Ευρώπη

Στην ΤΣΣΚΑ ο Κιριλένκο!

«Βόμβα» μεγατόνων από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Η ρωσική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο. Ο ηγέτης της εθνικής Ρωσίας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αλλά με τη δυνατότητα να επιστρέψει στο ΝΒΑ όταν λήξει το lockout. Έτσι θα βρεθεί και στο δρόμο του Παναθηναϊκού, καθώς η ΤΣΣΚΑ είναι εκ των αντιπάλων των «πράσινων» στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας. Σε ίδρυμα που έχει δημιουργήσει για τα παιδιά θα δοθούν όλα τα χρήματα της συμφωνίας.

«Βόμβα» μεγατόνων από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Η ρωσική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο. Ο ηγέτης της εθνικής Ρωσίας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αλλά με τη δυνατότητα να επιστρέψει στο ΝΒΑ όταν λήξει το lockout. Έτσι θα βρεθεί και στο δρόμο του Παναθηναϊκού, καθώς η ΤΣΣΚΑ είναι εκ των αντιπάλων των «πράσινων» στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ο «ΑΚ-47» επιστρέφει στην ΤΣΣΚΑ μετά από δέκα χρόνια, καθώς είχε αγωνιστεί εκεί την τριετία 1998-2001, προτού μετακομίσει στο ΝΒΑ και στους Τζαζ. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο από κάποια ομάδα στο ΝΒΑ, αλλά θέλησε να έχει τη δυνατότητα εφόσον λήξει το lockout να αναζητήσει μία ομάδα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην ομάδα που πέρασα τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου. Είναι χαρά μου που θα έχω την ευκαιρία να παίξω μπροστά στους Ρώσους φιλάθλους, τους φίλους και τους συγγενείς μου. Η ΤΣΣΚΑ έχει μία πολύ δυνατή ομάδα, εξαιρετικό προπονητή και σπουδαίους παίκτες. Είναι πολύ όμορφο να έχεις μεγάλους στόχους και πολύ ενδιαφέρον να παίζεις με τόσες ευθύνες. Πιστεύω πως μαζί μπορούμε να φέρουμε σε πέρας κάθε αποστολή», τόνισε ο Κιριλένκο, ενώ αποκάλυψε πως τα χρήματα που προβλέπονται από τη συμφωνία του με την ΤΣΣΚΑ θα δοθούν στο ίδρυμα που έχει δημιουργήσει για τα παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, είπε με τη σειρά του: «Όταν άρχισε το lockout σκεφτήκαμε αρχικά πως θα ήταν λάθος να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη που θα μπορούσε στην πορεία να φύγει, αλλά μετά από δεύτερες σκέψεις αποφασίσαμε να κάνουμε μία εξαίρεση στην περίπτωση του Κιριλένκο. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το ρωσικό μπάσκετ. Έχει ξαναπαίξει στην ομάδα μας, είναι ο κορυφαίος παίκτης της χώρας και πρέπει να παίζει στην καλύτερη ομάδα της Ρωσίας. Είναι επίσης σημαντικό ότι εξέφρασε και ο ίδιος την επιθυμία να αγωνιστεί στην ΤΣΣΚΑ. Στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και είμαι βέβαιος πως θα φέρει πολύ κόσμο στα γήπεδα. Αντιλαμβανόμαστε το ρίσκο μίας πιθανής αποχώρησής του, αλλά το παίρνουμε εν γνώσει μας. Ακόμη κι αν φύγει σε 1-2 μήνες, θα αγωνιστεί σε πολλά ματς και θα τραβήξει το ενδιαφέρον για την ομάδα μας. Όλοι μας ανυπομονούμε να τον δούμε με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ αν τελειώσει το lockout και ο Αντρέι δεν επιδιώξει να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, θα υπάρχουν ακόμη καλύτερες προοπτικές για μας». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «… η γνώμη του προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας, ήταν πολύ σημαντική για μας και η τελική απόφαση ανήκε σε εκείνον».

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είπε με τη σειρά του: «Γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να αποκτάς παίκτες από το ΝΒΑ στη διάρκεια του lockout. Αν σε αφήσουν, δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις. Μόνο οι αδύναμες ομάδες κάνουν τέτοια πράγματα. Όμως κάθε κανόνας έχει εξαιρέσεις και ο Κιριλένκο είναι τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για έναν αστέρα του ρωσικού και παγκόσμιου μπάσκετ, που σημαίνει τόσα για τη χώρα όσα ο Σαμπόνις για τη Λιθουανία, ο Γκασόλ για την Ισπανία και ο Νοβίτσκι για τη Γερμανία. Μεγάλωσε εδώ, έπαιξε στην ΤΣΣΚΑ και στην εθνική. Χάρη στη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ είναι σε καλή φόρμα, αλλά σίγουρα θα χρειαστούμε λίγο καιρό για να τον ενσωματώσουμε στην ομάδα. Ελπίζω μια-δυο εβδομάδες να είναι αρκετές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x