Stoiximan Super League

Τσικουδιά και… τσιμουδιά!

Αυτή η ΑΕΚ δεν δικαιούται να μιλά για κορυφή. Αυτός ο ΟΦΗ δικαιούται… να λέει ό,τι θέλει! Μάντζιος και Σουμπίνιο κέρασαν τρεις «τσικουδιές» την (ούτως ή άλλως σαν μεθυσμένη) «Ένωση» και με το 3-1 γλέντησαν την πρώτη μεγάλη νίκη των Κρητικών μετά την επιστροφή στα «σαλόνια». Τραγικά ατομικά λάθη απ’ την ομάδα του Κωστένογλου, δεν της επιτρέπουν να επικαλεστεί ως δικαιολογία το γκολ του Σιαλμά που (κακώς) δεν μέτρησε στο α' μέρος.

Αυτή η ΑΕΚ δεν δικαιούται να μιλά για κορυφή.

Αυτός ο ΟΦΗ δικαιούται… να λέει ό,τι θέλει!

Μάντζιος και Σουμπίνιο κέρασαν τρεις «τσικουδιές» την (ούτως ή άλλως σαν μεθυσμένη) «Ένωση» και με το 3-1 γλέντησαν την πρώτη μεγάλη νίκη των Κρητικών μετά την επιστροφή στα «σαλόνια».

Τραγικά ατομικά λάθη απ’ την ομάδα του Κωστένογλου, δεν της επιτρέπουν να επικαλεστεί ως δικαιολογία το γκολ του Σιαλμά που (κακώς) δεν μέτρησε στο α' μέρος.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (αφού η επιστροφή του Δέλλα δεν θεωρείται τέτοια) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου.

Όπως αναμενόταν, λοιπόν, βάσει των όσων είχε δείξει στις προπονήσεις, ο Έλληνας τεχνικός επανέφερε τον Λυμπερόπουλο και έδωσε (για πρώτη φορά) φανέλα βασικού στον Σιαλμά.

Έτσι, το 4-3-3 (που διαβαζόταν και ως 4-2-3-1) διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βάργκας-Καφές-Κάρλος (με τον Ισπανό σε πιο επιτελικό ρόλο) και μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Δεν βλέπει, δεν ακούει…

Με δεμένα μάτια και… κλειστά αυτιά κατέβηκε στο «Γεντί Κουλέ» η ΑΕΚ. Διότι μόνο με τον δεύτερο τρόπο μπορεί να δικαιολογηθεί ότι σε μια απ’ τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος μπήκε (και παρέμεινε) «κοιμισμένη». Και μόνο με τον πρώτο τρόπο γίνεται να χάνουν τόσο εύκολα οι Καράμπελας-Μανωλάς τον Μάντζιο και ο Αραμπατζής την μπάλα κάτω απ’ τα πόδια του (στο ωραίο, πάντως, σουτ που έκανε «αφεντικό» τον ΟΦΗ).

Ακόμα, λοιπόν κι αν τα μάτια του βοηθού επίσης ελέγχονται για τις ικανότητες τους (ο Μανωλάς πάσαρε έπειτα από κεφαλιά του Ταυλαρίδη στον Σιαλμά πριν αυτός σκοράρει), εκείνα της ΑΕΚ είδαν δύο φορές έπειτα τον… Χάρο (βολέ Μπουλούτ, κοντινό πλασέ Μάντζιου). Κι αφού τα μάτια όλων είδαν ένα ακόμα πανό πολιτικής κατακραυγής, είδαν έπειτα και τον Κωστένογλου να κάνει το σταυρό του (για το πώς γίνεται ο Κάρολ να αποκρούει φάουλ σαν του Κάρλος και οι Σιαλμάς-Λυμπερόπουλος να χάνουν ευκαιρίες σαν αυτές πριν την ανάπαυλα).

Στιβ, έτσι μπαίνει…

Με την επιστροφή από τ' αποδυτήρια, ο Κωστένογλου είχε (στο μυαλό του) το πλάνο της αντεπίθεσης (Γκερέιρο-Μπέλεκ αντί Κάρλος-Σιαλμά). Προς τέρψιν του Αναστόπουλου -ο Σουμπίνιο είχε τον τρόπο να το μετατρέψει άμεσα σε… μάταιο! Όπως μάταιη ίσως αποδεικνυόταν η προσπάθεια του Αραμπατζή ν’ αποκρούσει το φοβερό διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου στο 49’. Δεν θα το μάθουμε -διότι δεν την έκανε ποτέ πραγματικά.

Έστω κι αν χρειάστηκε το ριπλέι, δε, για να καταλάβουμε αν ο Μπέλεκ ή ο Λυμπερόπουλος ήταν εκείνοι που έβαλαν ξανά στο παιχνίδι την ΑΕΚ (ότι ο Λεονάρντο έφτιαξε με υπέροχη ενέργεια το γκολ το καταλάβαμε… με την πρώτη), τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε τόση σημασία. Διότι μπορεί ο Μπέλεκ να συνέχισε πεισματικά να αρνείται το γκολ (πλασέ στη θύρα 4 με άδεια την εστία), ωστόσο ο Μάντζιος δεν αρνήθηκε το «κέρασμα» του (υπέροχου) Σουμπίνιο, που του επέτρεψε λίγο μετά να τελειώσει οριστικά το κρητικό γλέντι!

Δείτε πως παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.





ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (73' Ζόρντι Λόπεθ), Σουμπίνιο (84' Καμπάνταης), Παπουλής, Σίσιτς (63' Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος

Στον πάγκο έμειναν οι: Βεζυρίδης, Βερόν, Ρόβας, Σόουζα

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας (84' Γκέντσογλου), Καφές, Κάρλος (46' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (46' Μπέλεκ), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Κάλα, Λαγός, Μπερνς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x