Euro 2016

Πας μπαράζ με Γιλμάζ!

Ίδρωσε αλλά τελικά τα κατάφερε η Τουρκία, να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ που οδηγούν στο Euro 2012! Οι γείτονες χρειάστηκαν ένα γκολ του Γιλμάζ στο 60ο λεπτό, για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αζερμπαϊτζάν και παράλληλα θα πρέπει να ευχαριστήσουν τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν χαρίστηκαν στο Βέλγιο και νίκησαν εύκολα 3-1!

Ίδρωσε αλλά τελικά τα κατάφερε η Τουρκία, να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ που οδηγούν στο Euro 2012!

Οι γείτονες χρειάστηκαν ένα γκολ του Γιλμάζ στο 60ο λεπτό, για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αζερμπαϊτζάν και παράλληλα θα πρέπει να ευχαριστήσουν τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν χαρίστηκαν στο Βέλγιο και νίκησαν εύκολα 3-1!

Με την ψυχή στο στόμα και με νίκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων η Τουρκία (1-0 το Αζερμπαϊτζάν) τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου και ετοιμάζεται για τη διαδικασία των μπαράζ. Στο πρώτο μέρος οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, όμως τα ευχάριστα νέα από την Γερμανία δεν τους δημιούργησαν κανένα άγχος.

Η ομάδα του Γκους Χίντινγκ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού σημείωσε το γκολ που οριστικοποίησε την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας του ομίλου και με το απόλυτο πήραν πανηγυρικά την απευθείας πρόκριση για τα γήπεδα της Πολωνίας. Η ομάδα του Γιοάκιμ Λεβ δεν χαρίστηκε στους Βέλγους, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες και σταμάτησαν μετά τα τρία γκολ. Στο 30ο λεπτό ο Εζίλ άνοιξε το σκορ και τρία λεπτά αργότερα ο Σουρλ διπλασίασε το προβάδισμα για τα «πάντσερ».

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και τη συμπλήρωση μόλις τριών λεπτών ο Γκόμεζ ουσιαστικά έβαλε τέλος στην αναμέτρηση. Το μόνο που κατάφεραν οι Βέλγοι ήταν να μειώσουν στο 87΄ με τον Φελαϊνί, ένα τέρμα που δεν άλλαξε κάτι και έδωσε στο Βέλγιο την τρίτη θέση.

Στο τρίτο παιχνίδι του πρώτου ομίλου Καζακστάν και Αυστρία έμεινα στο 0-0, με τους γηπεδούχους να επιβεβαιώνουν ότι δίκαια κατέκτησαν την τελευταία θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1 Γερμανία 30 (34-7)
2 Τουρκία 17 (13-11)
3 Βέλγιο 15 (21-15)
4 Αυστρία 12 (16-17)
5 Αζερμπαϊτζάν 7 (10-26)
6 Καζακστάν 4 (6-24)

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Καζακστάν-Αυστρία 0-0

Γερμανία-Βέλγιο 3-1
(30΄Εζίλ, 33΄Σούρλ, 48΄Γκόμεζ-86΄ Φελαϊνί)

Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν 1-0
(60΄Γιλμάζ)

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x