sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δύσκολη υπόθεση η εκδίκηση… ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ, μετά την περσινή, ταπεινωτική ήττα (6-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης», θέλει να πάρει ρεβάνς από τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, τις οκτώ φορές που ένας εκ των δύο αντιπάλων… φιλοδώρησε τον άλλο με πολλά γκολ και ανάλογη ήττα, μόνο σε δύο περιπτώσεις, μία για τον καθένα, την αμέσως επόμενη φορά που τα… είπαν στο πρωτάθλημα, είχαμε (έστω μικρή) εκδίκηση για τον άλλον! Το sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τι είχε γίνει στα ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακού αμέσως μετά από συντριβές!

Ναι, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, είναι, όμως -ενίοτε- και… δύσκολη υπόθεση!

Η ΑΕΚ, μετά την περσινή, ταπεινωτική ήττα (6-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης», θέλει να πάρει ρεβάνς από τους «ερυθρόλευκους».

Ωστόσο, τις οκτώ φορές που -από καταβολής Α’ Εθνικής και μετά- ένας εκ των δύο αντιπάλων… φιλοδώρησε τον άλλο με πολλά γκολ και ανάλογη ήττα, μόνο σε δύο περιπτώσεις, μία για τον καθένα, την αμέσως επόμενη φορά που τα… είπαν στο πρωτάθλημα, είχαμε (έστω μικρή) εκδίκηση για τον άλλον!

Το sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τι είχε γίνει στα ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακού (ή το αντίστροφο) για το πρωτάθλημα, αμέσως μετά από συντριβές!

Του Νίκου Ράλλη

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-1 (4/6/1961) / ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (1/10/1961)

Πρώτη συντριβή… στα χρονικά -από καταβολής Α’ Εθνικής και μετά- ήταν το 4-1 υπέρ της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 4 Ιουνίου του 1961 -την 27η αγωνιστική. Στα… τελειώματα, δηλαδή, του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν. Για την ιστορία, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός είπε, ουσιαστικά, «αντίο» στον τίτλο, τον οποίο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, με επτά βαθμούς διαφορά από τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Η Ένωση τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Λίγους μήνες μετά -και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια- οι δύο ομάδες τα… ξαναείπαν, στην 4η αγωνιστική του (νέου) πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πάρουν τη ρεβάνς, αλλά έπειτα από ένα πολύ κακό παιχνίδι, αυτό έληξε ισόπαλο, χωρίς τέρματα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 (27/3/1966) / ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 (29/1/1967)

Λίγα χρόνια αργότερα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να «απαντήσουν» στην -προ πενταετίας, περίπου- «τεσσάρα» της ΑΕΚ, με το… ανάλογο 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ στο τέλος εκείνης της σεζόν, πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Περίπου, ένα χρόνο μετά, τέλη Γενάρη του 1967, η -θυμωμένη από τη συντριβή της στο Φάληρο- ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά έχασε από αυτόν τον τίτλο, για τρεις πόντους…

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-4 (3/12/1967) / ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1 (31/3/1968)

Η πιο μεγάλη -σε έκταση- νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Το εντυπωσιακό 1-4 της Ένωσης, στις 3 Δεκεμβρίου του 1967, δείχνει από νωρίς ποιος θα είναι το «αφεντικό» σε εκείνο το πρωτάθλημα…



Η δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση (2-1) της ΑΕΚ, λίγους μήνες μετά, απλά θα επιβεβαιώσει το παραπάνω. Η Ένωση θα κατακτήσει, εν τέλει, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους δεύτερους «ερυθρόλευκους», τον τίτλο.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5 (26/11/1972) / Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (8/4/1973)

Σχεδόν, πέντε -πάλι- χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός θα… πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την ΑΕΚ! Το εκπληκτικό 1-5 στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα λέει όλα.



Στην άτυπη ρεβάνς, στις 8 Απριλίου του 1973, οι «ερυθρόλευκοι» θα επικρατήσουν ξανά, αυτήν τη φορά 2-0, της Ένωσης και στο τέλος θα… σηκώσουν την κούπα!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 (15/4/1974) / ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (29/12/1974)

Τον αμέσως επόμενο Απρίλιο, στις 15 του μήνα, ο Ολυμπιακός θα συντρίψει την ΑΕΚ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», με σκορ 4-0 και θα κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα.



Την επόμενη, πια, σεζόν, λίγο πριν φύγει το 1974, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει, αλλά δεν θα καταφέρει να… εκδικηθεί, με τις δύο ομάδες να φεύγουν από τη Νέα Φιλαδέλφεια ισόπαλες, χωρίς τέρματα. Ο τίτλος θα καταλήξει ξανά στον Πειραιά, ενώ η Ένωση θα τερματίσει, μόλις, δύο βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-0 (8/2/1981) / ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-2 (22/11/1981)

Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, μέχρι την περσινή… ισοφάριση, συνοδεύτηκε από την πιο «μαύρη», ίσως, σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα γεγονότα με τη Θύρα 7 και τους 21 νεκρούς θα επισκιάσουν την απίστευτη νίκη των Πειραιωτών ΚΑΙ το πρωτάθλημα που θα κατακτήσουν, το οποίο θα αφιερώσουν στους αδικοχαμένους οπαδούς τους…



Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς και στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων μετά την τραγωδία της 8ης Μαρτίου, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί δύο φορές, με τους Νικολούδη και Λεμονή, αλλά η Ένωση θα… απαντήσει ισάριθμες με τον Θωμά Μαύρο. Οι δύο ομάδες θα… κόψουν, τελικά, το καρπούζι στη μέση (2-2).



Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 (4/11/2000) / ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 (26/2/2001)

Πολλά χρόνια μετά, σχεδόν 20, θα έχουμε άλλη μία συντριβή σε ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ… για τη δεύτερη. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ -από γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη- με τέρματα των Ζιοβάνι, Νινιάδη, Άλβες και Τζόρτζεβιτς θα φτάσουν στην ανατροπή και τη μεγάλη νίκη!



Τέσσερις μήνες μετά, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί… στην Κρήτη τον Ολυμπιακό, με -σαφή- στόχο να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της το φθινόπωρο. Το ματς, λόγω τιμωρίας της Ένωσης, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προηγηθούν 2-0 με γκολ των Γιαννακόπουλου και Τζόρτζεβιτς, οι τυπικά γηπεδούχοι θα μειώσουν με τον Τσιάρτα, μέχρι εκεί, όμως. Ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει τη νίκη, σε ένα παιχνίδι, πάντως, όπου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Χέλη.



ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0 (30/3/2008) / Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (5/10/2008)

Η πρώτη, μετά από πολλά χρόνια, μεγάλη -σε έκταση- νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού! Με τον Κωστένογλου, όπως και τώρα, στον πάγκο της, η Ένωση κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, μετατρέποντας σε… πάρτι την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους». Με γκολ των Μπλάνκο, Εντίνιο, Λυμπερόπουλου και Καφέ, η Ένωση θα νικήσει 4-0, με τον απίθανο -και σε εκείνο το παιχνίδι- Ριβάλντο, μετά το τέλος του ματς, να το… επιβεβαιώνει με το χέρι του.



Στην άτυπη ρεβάνς, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός, με γκολ των Κοβάσεβιτς και Ντιόγκο, θα… πάρει εκδίκηση, επικρατώντας 2-0.



Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-0 (20/3/2011) / ΑΕΚ-Ολυμπιακός ; (15/11)

Για να φτάσουμε στην περσινή, επιβλητική νίκη 6-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Οι εντυπωσιακοί «ερυθρόλευκοι» θα επαναλάβουν το θρίαμβο του 1981 και θα «σφραγίσουν» το (περσινό) πρωτάθλημα, με γκολ των Τζεμπούρ (2), Μέλμπεργκ, Φουστέρ, Μιραλάς και Χολέμπας.



Μένει να δούμε τι θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x