Επικαιρότητα

Θρίλερ για Ελλάδα - Παπανδρέου!

Αντιμέτωποι με δίλημμα «ζωής ή θανάτου» βρίσκονται –κυρίως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν την ονομαστική ψηφοφορία κατ’ άρθρο για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αντιμέτωποι με δίλημμα «ζωής ή θανάτου» βρίσκονται –κυρίως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν την ονομαστική ψηφοφορία κατ’ άρθρο για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Αν δεν υπερψηφιστεί απόψε στο σύνολό του, δεν χρειάζεται καν να πάμε αύριο στο Eurogroup και την Κυριακή στην Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, είχε τονίσει σε ίδιο δραματικό τόνο ότι «σε περίπτωση καταψήφισης, ΔΕΝ υπάρχει αύριο για τη χώρα».

Ερωτηματικό για την κυβέρνηση παραμένει η κ. Λούκα Κατσέλη. Εξακολουθεί να επισημαίνει ότι με το περιεχόμενο που έχει το άρθρο 37 για τα εργασιακά, ΔΕΝ πρόκειται να το ψηφίσει.

Αρνητικά φέρεται να απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες , και η κ. Βάσω Παπανδρέου στον πρωθυπουργό, ο οποίος επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά.

Σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας συνεδριάζει στις 2 μ.μ. το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα γίνει δεκτός αύριο Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Εν τω μεταξύ, κλίμα αναμονής επικρατεί την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια εν όψει της συνόδου Κορυφής.
Άνοδο 0,23% σημειώνει (12:45) ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα.



Λαοθάλασσα σε replay!



Αποκλεισμένο από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές είναι και την Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο όπου προς το παρόν επικρατεί ηρεμία. Περικυκλωμένο από μέλη του ΠΑΜΕ το κτίριο της Βουλής, εν όψει της ψηφοφορίας – θρίλερ για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Κλειστές παραμένουν : Η Αλεξάνδρας στην άνοδο.
Η Κηφισίας στην κάθοδο από Πανόρμου. Η Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Ακαδημίας, η Σταδίου και η Αχιλλέως.

Έως τις 9 το βράδυ κυκλοφορούν τρόλεϊ και λεωφορεία και μέχρι τη λήξη της βάρδιας Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ.
Ακινητοποιημένα : Τρένα του ΟΣΕ, Ταξί και Προαστιακός.
Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε σήμερα, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Με πολλές αλλαγές γίνονται σήμερα οι πτήσεις.

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, μεταξύ άλλων : Γιατροί του ΙΚΑ. Δικηγόροι. Εργαζόμενοι στους Δήμους και στην ΕΡΤ. Εφοριακοί και Τελωνειακοί, καθώς και οι μηχανικοί του Δημοσίου.

Κλειστοί για δεύτερη μέρα με απόφαση της Αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».
Κλειστό, επίσης, το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Κάλεσμα σε αποχή από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή – με μετρητά ή κάρτα, από σήμερα και για μία εβδομάδα απευθύνει ομάδα Ελλήνων χρηστών στο Facebook.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x