Αγγλία

Ρόμπιν εσύ σούπερ-σταρ!

Όλα έδειχναν να… στραβώνουν στο «Έμιρεϊτς» αλλά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν αυτός που είπε την πρώτη αλλά και την τελευταία λέξη! Με δύο γκολ του Ολλανδού επιθετικού η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Σάντερλαντ, διώχνοντας τα "σύννεφα", το άγχος και τη γκρίνια του κόσμου!Ισόπαλες 2-2 ήρθαν Νιούκαστλ και Τότεναμ, νίκη-ανάσα για την Γουέστ Μπρομ, 2-0 την Γουλβς.

Όλα έδειχναν να… στραβώνουν στο «Έμιρεϊτς» αλλά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν αυτός που είπε την πρώτη αλλά και την τελευταία λέξη! Με δύο γκολ του Ολλανδού επιθετικού η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Σάντερλαντ, διώχνοντας τα "σύννεφα", το άγχος και τη γκρίνια του κόσμου!

Α’ ημίχρονο

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρησης στο «Έμιρεϊτς» με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να χρειάζεται μόλις 29 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα για να δώσει το προβάδισμα στην Άρσεναλ μετά από σέντρα του Ζερβίνιο. Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ τόσο στο φετινό πρωτάθλημα, όσο και στην ιστορία των «κανονιέρηδων» από την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ! Για ακόμα μία αγωνιστική οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν τις συνηθισμένες πλέον φετινές τους «ασθένειες», δεχόμενοι γκολ νωρίς, κάτι που είχε τονίσει ο Μπρους πριν το παιχνίδι.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο μισάωρο με τον Ζερβίνιο να κάνει ότι θέλει από την αριστερή πλευρά και τον Φαν Πέρσι-εκπληκτική προσπάθεια και δοκάρι στο 12'-να δημιουργεί αρκετούς πονοκεφάλους στην άμυνα της Σάντερλαντ.

Κόντρα στη ροή του ματς οι «μαυρόγατες» ευτύχησαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό με έναν πρώην «κανονιέρη», τον Σεμπάστιαν Λάρσον να σκοράρει κατά της παλιάς του ομάδας με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ που έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Στσέζνι. Στη συνέχεια η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε με τη Σάντερλαντ αντί να μένει πίσω να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και την Άρσεναλ να μην μπορεί να αντιδράσει.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να είναι αυτοί που θα σημείωναν και δεύτερο τέρμα. Μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του Κάτερμολ, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να λέει όχι σε ένα γκολ που έμοιαζε σίγουρο! Αυτό προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στον κόσμο των γηπεδούχων που δεν ήθελαν και… πολύ να τα βάλουν για ακόμα μια φορά με τον Βενγκέρ!

Β’ ημίχρονο

Η Άρσεναλ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο το ίδιο δυνατά με το πρώτο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ νωρίς. Το συγκρότημα του Μπρους είχε το μυαλό του κυρίως στην άμυνα και στόχο να μην δεχθεί ξανά ένα γρήγορο τέρμα, με τις πολλές κίτρινες κάρτες και τα πολλά φάουλ να δυσκολεύουν τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό και να μάλλον να… βολεύουν τους φιλοξενούμενους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ένα δεκάλεπτο, από το 52’ έως το 62’ ο διαιτητής έδειξε 5 κίτρινες κάρτες!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με τον Βενγκέρ να αντικαθιστά τον Ζερβίνιο με τον Αρσάβιν στο 68ο λεπτό με την ελπίδα ο Ρώσος να φέρει κάτι το διαφορετικό στην γραμμή κρούσης της ομάδας του. Η Άρσεναλ είχε την υπεροχή, πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Μίνολετ.

Τελικά η λύση στο… γόρδιο δεσμό ήρθε στο 83ο λεπτό με τον Ρόμπι Φαν Πέρσι και πάλι, να νικά τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ γράφοντας το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσουν, με την Άρσεναλ να σημειώνει τελικά την 3η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και να φτάνει στη 10η θέση με 10 βαθμούς.

Άρσεναλ: Στσέζνι, Τζένκινσον, Μερτεζάκερ, Κονσιελνί, Γκιμπς, Σονγκ, Αρτέτα, Ροζίτσκι, Γουόλκοτ, Ζερβίνιο, Φαν Πέρσι

Σάντερλαντ: Μίνολετ – Ο’ Σέι, Τέρνερ, Μπράουν, Ρίτσαρσον – Ελμοχαμάντι, Κάτερμολ, Κόλμπακ, Βον, Λάρσον – Σεσενιό

Πηγή: www.england365.gr

Νίκη-ανάσα για την Γουέστ Μπρομ, 2-0 την Γουλβς. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Ισόπαλες 2-2 ήρθαν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» Νιούκαστλ και Τότεναμ, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/10

Λίβερπουλ-Μαν.Γιουνάιτεντ 1-1

Νόριτς-Σουόνσι 3-1

ΚΠΡ-Μπλάκμπερν 1-1

Στόουκ-Φούλαμ 2-0

Μάν.Σίτι-Άστον Βίλα 4-1

Γουίγκαν-Μπόλτον 1-3

Τσέλσι-Έβερτον 3-1

Κυριακή 16/10

Γουέστ Μπρομ-Γουλβς 2-0
(8΄Μπραντ, 76΄Οντεμβίγκι)

Άρσεναλ-Σάντερλαντ 2-1
(1΄, 83΄Φαν Πέρσι - 31΄Λάρσον)

Νιούκαστλ-Τότεναμ 2-2
(48΄Μπα, 86΄Αμεόμπι - 40΄Φαν ντερ Φάαρτ, 68΄Ντεφό)

Το πρόγραμμα της επόμενης (9ης) αγωνιστικής

Σάββατο 22/10 (17:00)

Γουλβς – Σουόνσι (14:45)
Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ
Μπόλτον – Σάντερλαντ
Νιούκαστλ – Γουίγκαν
Λίβερπουλ – Νόριτς (19:30)

Κυριακή 23/10 (15:30)

Άρσεναλ – Στόουκ
Φούλαμ – Έβερτον
Μαν.Γιουνάιτεντ - Μαν.Σίτι
Μπλάκμπερν – Τότεναμ (17:00)
ΚΠΡ – Τσέλσι (18:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x