Σκωτία

«Έγκαυμα» στο… και πέντε!

Όνειρα τίτλου από τα μέσα Φθινοπώρου θα μπορούσε να κάνει –όσο τρελό κι αν ακούγεται αυτό- η Ρέιντζερς, μετά τη νέα απώλεια βαθμών της Σέλτικ (3-3 με την Κιλμάρνοκ). Οι «διαμαρτυρόμενοι» μάλλον σκέφτηκαν το καλό του αθλήματος και έμειναν στο 1-1 κόντρα στη Σεντ Μίρεν, δεχόμενοι την ισοφάριση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ακόμη κι έτσι, απολαμβάνουν ήδη μια διαφορά δέκα βαθμών από τους «καθολικούς» μετά από 11 αγωνιστικές στη Σκωτία.

Όνειρα τίτλου από τα μέσα Φθινοπώρου θα μπορούσε να κάνει -όσο τρελό κι αν ακούγεται αυτό- η Ρέιντζερς, μετά τη νέα απώλεια βαθμών της Σέλτικ (3-3 με την Κιλμάρνοκ).

Οι «διαμαρτυρόμενοι» μάλλον σκέφτηκαν το καλό του αθλήματος και έμειναν στο 1-1 κόντρα στη Σεντ Μίρεν, δεχόμενοι την ισοφάριση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ακόμη κι έτσι, απολαμβάνουν ήδη μια διαφορά δέκα βαθμών από τους «καθολικούς» μετά από 11 αγωνιστικές στη Σκωτία.

«Έγκαυμα» στις καθυστερήσεις

Απροσδόκητα ισορροπημένο ήταν το ματς στο «Άιμπροξ» και τελικά η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Άλι ΜακΚόιστ δεν έφτασε για να έρθει η νίκη κόντρα στη μαχητική Σεντ Μίρεν. Χαρακτηριστικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας (46%-54%), ενώ ιδιαίτερα κολακευτική ήταν και η λοιπή στατιστική εικόνα του ματς. Στο ποδόσφαιρο όμως, μοναδικό στατιστικό στοιχείο που έχει σημασία είναι τα γκολ και τέτοια σημειώθηκαν δύο. Εκείνο του Γέλαβιτς στο 48’ δεν αποδείχθηκε αρκετό, αφού το παιχνίδι με τη φωτιά των γηπεδούχων, οδήγησε σε έγκαυμα στο 90’+5’ από τον Τιλ.

Αλλοπρόσαλλη, μα δεύτερη

Συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη φετινή πορεία της η Μάδεργουελ, που μπορεί την μία εβδομάδα να ρίχνει εκτός έδρας τριάρες και την επόμενη να μετατρέπεται η ίδια σε «βολική» οικοδέσποινα. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν στα… καλά της, επικράτησε 1-0 της Χιμπέρνιαν –που πραγματοποιεί τραγική πορεία φέτος- και με 22 βαθμούς συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σε αυτό βέβαια, έχει συνεισφέρει και η αγνώριστη Σέλτικ.

Νικητής το ποδόσφαιρο, χαμένοι και οι δύο


Όσοι ουδέτεροι παρακολούθησαν την αναμέτρηση Κιλμάρνοκ-Σέλτικ, σίγουρα θα έμειναν απόλυτα ευτυχισμένοι από τα έξι γκολ της αναμέτρησης. Επειδή όμως, λογικά δεν θα βρέθηκαν πολλοί τέτοιοι στο «Ράγκμπι Παρκ», μιλάμε για την απόλυτη απογοήτευση. Οι γηπεδούχοι διότι είδαν το προβάδισμα τριών τερμάτων να εξανεμίζεται και οι «καθολικοί» επειδή, παρά την τεράστια προσπάθεια που τους έφτασε στο τελικό 3-3, βλέπουν ήδη τη Ρέιντζερς δέκα βαθμούς μακριά.

Εάν το ματς τελείωνε στο ημίχρονο, τα πράγματα θα ήταν τραγικά για τη Σέλτικ. Οι γηπεδούχοι, μετατρέποντας σχεδόν κάθε ευκαιρία σε γκολ, βρέθηκαν να προηγούνται 3-0, με τέρματα των Σιλς (26’), Χεφέρναν (40΄) και Φάουλερ (45’). Σίγουρα στην ανάπαυλα πολλά πράγματα θα πέρασαν από το μυαλό του Νιλ Λένον, του οποίου ήδη η καρέκλα έτριζε επικίνδυνα πριν το ματς, όταν αναγκάστηκε να απολογηθεί μέχρι και για την πίστη που δείχνει στον δικό μας, Γιώργο Σαμαρά.

Με τον Έλληνα επιθετικό εκτός αποστολής, ο τεχνικός των «καθολικών» αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Μπανγκουρά στη θέση του Χούπερ. Πάντως, η λύτρωση ήρθε από τον Στόουκς, ο οποίος βρήκε δίχτυα δις μέσα σε ένα τετράλεπτο (73’, 76’), ξαναβάζοντας τη Σέλτικ στο ματς. Ένα ακόμη τέρμα του Μάλγκριου στο 80’ διαμόρφωσε το τελικό 3-3, το οποίο σίγουρα απογοητεύει και τις δύο ομάδες.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 15/10/11 (17:00)

Κιλμάρνοκ-Σέλτικ 3-3
(26’ Σιλς, 40’ Χεφέρναν, 45’ Φάουλερ – 73’, 76’ Στόουκς, 80’ Μάλγκριου)

Αμπερντίν-Νταντί Γιουνάιτεντ 3-1
(14’ Άρνασον, 51’ Μαουένε, 60’ Κονστιντίν – 79’ Ντάλα Βάλε)

Ντανφέρμλιν-Χαρτς 0-2
(42’ Γουέμπστερ, 76’ Τέμπλετον)

Χιμπέρνιαν-Μάδεργουελ 0-1
(8’ Μέρφι)

Ρέιντζερς-Σεντ Μίρεν 1-1
(48’ Γέλαβιτς – 90’+5’ Τιλ)

Σεντ Τζόνστον-Ινβερνές 2-0
(12’ Σαντάσα, 65’ ΜακΚέι)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Σάββατο 22/10/11 (17:00)

Μάδεργουελ-Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ-Σεντ Τζόνστον
Ινβερνές-Ντανφέρμλιν
Σεντ Μίρεν-Χιμπέρνιαν

Κυριακή 23/10/11

Χαρτς-Ρέιντζερς (14:30)
Σέλτικ-Αμπερντίν (17:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x