MOTO GP

Πρωταθλητής από την εκκίνηση!

Τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του πανηγύρισε ο Κέισι Στόνερ μέσα στο σπίτι του! Ο Αυστραλός με την ένατη νίκη του κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην πίστα Φίλιπ Άιλαντ, τρία γκραν πρι πριν το τέλος της σεζόν.

Τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του πανηγύρισε ο Κέισι Στόνερ μέσα στο σπίτι του! Ο Αυστραλός με την ένατη νίκη του κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην πίστα Φίλιπ Άιλαντ, τρία γκραν πρι πριν το τέλος της σεζόν.


Τι άλλο να θέλει ένας αναβάτης;

Έχει γενέθλια,

Τρέχει μέσα στο σπίτι του και

Πανηγύρισε και τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του.

Στην πίστα της Αυστραλίας έγινε τελικά η παράδοση του παγκόσμιου τίτλου από τον Χόρχε Λορένθο στον Κέισι Στόνερ. Ο αναβάτης της Ducati θα θυμάται για πάντα τα 26α γενέθλια του, αφού θα τα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο, πανηγυρίζοντας έναν ακόμη τίτλο.

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων έκανε ο Λορένθο στο «καγκουρό». Ο Ισπανός στο warm up είχε πτώση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μέρος στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Στόνερ να μην έχει αντίπαλο και να παίρνει με μαθηματικό τρόπο το πρωτάθλημα, σε ένα από τους πιο εύκολους αγώνες της σεζόν, αυξάνοντας το σερί νικών στην Αυστραλία (5).

Η πτώση του Λορένθο, χάρισε μία θέση στον Μάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος εκκίνησε δεύτερος και κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι την καρό σημαία. Το ένα –τρία έκανε η Repsol Honda με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ολοκληρώνει τον 16ο αγώνα από το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Την υποτονική απόδοση συνέχισε και κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Ντάνι Πεδρόσα, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Μεγάλος άτυχος ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος πέρα από την υποτονική Ducati, είχε και πτώση.

Ωστόσο, ο καιρός έκανε τα δικά του στο Φίλιπ Άιλαντ. Τρεις γύρους πριν την καρό σημαία η βροχή ανάγκασε τους αγωνοδίκες να ορίσουν καθεστώς άσπρης σημαίας, με αποτέλεσμα κάποιοι αναβάτες να μπουν στα πιτ για να αλλάξουν μοτοσικλέτα, προκαλώντας αναστάτωση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Στόνερ, Repsol Honda
2. Σιμοντσέλι, Honda, +2.210
3. Ντοβιτσιόζο, Repsol Honda, +2.454
4. Πεδρόσα, Repsol Honda, +13.160
5. Έντουαρντς, Monster Yamaha, +30.886
6. Ντε Πουνιέτ, Pramac Racing, +48.800
7. Χέιντεν, Ducati, +1:16.314
8. Ελίας, LCR, +2.752
9. Καπιρόσι, Pramac Racing, +6.672
10. Άμπραχαμ, Cardion, +42.717

Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x