Ελλάδα

Τον πήρε «φαλάγγι»

Μια από τις σημαντικότερες νίκες της στη φετινή Α1 μπάσκετ πήρε η Καβάλα. Οι Μακεδόνες επικράτησαν με 75-60 του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Καλαμίτσας, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» χωρίς επιτυχία.

Μια από τις σημαντικότερες νίκες της στη φετινή Α1 μπάσκετ πήρε η Καβάλα. Οι Μακεδόνες επικράτησαν με 75-60 του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Καλαμίτσας, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» χωρίς επιτυχία. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κατάφεραν να «γυρίσουν» την άσχημη κατάσταση της αρχής και με διάφορα σερί και επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να αποκτήσουν μια σημαντική διαφορά στην τρίτη περίοδο και με ένα επιμέρους σκορ 20-9 στην τέταρτη περίοδο, πήραν μια άνετη νίκη. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τέιλορ με 25 και Πάσαλιτς με 13 πόντους. Από τους «ασπρόμαυρους», ξεχώρισε ο Ντικούδης με 15 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αποφασισμένες και στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου καμία δεν μπορούσε να αποκτήσει προβάδισμα, αφού αυτό εναλλασσόταν σταθερά μέχρι το πρώτο πεντάλεπτο. Όμως, το 10-11 υπέρ του ΠΑΟΚ μετατράπηκε γρήγορα σε 13-21 με ένα επιμέρους 10-3 του «Δικεφάλου». Και αν στην αρχή, τη διαφορά την έκαναν οι τρεις Αμερικανοί του Σούλη Μαρκόπουλου, στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Δήμος Ντικούδης μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Έτσι, με μοναδική αξιόλογη επιθετική επιλογή τον Τέιλορ, οι Καβαλιώτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο στο -7.

Η δεύτερη περιόδος ξεκίνησε με τους ιδανικούς οιωνούς για τον «Δικέφαλο», που κατάφερε να προηγηθεί με +11, χάρη στον Ντικούδη που είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Όμως, ο Πάσαλιτς ανέλαβε δράση για τους γηπεδούχους και τους βοήθησε να κάνουν ένα 11-2 και να ισοφαρίσουν το ματς. Οι Καλαμπόκης και Αντριουσκεβίτσιους κατάφεραν να φτάσουν στο +7, κρατώντας μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το προβάδισμα, παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων που μείωσαν στο -3 στη λήξη του.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα 8-0 σερί της Καβάλας έφερε το +5 και, στην προσπάθεια οι «ασπρόμαυροι» να ξαναμπούν στο ματς, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν ένα νέο επιμέρους σκορ και ξαναπήγαν στο +7 τη διαφορά, έχοντας ως πρωτεργάτες τους Πάσαλιτς, Τέιλορ και Ο’ Μπράιαντ. Ο Ντικούδης βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα 9-2 επιμέρους σκορ και να ισοφαρίσει το ματς, όμως οι γηπεδούχοι με τη συνδρομή του Γκάρισον, κατάφεραν να «κλείσουν» το τριαντάλεπτο στο +4.

Στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την αναμέτρηση και κατάφεραν να αποκτήσουν μια διψήφια διαφορά, με ένα νέο σερί 8-0, την οποία όσο και να «έριχναν» οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, δεν έβρισκαν τις λύσεις για να απειλήσουν. Το +10 έγινε +12 και στο τέλος το +15 έδειξε τις διαθέσεις των γηπεδούχων.



Τα δεκάλεπτα: 14-21, 34-37, 55-51, 75-60

ΚΑΒΑΛΑ: Πάσαλιτς 13, Γκάρισον 6, Τέιλορ 25, Στεφανίδης 4, Κοστόφ 9, Καραποστόλου 7, Σίμτσακ 1, Ο' Μπράιαντ 10

ΠΑΟΚ: Γκίντενς 11, Στίγγερς 2, Γκόρι 11, Ντικούδης 15, Καλαμπόκης 6, Αντριουσκεβίτσιους 4, Ράιτ 5, Γιαννακίδης 6


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x