Σκωτία

Στη φυλακή οπαδός για σχόλια στο Facebook!

Δυο φορές θα πρέπει να το σκεφτεί (τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο) όποιος θέλει να βγάλει διαδικτυακά τ’ απωθημένα του στους οπαδούς των… «απέναντι»! Κι αυτό διότι δεν αποκλείεται να έχει την τύχη του Στέφεν Μπάιρελ! Τα υβριστικά μηνύματα που δημοσίευσε στο Facebook ο 28χρονος οπαδός της Ρέιντζερς εναντίον των φίλων της Σέλτικ (και των Καθολικών γενικότερα) τον έστειλαν «στης φυλακής τα σίδερα» για 8 μήνες και εκτός όλων των γηπέδων για τα επόμενα 5 χρόνια!

Δυο φορές θα πρέπει να το σκεφτεί (τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο) όποιος θέλει να βγάλει διαδικτυακά τ’ απωθημένα του στους οπαδούς των… «απέναντι»!

Κι αυτό διότι δεν αποκλείεται να έχει την τύχη του Στέφεν Μπάιρελ!

Τα υβριστικά μηνύματα που δημοσίευσε στο Facebook ο 28χρονος οπαδός της Ρέιντζερς εναντίον των φίλων της Σέλτικ (και των Καθολικών γενικότερα) τον έστειλαν «στης φυλακής τα σίδερα» για 8 μήνες και εκτός όλων των γηπέδων για τα επόμενα 5 χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπάιρελ κατηγορείται για υβριστικά μηνύματα που δημοσίευσε σε μια ομάδα του Facebook με όνομα «Ο Νιλ Λένον (σ.σ. προπονητής της Σέλτικ) πρέπει να τιμωρηθεί» στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου-8 Μαρτίου.

Σ’ αυτά, λοιπόν, ο 28χρονος οπαδός της Ρέιντζερς καταφερόταν εναντίον του τεχνικού των «κελτών», αλλά κυρίως εναντίον των οπαδών τους με δημοσιεύσεις όπως «ελπίζω όλοι οι οπαδοί της Σέλτικ να πεθάνουν. Οι Καθολικοί είναι καθάρματα» και «περήφανος που μισώ αυτούς τους βρωμο-Ιρλανδούς καλλιεργητές πατατών».

Όλα αυτά έπεσαν στην αντίληψη των αρμόδιων Αρχών (που είχαν ξεκινήσει σχετικές έρευνες ειδικά μετά το επεισοδιακό «Old Firm» στις 3 Μαρτίου), οι οποίες αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από αμείλικτες με τον 28χρονο Μπάιρελ.

Με την πλευρά της Αστυνομίας, λοιπόν, να κάνει λόγο «αδίκημα μίσους το οποίο δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτό απ’ τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους της Γλασκώβης και της Σκωτίας» και μια καταδίκη που «θα στείλει μήνυμα και σε άλλους που διαπράττουν παρόμοια αδικήματα», αποφασίστηκε να τιμωρηθεί με οκτώ μήνες φυλάκιση και πενταετή αποκλεισμό απ’ όλα τα γήπεδα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται, δε, πως η συγκεκριμένη ποινή δεν είναι εξαγοράσιμη, πράγμα που σημαίνει πως ο Στέφεν Μπάιρελ θα οδηγηθεί κανονικά στη φυλακή.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x