Europa League

Αχ ρε ΑΕΚ…

Κι όμως μπορούσε καλύτερα. Κι όμως αδικείται. Κι όμως έχασε μ’ ένα σκορ, που ποτέ δεν άξιζε! Η ΑΕΚ δεν εξαργύρωσε την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και πληρώνοντας πολύ ακριβά τα… φτηνά γκολ που έδωσε στη Λοκομοτίβ, συρρίκνωσε με το 3-1 τις (ούτως ή άλλως λίγες) ελπίδες της στο Europa League.

Κι όμως μπορούσε καλύτερα.

Κι όμως αδικείται.

Κι όμως έχασε μ’ ένα σκορ, που ποτέ δεν άξιζε!

Η ΑΕΚ δεν εξαργύρωσε την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και πληρώνοντας πολύ ακριβά τα… φτηνά γκολ που έδωσε στη Λοκομοτίβ, συρρίκνωσε με το 3-1 τις (ούτως ή άλλως λίγες) ελπίδες της στο Europa League.

Μοιραίος ο Μπέλεκ, έχασε τετ α τετ στο 0-0 και είχε δοκάρι πριν ο Σιαλμάς μειώσει στο 88' και ο Καϊσέδο δώσει τη «χαριστική βολή» στις καθυστερήσεις.

Πώς έπαιξε

Τα «μετρημένα κουκιά» που (λόγω τραυματισμών και τιμωριών) είχε στη διάθεσή του χρησιμοποίησε για να… μαγειρέψει την ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της «Ένωσης», λοιπόν, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ξεκουράσει τον Λεονάρντο, ωστόσο αποφάσισε να μην κάνει το ίδιο και με τον Βάργκας, που ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι.

Έτσι, το 4-2-3-1 που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει, διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Κοντοές. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γκέντσογλου-Βάργκας, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπέλεκ.



Τσάμπα… Βάργκας!

Σαν να μην πέρασαν… πέντε μέρες απ’ το ντέρμπι μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Η «Ένωση» έντυσε Ολυμπιακό τη Λοκομοτίβ και όχι μόνο δεν της επέτρεψε να την πετύχει «γυμνή» σε κάποια απ’ τις (φημισμένες) αντεπιθέσεις της. Αλλά με αυτοπεποίθηση στην άμυνα, ταχύτητα στα άκρα (Λαγός-Μπερνς) και τον Κάρλος επιτέλους στον άξονα, ήταν εκείνη που την απείλησε σοβαρότερα με… στριπτίζ.

Δυστυχώς, όμως, ο Μπέλεκ (στο τετ α τετ που τον «κέρασε» ο Μπερνς) έβγαλε ξανά έξω απ’ τα ρούχα τους -όπως συνηθίζει όταν βρίσκεται απέναντι σε τερματοφύλακες- τους φίλους της ΑΕΚ. Πριν αγχωθούν, δε, εκείνοι μονάχα στο τελευταίο δεκάλεπτο (όταν η Λοκομοτίβ πίεσε κάπως), θα μπορούσαν επίσης να ‘χουν πανηγυρίσει, αν το σουτ του Βάργκας κατέληγε όσο πιο χαμηλά χρειαζόταν για να επιβραβεύσει μια ακόμα εξαιρετική εμφάνισή του.

Κι αν σου (είχε) κάτσει…

Όσα «έχτιζε» με κόπο για 45 λεπτά, δεν χρειάστηκε ούτε… δυο για να τα γκρεμίσει η ΑΕΚ. Στην πρώτη του ενέργεια, λοιπόν, στο ματς (αντικατέστησε τον τραυματία Μαϊκόν) ο Ομπίνα αποδείχθηκε αρκετά «ζεστός» για να εκθέσει τους Κοντοέ και Μανωλά (απέτυχαν να κόψουν σε δύο χρόνους) και να… αναγκάσει τον Σίτσεφ να δώσει στη Λοκομοτίβ ένα προβάδισμα που δεν άξιζε.

Αφού ο Μπερνς, δε, απέτυχε να δώσει στην «Ένωση» την ισοφάριση που άξιζε (αναγκάζοντας σε… άκυρο «γκοοοολ» τους φίλους της) και ο Σίτσεφ αρνήθηκε να ξετυλίξει το δώρο του Κάλα, οι Γκέντσογλου-Καράμπελας (με λάθος και ανατροπή αντίστοιχα) τον πίεσαν με το ζόρι να μην είναι… ακατάδεκτος (επιτρέποντας απ’ τη βούλα το 2-0). Τι κι αν ο Σιαλμάς, λοιπόν, αρνήθηκε να πετάξει λευκή πετσέτα -σκοράροντας το γκολ που το δοκάρι νωρίτερα είχε στερήσει ξανά απ’ τον Μπέλεκ. Ο Καϊσέδο στις καθυστερήσεις πέταξε οριστικά στα σκουπίδια μια -καλύτερη του αναμενομένου- εμφάνιση της ΑΕΚ.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.





ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Θαπατέρ, Μπούρλακ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς (66' Καϊσέδο), Σίτσεφ, Ιγκνατίεφ (77' Λοσκόφ), Ντα Κόστα, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μαϊκόν (46' Ομπίνα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αμελτσένκο, Ίλιτς, Ντούριτσα, Μιντσένκοφ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γκέντσογλου, Λαγός (73' Σιαλμάς), Βάργκας (59' Καφές), Κάρλος, Μπερνς (66' Λεονάρντο), Μπέλεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Κλωναρίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολ Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)
ΒΟΗΘΟΙ: Νίκι Σίμπερτ, Άντζελο Μπούνμαν (Ολλανδία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Lokomotiv Stadium»

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Λοκομοτίβ-ΑΕΚ 3-1
(47', 71' πεν. Σίτσεφ, 90'+2' Καϊσέδο - 88' Σιαλμάς)

Στουρμ Γκρατς-Άντερλεχτ 0-2
(66' Ζιλέ, 75' Σουάρες)

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου

1) Άντερλεχτ 9 (8-1)
2) Λοκομοτίβ Μόσχας 6 (5-4)
3) Στουρμ Γκρατς 3 (3-5)
4) ΑΕΚ 0 (3-9)

Η επόμενη αγωνιστική (3/11)

ΑΕΚ-Λοκομοτίβ Μόσχας (22:05)
Άντερλεχτ-Στουρμ Γκρατς (22:05)





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x