Ελλάδα

Και τώρα η συνέχεια…

Με τους «αιώνιους» να αντιμετωπίζουν εύκολους αντιπάλους, συνεχίζεται η δεύτερη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Παναθηναϊκός, κοντράρεται το απόγευμα του Σαββάτου με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα ενώ το μεσημέρι της Κυριακής ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ το Μαρούσι. Άρης-Κολοσσός, Πανελλήνιος-Ηλυσιακός σήμερα και Ίκαρος Καλλιθέας-Περιστέρι, Καβάλα-ΠΑΟΚ συμπληρώνουν το πρόγραμμα, ενώ ρεπό έχει ο ΑΓΟΡ.

Με τους «αιώνιους» να αντιμετωπίζουν εύκολους αντιπάλους, συνεχίζεται η δεύτερη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Παναθηναϊκός, κοντράρεται το απόγευμα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα ενώ το μεσημέρι της Κυριακής ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ το Μαρούσι.

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Άρης θα αναζητήσει στην έδρα του την πρώτη νίκη κόντρα στον Κολοσσό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει ακριβώς το ίδιο με αντίπαλο την Καβάλα. «Σεφτέ» θέλουν να κάνουν στην έδρα τους Πανιώνιος και Ίκαρος Καλλιθέας που υποδέχονται τον Ηλυσιακό και το Περιστέρι, αντίστοιχα.
Ρεπό έχει ο ΑΓΟΡ.

Αναλυτικά:

Σάββατο 29/10

Άρης-Κολοσσός (16:00)

Με το ρόστερ του να μην έχει ακόμα «κλειδώσει» ο Άρης υποδέχεται στο -λόγω τιμωρίας- κεκλεισμένων των θυρών Κολοσσό. Οι «κίτρινοι» αν και χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις του. Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Μάλιστα από την Πέμπτη τις προπονήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης ακολουθεί και ο Γιώργος Μπόγρης. Ο 22χρονος φόργουορντ δοκιμάζεται από τον «Τίγρη» και εφόσον ικανοποιήσει με την απόδοση του θα αποκτηθεί. Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Άρη στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά στους «θαλασσί» με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την νίκη επί του Πανιωνίου θέλουν να κάνουν το 2/2. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά που θα πρέπει να εστιάσουν στον αμυντικό τομέα για να επιτύχουν τον στόχο τους.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Φούφης, Παντελίδης


ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός (17:00)

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Δράμα από την τοπική ομάδα και μετά το 2/2 στην Euroleague στοχεύει να κάνει το ίδιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν το παιχνίδι για να διατηρήσουν τον καλό αγωνιστικό ρυθμό που έχουν. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεση του πλην του τραυματία Στράτου Περπέρογλου. Ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί αν σε αυτό το παιχνίδι θα συμπεριλάβει στην αποστολή τον Πατ Καλάθη. Οι Δραμινοί από την πλευρά τους, χωρίς άγχος αλλά και -πιθανότατα- χωρίς τον Θοδωρή Ζάρρα που νιώθει ενοχλήσεις στον ώμο, θέλουν να φανούν ανταγωνιστικοί ώστε οι φίλαθλοί τους που θα βρεθούν στο «Κραχτίδης» να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Διαιτητές: Τανατζής, Γεωργιάδης, Μπίκας


Πανιώνιος-Ηλυσιακός (19:00, ΝΕΤ)

Με μοναδική απουσία αυτή του Μιχάλη Παραγυιού ο Πανιώνιος υποδέχεται στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον Ηλυσιακό. Οι «κυανέρυθροι» που έρχονται από την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στον Κολοσσό θέλουν να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στην έδρα τους, παράλληλα όμως στοχεύουν και σε μία καλή εμφάνιση για να ανταμείψουν τον κόσμο τους που θα βρεθεί στο γήπεδο. Όσον αφορά στον Ηλυσιακό; Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και ο Κώστας Φλεβαράκης εστιάζει την προσοχή των παικτών του στον έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ. Εξάλλου οι φιλοξενούμενοι είναι «ανεβασμένοι» ψυχολογικά μετά τους δύο βαθμούς που πήραν στην έδρα τους με αντίπαλο την Καβάλα πρώτη αγωνιστική.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Κ. Πουρσανίδης, Καρακατσούνης


Κυριακή 30/10

Ολυμπιακός-Μαρούσι (12:30)

Με φόρα από την πρώτη του νίκη στην Euroleague κόντρα στην Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ο Ολυμπιακός αναμετράται με το Μαρούσι στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι για την φετινή αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι», που δεν θα έχουν στη σύνθεση τους τους τραυματίες Βασιλόπουλο και Πελεκάνο, θέλουν να ανεβάσουν ρυθμό ενόψει του δύσκολου ματς που θα δώσουν την Τετάρτη (02/11) με την Κάχα Λαμποράλ. Από την άλλη ο σύλλογος των βορείων προαστίων που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα καθώς η υπόθεση Χόμαν έχει παγώσει τις μεταγραφές ξένων, θα παραταχθεί ενισχυμένος. Γιάννης Δεμερτζής και Βαγγέλης Σακελλαρίου θα βρίσκονται στη διάθεση του Νίκου Λινάρδου καθώς οι άνθρωποι πρόλαβαν να εκδώσουν τα δελτία τους.

Διαιτητές: Μπήτης, Καλδίρης, Δεσλής


Ίκαρος Καλλιθέας-Περιστέρι

Ο Ίκαρος Καλλιθέας φιλοξενεί το Περιστέρι στη Γλυφάδα με σκοπό να πετύχει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Το έργο των γηπεδούχων ωστόσο δεν θα είναι εύκολο. Από τη μία λόγω της ξαφνικής παραίτησης του Δημήτρη Αγγελόπουλου από τον προεδρικό θώκο της ΚΑΕ και από την άλλη εξαιτίας των αγωνιστικών προβλημάτων. Ο Άρης Λυκογιάννης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ρήγα Παπαργυρόπουλο ενώ αμφίβολος είναι ο Άαρον Μπέινς. Από την άλλοι οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, όμως θα παίξουν και σε αυτό το παιχνίδι χωρίς ψηλούς καθώς ο νεοαποκτηθέντας Γκέιβιν Έντουαρντς δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη.

Διαιτητές: Γκόντας, Σώμος, Μητσόπουλος


Καβάλα-ΠΑΟΚ

Με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Καβάλα και ΠΑΟΚ στο κλειστό της Καλαμίτσας θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους. Αμφίβολη για τους γηπεδούχου η συμμετοχή του Πάσαλιτς που υπέστη διάστρεμμα στο ματς με τον Ηλυσιακό. Χωρίς προβλήματα ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Κορομηλάς, Ανδρικόπουλος


Το πρόγραμμα:

2η αγωνιστική

Σάββατο 29/10

16:00 Άρης-Κολοσσός (κεκλεισμένων των θυρών, Αλεξάνδρειο)
17:00 ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός (Δ.Κ.Γ. «Δημήτρης Κραχτίδης»)
19:00 Πανιώνιος-Ηλυσιακός (ΝΕΤ, Κ.Δ.Γ. Νέας Σμύρνης)

Κυριακή 30/10

12:30 Ολυμπιακός-Μαρούσι (ΣΕΦ)
17:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Περιστέρι (ΕΑΚ Γλυφάδας)
19:00 Καβάλα-ΠΑΟΚ (ΝΕΤ, ΔΑΚ Καλαμίτσας)

Ρεπό: ΑΓΟΡ

Επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο 05/11

16:00 ΑΓΟΡ-Ολυμπιακός
17:00 Μαρούσι-Καβάλα
17:00 ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός (κεκλεισμένων των θυρών)

Κυριακή 06/11

17:00 Κολοσσός-ΚΑΟΔ
17:00 Πανιώνιος-Άρης
19:15 Παναθηναϊκός-Ίκαρος Καλλιθέας (κεκλεισμένων των θυρών)

Ρεπό: Περιστέρι

Βαθμολογία (σε μία αγωνιστική):

Ολυμπιακός 2
ΑΓΟΡ 2
Παναθηναϊκός 2
Περιστέρι 2
Κολοσσός 2
Ηλυσιακός 2
Καβάλα 1
Πανιώνιος 1
ΚΑΟΔ 1
Άρης 1
Ίκαρος Καλλιθέας 1
ΠΑΟΚ 1
Μαρούσι 0*

* Το Μαρούσι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο καθώς στην πρώτη αγωνιστική πήρε το ρεπό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x