Stoiximan Super League

Επιτέλους… χαμόγελα

Έναν λόγο αισιοδοξίας πρόσφερε στους φίλους της η ΑΕΚ με τη νίκη, αλλά πολύ περισσότερο την ενθαρρυντική εμφάνιση απέναντι στον Άρη. Ικανοποίηση Κωστένογλου, που ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια στο ντέρμπι της Κυριακής με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δεν αδιαφορούν για το ματς με τη Λοκομοτίβ Μόσχας την Πέμπτη οι «κιτρινόμαυροι». Παραμένει το «σκοτάδι» στα διοικητικά.

Έναν λόγο αισιοδοξίας πρόσφερε στους φίλους της η ΑΕΚ με τη νίκη, αλλά πολύ περισσότερο την ενθαρρυντική εμφάνιση απέναντι στον Άρη.

Δίχως να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά όντας ουσιαστική, συγκεντρωμένη και πάνω από όλα παθιασμένη, η «Ένωση» πήρε με επιβλητικό τρόπο τους τρεις βαθμούς και διατηρήθηκε σε επαφή με την κορυφή αφήνοντας πίσω της τα τελευταία στραβοπατήματα.

Το χειροκρότημα των λίγων αλλά πιστών φιλάθλων της αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση και την απόδειξη πως έφυγαν από το ΟΑΚΑ ικανοποιημένη με το πάθος, τη διάθεση και τη γενικότερη εικόνα της ομάδας τους.

Οι μεγαλύτερες «εξετάσεις», ωστόσο, είναι αυτές που έρχονται, καθώς την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι με τον (τυπικά γηπεδούχο) Παναθηναϊκό. Ένα ματς που μπορεί να βάλει την ΑΕΚ και πάλι δυναμικά στη μάχη της κορυφής ή να την απομακρύνει κι άλλο από αυτή.

Μέχρι το ντέρμπι Λοκομοτίβ

Πριν από το κρίσιμο ματς της Κυριακής, πάντως, η ΑΕΚ έχει Europa League. Την Πέμπτη (22:05) οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και παρότι οι ελπίδες πρόκρισης είναι απλώς μαθηματικές μετά τις τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο, ουδείς αδιαφορεί για τον αγώνα.

Πέρα από το γόητρο, που… απαγορεύει στην «Ένωση» να συνεχίσει με μηδενική συγκομιδή την πορεία της στον όμιλο, υπάρχουν τα κίνητρα της συγκέντρωσης βαθμών στην ειδική κατάταξη της UEFA εν όψει των μελλοντικών κληρώσεων, αλλά και των χρημάτων που μπορεί να μπουν στα ταμεία (η νίκη πριμοδοτείται με 140 και η ισοπαλία με 70 χιλιάδες ευρώ).

Ο Νίκος Κωστένογλου υπολογίζει για πρώτη φορά φέτος στους ομίλους τον Γρηγόρη Μάκο, που εξέτισε την τιμωρία τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί για την αποβολή του στο ματς με τη Ντιναμό Τιφλίδας. Ετοιμοπόλεμος είναι πλέον ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και δεν είναι απίθανο να παίξει αντί του Γιάννη Αραμπατζή, που αποχώρησε με κάκωση στη δεξιά κοιλιακή χώρα από το χθεσινό ματς.

Οι Λαγός και Καράμπελας που έχουν αιμάτωμα στην κνήμη και τα χείλη αντίστοιχα, δεν ανησυχούν τον Νίκο Κωστένογλου, που δεν υπολογίζει ξανά σε Γεωργέα και Γκούντγιονσεν, ενώ είναι πιθανό να προφυλάξει κάποιους παίκτες εν όψει Παναθηναϊκού.

Καμία εξέλιξη με Ισάεφ

Κι ενώ αγωνιστικά η ΑΕΚ προσφέρει ελπίδα στον κόσμο της, διοικητικά αυτό δεν συμβαίνει. Οι φήμες περί προχωρημένων επαφών μέχρι και οριστικής συμφωνίας με τον Ρόλαντ Ισάεφ, που παρουσιάστηκε ως ένας ακόμη επίδοξος σωτήρας, διαψεύστηκαν από την ΠΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρώσος επιχειρηματίας είχε εκφράσει φιλολογικό ενδιαφέρον πριν ένα μήνα, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Έτσι τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν και δεν φαίνεται φως στο τούνελ.

* Ο Γιάννης Βούρος αναμένεται σήμερα να καταθέσει τροπολογία προκειμένου να μπει το γήπεδο της ΑΕΚ στο Νομοσχέδιο περιβάλλοντος για το ρυθμιστικό, σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x