Γενικά

Varkiza Long Distance Windsurfing Race

Στις 22–23 Οκτωβρίου 2011, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης – Βάρκιζας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα μεγάλης απόστασης στις κατηγορίες σκαφών RS:X – BIC TECHNO – FORMULA, SLALOM και FREERIDE.

Στις 22–23 Οκτωβρίου 2011, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης – Βάρκιζας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα μεγάλης απόστασης στις κατηγορίες σκαφών RS:X – BIC TECHNO – FORMULA, SLALOM και FREERIDE.

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του κόλπου της Βάρκιζας και της Σαρωνίδας, ενώ στον αγώνα θα συμμετέχουν οι Τάσος Λουράντος και Γιάννης Σιάκουλης, εργαζόμενοι στη SPORTDAY και στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, που τελούν Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα είναι η διαδρομή μεγάλης απόστασης συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές θα πάρουν μία θεαματική εκκίνηση από την παραλία της Βάρκιζας και στη συνέχεια θα βγουν έξω από τον κόλπο ταξιδεύοντας στην ανοιχτή θάλασσα με προορισμό την Σαρωνίδα όπου εκεί θα παρακάμψουν το σημείο στροφής που ορίζεται από ένα μικρό νησάκι και θα επιστρέψουν πίσω στην παραλία της Βάρκιζας.

Οι Διοργανωτές αναφέρουν σχετικά: «Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στην Ελλάδα γίνεται για πρώτη φορά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι από τώρα και για τα επόμενα χρόνια ο αγώνας αυτός θα αποτελέσει θεσμό για τον όμιλό μας. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο καθώς μιλάμε για το όνειρο του κάθε windsurfer να υλοποιήσει κάτι τέτοιο ομαδικά και με απόλυτη ασφάλεια.

Η διοργάνωση έχει επιστρατεύσει έναν μεγάλο αριθμό φουσκωτών σκαφών με έμπειρους χειριστές για να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια του κάθε αθλητή. Ο όμιλός μας είναι ένας σύλλογος με τεράστια εμπειρία στην διεξαγωγή αγώνων τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντας διοργανώσει πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με απόλυτη επιτυχία.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο, 22/10/2011, 09:00 – 11:00, Αφίξεις / 12:00, Ιστιοδρομίες
Κυριακή, 23/10/2011, 12:00, Ιστιοδρομίες / 18:30, Απονομή

Οι ιστιοδρομίες θα πραγματοποιηθούν εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη από τους κανονισμούς της κλάσης ένταση ανέμου. Το event θα γίνει με πρόβλεψη καιρού. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή των αγώνων θα μεταφερθούν για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 16:00. Ο αγώνας είναι έγκυρος αν πραγματοποιηθεί έστω και 1 ιστιοδρομία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x