Χρήστος Ρομπόλης

Ας πρόσεχαν...

Είναι πραγματικά κρίμα τα δύο πιο σημαντικά ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος (Παναθηναϊκός-Άρης και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) να διεξαχθούν χωρίς κόσμο

Είναι πραγματικά κρίμα τα δύο πιο σημαντικά ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος (Παναθηναϊκός-Άρης και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) να διεξαχθούν χωρίς κόσμο, όπως και-εφόσον δεν υπάρξει μείωση της ποινής των «πράσινων» στο ΑΣΕΑΔ-το ντέρμπι των «αιωνίων» την πέμπτη αγωνιστική. Όμως αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να σκεφτούν, αν έχουν πλέον αυτή την πολυτέλεια-εκείνοι που προκάλεσαν τα επεισόδια σε ΟΑΚΑ και Πυλαία την περασμένη περίοδο...

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Όπως θα έπρεπε να το σκεφτούν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που «φόρτωσαν» την ομάδα τους με μία ακόμη μεγαλύτερη τιμωρία στο ξεκίνημα της περασμένης περιόδου. Εκείνοι ήταν «τυχεροί», αφού χρειάστηκε μεν να φτάσουμε στα μέσα Γενάρη για να εκτίσουν την ποινή, αλλά δεν αναγκάστηκαν να δουν από την τηλεόραση το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό... Οι οπαδοί των πρωταθλητών είναι πολύ πιθανό να πληρώσουν τις αμαρτίες κάποιων θερμοκέφαλων και το αχανές ΟΑΚΑ να μείνει «κρύο» στο μεγάλο ντέρμπι του Νοεμβρίου.

Και φτάνουμε στο ρόλο του ΑΣΕΑΔ. Το οποίο δεν δέησε να βγάλει απόφαση στην από τον Ιούνιο έφεση που έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός για την ποινή τεσσάρων αγωνιστικών που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή. Και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε αυτή η αργοπορία να φέρει το αθλητικό όργανο σε πολύ δύσκολη θέση και πλέον-όποια απόφαση κι αν πάρει-θα προκαλέσει δικαιολογημένα αντιδράσεις. Αν μειωθεί η τιμωρία, έστω και κατά μία αγωνιστική, θα αρθεί το απαγορευτικό παρουσίας οπαδών των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός θα έχει κάθε λόγο να φωνάζει. Αν διατηρηθεί η ποινή, ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτός που θα αποκτήσει δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αφού το ΑΣΕΑΔ συνηθίζει να ψαλιδίζει τις ποινές σε δεύτερο βαθμό. Κάτι αντίστοιχο είχε πράξει και πέρυσι, όταν οι εννέα αγωνιστικές κατά του Ολυμπιακού από τα έκτροπα στον τελευταίο τελικό μειώθηκαν σε έξι.

Επειδή ένα όργανο δεν αρκεί να είναι τίμιο, αλλά πρέπει και να φαίνεται, όλη αυτή η συζήτηση που θα προκληθεί όταν εκδοθεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και οποιαδήποτε κι αν αυτή είναι, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ή τουλάχιστον να είναι πολύ χαμηλότερης έντασης αν φρόντιζε να αποφασίσει εγκαίρως.

Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών σου λέει μετά... Μάλλον δημιουργίας αθλητικών διαφορών!

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x