε το ματς στα ίσα (26-26), ενώ ο Λόγκαν δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (32-31). Στη συνέχεια, οι Μαλχάμπασιτς και Ντεμιρέλ έφεραν την Φενέρ στο +3 (35-33), για να διαμορφώσει το 35-33 του πρώτου ημιχρόνου, ο Βουγιούκας με 1/2 βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες δεν είχαν καλά ποσοστά ευστοχίας, ωστόσο το «καταστροφικό» για τον Παναθηναϊκό ήταν οι μόλις έξι πόντοι που σημείωσε. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, η οποία κατάφερε να πάρει μία διαφορά εννιά πόντων και να προηγείται με 48-39.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφεραν να μειώσουν σε μονοψήφιο αριθμό (69-61), με πρωταγωνιστή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όμως απέμενε μόλις ένα λεπτό για το τέλος, με την ομάδα του Νέβεν Σπάχια να επικρατεί με 71-61.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 37-33, 48-39, 71-61

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια): Τζέρελς 13, Ερογλού, Μαχάλμπασιτς 4, Βίντμαρ 7, Πεκέρ 4, Γκιστ 8, Σαβάς 2, Ντεμιρέλ 13, Μπογκντάνοβιτς 18, Πρέλντζιτς 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 7, Λόγκαν 7, Σάτο 2, Καλάθης Π. 6, Τσαρτσαρής 1, Βουγιούκας 6, Κυρίτσης 10, Σμιθ 10, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 12.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x