Stoiximan Super League

«Καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της αστυνομίας!

Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του Ολυμπιακού για «εκτεταμένα» επεισόδια στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για την 4η αγωνιστική, το sport-fm.gr δημοσιεύει την έκθεση της αστυνομίας που «καίει» τους «ερυθρόλευκους» και ουσιαστικά τους απειλεί με τιμωρία της έδρας τους!

Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του Ολυμπιακού για «εκτεταμένα» επεισόδια στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για την 4η αγωνιστική, το sport-fm.gr δημοσιεύει την έκθεση της αστυνομίας που «καίει» τους «ερυθρόλευκους» και ουσιαστικά τους απειλεί με τιμωρία της έδρας τους!

Είναι γνωστό πως τόσο το φύλλο αγώνα, όσο και η έκθεση του παρατηρητή της Σούπερ Λίγκας, δεν αναφέρουν κάτι επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό στο επίμαχο παιχνίδι.

Ωστόσο, η έκθεση της αστυνομίας για όσα φέρονται να έχουν συμβεί στο Παγκρήτιο, είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για τους Πειραιώτες, με συνέπεια να προκαλέσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Η δίωξη βασίστηκε και σε δημοσιεύματα τριών αθλητικών εφημερίδων που στα ρεπορτάζ τους είχαν αναφορές στα επεισόδια.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα απολογηθεί την επόμενη Τετάρτη στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος α) και β) του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, οι «ερυθρόλευκοι» απειλούνται με πρόστιμο έως 180.000 ευρώ, ενώ «ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1-2 αγώνες χωρίς θεατές».

Αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με ποινή έδρας (κάτι που είναι αλήθεια πως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο) εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών (διότι δεν μπορούν να προβλεφθούν οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των δικηγόρων), τότε εγκυμονεί κίνδυνος να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς τον κόσμο του.

Στην έκθεση που έχει συντάξει η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Περί τις 6 το απόγευμα 150 οπαδοί του Ολυμπιακού χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν αλλά εκείνοι ανασυντάχθηκαν και τους επιτέθηκαν ξανά. Λίγο αργότερα 40-50 φίλαθλοι του Ολυμπιακού πήδηξαν από την εξωτερική περίφραξη του γηπέδου και ενώθηκαν με άλλους 50 φιλάθλους και ακολούθως επιτέθηκαν βιαίως σε αστυνομικούς και σε σεκιούριτι στην πύλη της θύρας 1, επιχειρώντας να μπουν χωρίς εισιτήρια…

…Άλλα 20 άτομα, φίλαθλοι του Ολυμπιακού, υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα στην βόρεια πλευρά του γηπέδου και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις θύρες 4-5-6-7-8 πριν από τον αγώνα εκσφενδόνισαν σε αστυνομικούς κομμάτια από μάρμαρα και πορσελάνες τα οποία βρήκαν προκαλώντας φθορές στις τουαλέτες του γηπέδου. Οι σεκιούριτι του αγώνα φοβήθηκαν από τις συγκρούσεις, τράπηκαν σε φυγή και ο έλεγχος στη συνέχεια στους οπαδούς, γίνονταν από τα αστυνομικά όργανα
».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως η ΕΠΟ δεν ανακοίνωσε ποτέ την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στον Ολυμπιακό. Γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x