Τεχνολογία

Η Apple ανακοίνωσε το iPhone 4S

Η Apple προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου iPhone που θα διαδεχθεί το iPhone 4 στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η συσκευή διαφέρει εξωτερικά σε ελάχιστα σημεία από το μοντέλο που διατίθεται ήδη στα καταστήματα, ωστόσο έρχεται με αρκετές αλλαγές σε σημαντικά σημεία, καθώς και ενισχύεται από το iOS 5 που έρχεται να δώσει στα χέρια των καταναλωτών πολλές νέες λειτουργίες.

Η Apple προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου iPhone που θα διαδεχθεί το iPhone 4 στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η συσκευή διαφέρει εξωτερικά σε ελάχιστα σημεία από το μοντέλο που διατίθεται ήδη στα καταστήματα, ωστόσο έρχεται με αρκετές αλλαγές σε σημαντικά σημεία, καθώς και ενισχύεται από το iOS 5 που έρχεται να δώσει στα χέρια των καταναλωτών πολλές νέες λειτουργίες.

Η Retina display παραμένει πρωταγωνίστρια στο μπροστινό μέρος και το γυαλί στο πίσω. Το A5 chip βρίσκεται στο εσωτερικό του και θα τροφοδοτεί όλες τις λειτουργίες με την απαραίτητη ισχύ, έτσι ώστε να προσφέρει επιδόσεις έως και 7 φορές πιο υψηλές σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Η μπαταρία προσφέρει στο iPhone 4S διάρκεια έως και 8 ώρες λειτουργίας σε συνθήκες ομιλίας, 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής, 10 ώρες αναπαραγωγής video και 9 ώρες λειτουργίας over WiFi. Σημαντικές βελτιώσεις έρχονται και στον τομέα της επικοινωνίας με τις κεραίες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σημείο που είχε δημιουργήσει προβλήματα στο λανσάρισμα του iPhone 4 και στην εικόνα της εταιρίας του Κουπερτίνο.

Ακόμη, θα υποστηρίζεται μεγαλύτερη ταχύτητα «κατεβάσματος» δεδομένων, που μπορεί να φτάνει τα 14.4Mbps (σε σχέση με τα 7.2 του iPhone 4). Η αναμενόμενη βελτίωση στην κάμερα είναι πραγματικότητα, με τον αισθητήρα πλέον να κινείται στα 8MP και τον ειδικό CMOS illuminated αισθητήρα να προσφέρει έως και 73% περισσότερο φως. Στα του video recording, το iPhone 4S υποστηρίζει καταγραφή σε 1080p ανάλυση, με υποστήριξη image stabilization (εξαιρετικά χρήσιμο) και real time temporal noise reduction.

Η μεγάλη διαφορά του iPhone 4S σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα έχει το όνομα Siri. Ο λόγος για τον νέο έξυπνο βοηθό που ακολουθεί τις εντολές που του δίνει ο χρήστης. Στο demo που παρουσιάστηκε στη σκηνή, ο Schiller ρώτησε το Siri για τον καιρό και η εφαρμογή άνοιξε την εφαρμογή πρόβλεψης. Σε σχετική ερώτηση για το αν πρέπει να πάρει μαζί του μπουφάν, η συσκευή απάντησε πως «είναι πολύ πιθανό να βρέξει»!

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φωνητικών εντολών ο παρουσιαστής του Siri ρώτησε την ώρα στο Παρίσι, όρισε ξυπνητήρι, τον ενημέρωσε για την πορεία του NASDAQ, του έδωσε οδηγίες για να κατευθυνθεί προς ένα συγκεκριμένο σημείο και του εντόπισε ελληνικά εστιατόρια στην περιοχή!

O Schiller σημείωσε ότι η λειτουργία θα υποστηρίζεται στην beta φάση της σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά), έτσι ώστε να είναι πιο προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές. Η Apple δεσμεύτηκε πάντως πως θα προστίθενται συνεχώς νέες λειτουργίες και νέες γλώσσες. Όσον αφορά τις τιμές και τα μοντέλα που θα διατεθούν στην αγορά; Για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του μοντέλο στα 64GB και τιμή στα 399 δολάρια.

Συνοπτικά, οι τιμές που ανακοινώθηκαν σε συνδυασμό με πακέτα συνδέσεων διάρκειας δύο ετών για τα δίκτυα της Αμερικής είναι: 199 δολάρια (16GB), 299 δολάρια (32GB) και 399 δολάρια (64GB). Ταυτόχρονα, το iPhone 4 (στο ίδιο πακέτο) σε λευκό και μαύρο χρώμα θα πωλείται έναντι 99 δολαρίων, ενώ το iPhone 3GS των 8GB θα προσφέρεται χωρίς καμία χρέωση.

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινούν από την Παρασκευή και η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται από τις 14 Οκτωβρίου σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία. Στις 28 θα ακολουθήσει λανσάρισμα σε αρκετές ακόμη χώρες, ενώ για την Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Για να διαβάσετε όλα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Apple για το iOS 5, το iCloud, τη λίστα με τις χώρες που θα διατεθεί η συσκευή και αρκετά ακόμη, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x