Θανάσης Ράλλης

Στην εποχή του κουρέματος, χαθήκαν τα ψαλίδια

Διαβάστε σήμερα στο Heartbreak Hotel: Βρήκαμε λοιπόν τις τελευταίες ημέρες το κούρεμα και το λέμε συνέχεια. Η χειρότερη χρήση του έρχεται, όπως σωστά φαντάζεστε, από τα δελτία ειδήσεων, όπου οι παρουσιαστές χρησιμοποιούν τη λέξη με τέτοιο ύφος, σαν να προσπαθούν να μας πουν «κοιτάξτε χρησιμοποιώ και εγώ λέξη που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρησιμοποιούσα στην τηλεόραση».


Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Κάποια πράγματα στη ζωή μου, προσπαθώ να τα διατηρώ σταθερά, σε σημείο που οποιοσδήποτε εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε να διακρίνει πάνω μου σημάδια αυτισμού.

Από το ψιλικατζίδικο που θα πάρω τα τσιγάρα μου, μέχρι το σουπερ μάρκετ και το κομμωτήριο. Θα μου πείτε όλοι μας επιλέγουμε το που θα πάμε, αλλά στη δική μου περίπτωση πέρασαν πολλά χρονιά μέχρι να καταλήξω στο ποια μέρη μου δημιουργούν θετική αύρα και ας απέχουν ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου.

Σας μιλάει ένας άνθρωπος που επί 15 χρόνια δεν πήγαινε στο ψιλικατζίδικο που ήταν ακριβώς κάτω από το σπίτι του, αλλά επέλεγε να περπατήσει 10 λεπτά για να πάρει το πιο απλό πράγμα.

Δεν μπορώ λοιπόν τις πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα μου.

Αυτό που δεν μ’ αρέσει επίσης είναι οι λέξεις που επαναλαμβάνονται. Βρήκαμε λοιπόν τις τελευταίες ημέρες το κούρεμα και το λέμε συνέχεια. Η χειρότερη χρήση του έρχεται, όπως σωστά φαντάζεστε, από τα δελτία ειδήσεων, όπου οι παρουσιαστές χρησιμοποιούν τη λέξη με τέτοιο ύφος, σαν να προσπαθούν να μας πουν «κοιτάξτε χρησιμοποιώ και εγώ λέξη που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρησιμοποιούσα στην τηλεόραση». Τέτοιοι άνθρωποι μου προκαλούν θλίψη. Εκτός από θλίψη μου προκαλούν αφόρητη βαρεμάρα.

Εκτός από αφόρητη βαρεμάρα μου προκαλούν και αφόρητη αδιαφορία. Είναι άνθρωποι χωρίς ίχνος χιούμορ που νομίζουν ότι απευθύνονται σε κατώτερες μορφές ζωής.

Δεν μ’ αρέσει να αποκαλώ τον εαυτό μου δημοσιογράφο, αν και η κάρτα της ΕΣΗΕΑ είναι εκεί για να μου θυμίζει ότι είμαι. Άσχετο αν δεν το παραδέχομαι. Ποτέ όμως δεν θεώρησα ότι η δημόσια γραφή υπάρχει για να μπορείς να το παίζεις έξυπνος σε αυτούς που σε διαβάζουν ή σε ακούνε ή σε βλέπουν.

Θα μου πείτε τώρα και θα έχετε και δίκιο. Γιατί μας τα λες όλα αυτά; Μήπως είσαι μαλάκας;

Η απάντηση μου στο δεύτερο ερώτημα είναι ότι όλοι κρύβουμε έναν μικρό μαλάκα μέσα μας και τον βγάζουμε έξω ανάλογα με το ποιον έχουμε απέναντι μας. Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που τον έβγαλαν έξω και ποτέ δεν τον ξαναέβαλαν μέσα και τώρα περιφέρονται έχοντας ενσωματώσει τον μαλάκα στην προσωπικότητα τους.

Η ιδιότητα του μαλάκα είναι ίσως από τις λίγες που δεν διαθέτουμε από γεννησιμιού μας αλλά την αποκτάμε μεγαλώνοντας.

Η απάντηση μου στο γιατί σας τα λέω αυτά είναι απλή. Έχω βαρεθεί το ατελείωτο πλασάρισμα μιζέριας που διαβάζω, βλέπω και ακούω. Έχω βαρεθεί να ακούω για τον Γολγοθά που θα ανέβουμε, για τις ζωές μας που θα καταστραφούν και για το μέλλον μας που είναι μαύρο και άραχνο.

Για μένα η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι αυτή που διαπιστώνει ότι μπορεί να φτιάξει τη ζωή του όπως αυτός τη θέλει. Μπορεί τα υλικά που του παρέχονται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν γύρω του, να είναι διαφορετικά όμως είναι στο χέρι του να κάνει ότι μπορεί με αυτά. Και είναι αλήθεια ωραίο να φτιάχνεις κάτι.

Χωρίς απαραίτητα να είναι ακριβό ή πολυτελές. Το απλό πολλές φορές, είναι πιο όμορφο από το σύνθετό.

Γι αυτό λοιπόν όπου βλέπετε πλασάρισμα μιζέριας γυρίστε αλλού το κεφάλι. Είναι εύκολο να το εντοπίσετε.

Όχι άλλα άρθρα με τίτλους «Συγνώμη παιδί μου που σε έφερα σε αυτό τον κόσμο» ή «Παππού μου τα έλεγες αλλά δεν σε άκουσα».

Όχι άλλος λαϊκισμός. Και προς θεού όχι άλλες γενικότητες περί μαύρης και αράχνης ζωής για τον κοσμάκη και το ψωμάκι και όλα αυτά τα κακομοίρικα.

Η χειρότερη στιγμή της ζωής μας, δεν θα είναι όταν θα μας τελειώσουν τα λεφτά. Θα είναι όταν θα σταματήσουμε να νιώθουμε.

Και αυτό δεν είναι θέμα κουρέματος. Είναι δικό σου και δικό μου.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x