Κώστας Νικολακόπουλος

Η κακή γωνία του Κοστάντσο και ο ιδιαίτερος τρόπος που βγαίνει

Έχουμε δει πια οκτώ παιχνίδια τον Κοστάντσο. Οκτώ επίσημα παιχνίδια, συν άλλα τόσα περίπου φιλικά. Έχουμε λοιπόν ένα ικανό δείγμα για μία πρώτη σοβαρή αποτίμησή του. Όχι ασφαλές, αλλά ικανό. Τι έχω δει εγώ;

Έχουμε δει πια οκτώ παιχνίδια τον Κοστάντσο. Οκτώ επίσημα παιχνίδια, συν άλλα τόσα περίπου φιλικά. Έχουμε λοιπόν ένα ικανό δείγμα για μία πρώτη σοβαρή αποτίμησή του. Όχι ασφαλές, αλλά ικανό. Τι έχω δει εγώ;

Ένα! Δεν πιάνει σουτ που πάνε στις γωνίες του. Όλα τα γκολ είναι στις γωνίες και στη συντριπτική πλειοψηφία στη δεξιά, όπου έχει φάει τα γκολ από τη Μαρσέϊγ, από την Ξάνθη, από τον Εργοτέλη (το φάουλ), από την Άρσεναλ (το δεύτερο), από την ΑΕΚ, αλλά κι από την Ντόρτμουντ!!! Και δη ακίνητος, σχεδόν όλα. Στην αριστερή γωνία του έχει φάει γκολ με την Άρσεναλ (το πρώτο).

Δύο! Σοβαρή ευθύνη ο ίδιος είχε σε ένα γκολ, εκείνο με τον ΠΑΟΚ, με πολύ κακή έξοδο. Η πιο δύσκολη απόκρουσή του, είναι ένα χαμηλό όντως πολύ επικίνδυνο σουτ στο β΄ ημίχρονο στο Λονδίνο.

Τρία! Στα ψηλά σουτ που πάνε προς το κέντρο της εστίας δεν έχει δείξει πρόβλημα.

Τέσσερα! Εκεί που δείχνει καλός είναι στην έξοδο, όπου έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο (συνήθως δεν πέφτει, αλλά κλείνει με το σώμα του το οπτικό πεδίο του αντιπάλου). Με την Ντόρτμουντ έδειξε και ταχύτητα βγαίνοντας και πολύ μακριά από την εστία του με τα πόδια προ του Λεβαντόφσκι. Ίσως η κρισιμότερη επέμβασή του στον Ολυμπιακό.

Πέντε! Δεν μπλοκάρει σχεδόν ποτέ την μπάλα και γενικά δεν βγαίνει εύκολα από την εστία του. Κι όταν βγει, διώχνει με γροθιές, όχι πάντα αρκετά μακριά. Πιάνει την μπάλα μόνο όταν είναι 1000% σίγουρος.

Έξι! Δείχνει να μην έχει τη σωστή συνεννόηση με τους αμυντικούς. Υπάρχουν σχετικά παραδείγματα με φάσεις τόσο με τον Μέλμπεργκ, όσο και με τον Αβραάμ και τον Μαρκάνο, δηλαδή και με τους τρεις σέντερ μπακ.

Εφτά! Στα διωξίματα της μπάλας με τα πόδια είναι αρκετά καλός, αλλά όχι σταθερός. Μπορεί μία φορά ανά ματς η, ανά δύο ματς και να την στείλει σε…αντίπαλο. Ευτυχώς είναι δυνατά τα σουτ κι η μπάλα δεν φτάνει κοντά στην περιοχή του.

Οκτώ! Αρκετές φορές ζυγίζει καλά την μπάλα και βρίσκει τον Τζιμπούρ στην επίθεση, με συνέπεια να ξεκινάνε από αυτόν ορισμένες, έστω λίγες επιθέσεις. Πρέπει να ενεργεί σε τέτοιες περιπτώσεις πιο γρήγορα. Όπως στο ματς με τον Πανιώνιο, όταν στη φάση του δεύτερου γκολ έδωσε αμέσως με τα χέρια στον Ιμπαγάσα, αυτός έτρεξε λίγα μέτρα και τη σέρβιρε στον Μιραλάς.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x