Ελλάδα

Καλύτερος, αλλά ηττήθηκε

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την Αναντολού Εφές γνώρισε ο Ολυμπιακός, αυτή τη φορά με σκορ 67-62. Οι «ερυθρόλευκοι», που έπαιξαν χωρίς τον Πέρο Άντιτς, αν και ήταν καλύτεροι σε σχέση με τον «άτυπο» τελικό του «Two Nations Cup», δεν τα κατάφεραν, φεύγοντας και πάλι από το παρκέ με το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Κάιλ Χάινς και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους «ερυθρόλευκους». Ενοχλήσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Λούκας.

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την Αναντολού Εφές γνώρισε ο Ολυμπιακός, αυτή τη φορά με σκορ 67-62.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έπαιξαν χωρίς τον Πέρο Άντιτς, αν και ήταν καλύτεροι σε σχέση με τον «άτυπο» τελικό του «Two Nations Cup», δεν τα κατάφεραν, φεύγοντας και πάλι από το παρκέ με το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Κάιλ Χάινς και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους «ερυθρόλευκους».

Ενοχλήσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Λούκας.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν για προπονητικούς λόγους και πέμπτο δεκάλεπτο στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι αναπληρωματικοί και όσοι δεν αγωνίστηκαν στα πρώτα σαράντα λεπτά (Μάντζαρης, Γλυνιαδάκης από Ολυμπιακό). Στο έξτρα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός επικράτησε 23-20 με κορυφαίο τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση ήταν καλό, όπου προηγούταν με 6-15, αλλά η Εφές ισορρόπησε το παιχνίδι και μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήταν ντέρμπι (54-50). Τέσσερα λεπτά, στη συνέχεια, ανέβασαν τη διαφορά στους 13 (64-51), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρασύρθηκαν και παίζοντας εξαιρετική άμυνα κράτησαν τους Τούρκους χωρίς πόντο για επτά λεπτά (64-62). Το τελικό 67-62 διαμόρφωσε με τρίποντο ο Βούγιασιτς.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς τελείωσαν την αναμέτρηση με 20 λάθη έναντι 13 της Εφές, ενώ –επίσης- δεν είχαν καλά ποσοστά από τα 6,75μ. Ο Κεϊλίν Λούκας δεν αγωνίστηκε στην τέταρτη περίοδο γιατί ένιωσε μικροενοχλήσεις στη φτέρνα του δεξιού του ποδιού.

Τέλος, οι δυο ομάδες έπαιξαν και πέμπτο δεκάλεπτο στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι αναπληρωματικοί και όσοι δεν αγωνίστηκαν στα πρώτα σαράντα λεπτά (Μάντζαρης, Γλυνιαδάκης από Ολυμπιακό). Στο έξτρα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός επικράτησε 20-23 με κορυφαίο τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.


Δεκάλεπτα: 18-19, 38-34, 57-50, 67-62

Εφές (Σαρίτσα): Μπαλμπάι 2, Τουντσερί 2, Ιλιέφσκι, Βούγιασιτς 16(2), Κίνσεϊ 3, Σαβάνοβιτς 2, Ακιόλ, Γκιουλέρ 9, Σιρίν, Μπατίστα 18, Ιλιασόβα 7(1), Κούγκο 8

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15(5ρ.), Λούκας 5(1), Σπανούλης 4, Χάουαρντ, Κέσελι 2(0/7 3π. – 4ρ. – 3ασ.), Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 12(2/7), Πρίντεζης 8(6ρ. – 3ασ.), Παπανικολάου 3(1), Σλούκας 3(1), Κατσίβελης 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x