Stoiximan Super League

I love this game!

Αυτό είναι ποδόσφαιρο! Με ατελείωτο passing game, ασφυκτικό πρέσινγκ και αρχοντική ηρεμία, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ και έδειξε ότι η μπαλάρα με τον Εργοτέλη ήταν μόνο το… ορεκτικό! Δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ από Κλέιτον και Λέτο και ένα γκολ ενδιάμεσα από τον Κουίνσι σίγησαν την Τούμπα και διατήρησαν… χορεύοντας, τους «πράσινους» στην κορυφή της βαθμολογίας!

Αυτό είναι ποδόσφαιρο!

Με ατελείωτο passing game, ασφυκτικό πρέσινγκ και αρχοντική ηρεμία, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ και έδειξε ότι η μπαλάρα με τον Εργοτέλη ήταν μόνο το… ορεκτικό!

Δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ από Κλέιτον και Λέτο και ένα γκολ ενδιάμεσα από τον Κουίνσι σίγησαν την Τούμπα και διατήρησαν… χορεύοντας, τους «πράσινους» στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ο Βιεϊρίνια πέτυχε το γκολ του τραγικού «Δικεφάλου», με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο τέλος.

Μεγάλη ένταση και αποπνικτική ατμόσφαιρα δύο ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι, όταν οπαδοί του «Δικεφάλου», έξω από τη Θύρα 4, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις κλούβες των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα.

Πως έπαιξαν

Σε διάταξη 4-2-3-1 -όπως αναμενόταν, δηλαδή- παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Χαλκιάς έκατσε κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ, Λάζαρ και Αρίας τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Φωτάκης, ενώ την επιθετική… τριπλέτα αποτελούσαν οι Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου και Βιεϊρίνια. Στον αντίποδα, 4-4-2 επέλεξε -και πάλι- ο Ζεσουάλδο Φερείρα: Τον Καπίνο στο τέρμα, τους Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο στην άμυνα. Σιμάο-Κατσουράνης ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, δεξί χαφ ο Ζέκα, αριστερό ο Κουίνσι και μπροστά τους, στην επίθεση, ο Κλέιτον με τον πρώτο σκόρερ της Super League, Λέτο.

¨

Πολύ… μπάλα!

Με τη βοήθεια ΚΑΙ του Κουκουλάκη, που σφύριζε ελάχιστα, στο πρώτο 45λεπτο είδαμε και ωραία και… πολύ μπάλα! Άλλωστε, 30 -περίπου- λεπτά καθαρού χρόνου(!), σε ημίχρονο ελληνικού ντέρμπι, πολύ σπάνια βλέπουμε και ας μην είχε την πολύ μεγάλη φάση το πρώτο μέρος -πέρα από το γκολ. Για την ακρίβεια, μόνο το συρτό σουτ του Λέτο (11') και η… βολίδα του Βιεϊρίνια (23') απείλησαν, ουσιαστικά, τους Χαλκιά και Καπίνο, αντίστοιχα. Ωστόσο, το ματς είχε πολύ ωραίο ρυθμό, με τους «πράσινους» να μπαίνουν πιο δυνατά σε αυτό και με ηρεμία, ατελείωτο passing game και πρέσινγκ δεν άφηναν τους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Ζέκα, κυρίως και Σιμάο ήταν εξαιρετικοί και με άξιους συμπαραστάτες τους, τους Κλέιτον, Λέτο και Κατσουράνη, «κλείδωσαν» τα ατού των γηπεδούχων, που μόνο για ένα πεντάλεπτο, από το 25' ως το 30', ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν. Τότε ήταν, όμως, που δέχτηκαν και το γκολ (32'), από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον!

Χόρευε!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ΜΟΝΟ μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο! Ο ΠΑΟΚ, φανερά νευρικός, τόσο από το γκολ του Βραζιλιάνου, όσο και από την γκρίνια του κόσμου, δεν μπορούσε να βγάλει φάση, σε αντίθεση με το «τριφύλλι», που με πανέμορφο, γρήγορο και στρωτό ποδόσφαιρο, σου έδινε την εντύπωση πως -ανά πάσα στιγμή- θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Όπως και έγινε, τελικά… Ο Κουίνσι, έπειτα από γύρισμα του Κατσουράνη και τραγικό λάθος του Σνάουτσνερ, «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο 56'! Και σαν να μην έφταναν… αυτά για τον «Δικέφαλο», στο 70', με νέα, εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά του πρώτου σκόρερ -με οκτώ, πλέον, γκολ σε έξι αγώνες- της Super League, Λέτο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 3-0! Το μόνο που κατάφερε ο απογοητευτικός ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 85'. Μία παράβαση, πάντως, που δεν υπήρχε, αφού ο -κατά τ' άλλα, εξαιρετικός- Κουκουλάκης είδε την κλωτσιά του Πορτογάλου στον Βιτόλο για… πέναλτι. Μικρή σημασία, βέβαια, έχει αυτό. Οι «πράσινοι», με μία σπουδαία εμφάνιση, πήραν μία εμφατική νίκη και έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση…







ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας (46' Τσιρίλο), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας (58' Σπαντάσιο), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (61' Γιάννου).

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Κατσικάς

ΠΑΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74' Βιτόλο), Σιμάο, Ζέκα (90'+4' Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (76' Τοτσέ)

Στον πάγκο: Καρνέζης, Καντέ, Λαγός, Ιωαννίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Τρύφων (Δράμας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα



Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x