Επικαιρότητα

Μάθε που ψηφίζεις

Όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την συμφωνία των Βρυξελλών στις 26 Οκτωβρίου. Συνεδριάζει απόψε το υπουργικό συμβούλιο. Πληροφορίες για παρέμβαση Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου και Ραγκούση.

Όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την συμφωνία των Βρυξελλών στις 26 Οκτωβρίου. Συνεδριάζει απόψε το υπουργικό συμβούλιο. Πληροφορίες για παρέμβαση Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου και Ραγκούση.

Οριακή πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Μιλένας Αποστολάκη να ανεξαρτητοποιηθεί, της απειλής της Εύας Καιλή να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση αλλά και τον δημόσιο προβληματισμό τουλάχιστον άλλων τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με στόχο να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου.
Άγνοια για την απόφαση του Πρωθυπουργού δηλώνει σήμερα το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αντίθετος με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στις 152 έδρες πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία εν όψει της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή με πολλούς βουλευτές να εκφράζουν προβληματισμό για την στάση που θα κρατήσουν. Σύσκεψη το απόγευμα της Κυβερνητικής Επιτροπής.
Εκλογές και παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου ζήτησαν έξη μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Ο κ. Παπανδρέου στην προσπάθεια του να διασωθεί έβαλε ένα δίλλημα που θέτει σε κίνδυνο την θέση της χώρας στην Ευρώπη, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς που έγινε δεκτός το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σκέψεις στην Ν.Δ για ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Άμεσα εκλογές, ζητούν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σύρεται σε κάλπες, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συντονισμό των κομμάτων θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή προανήγγειλε το ΚΚΕ.


Οι εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας πιθανόν να βρεθεί η Ελλάδα, αν οι πολίτες της απορρίψουν το τελευταίο πακέτο διάσωσης στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αρνητική η στάση όλων των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τριγμοί στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Στο μείον 6,95% στις 15:25μμ το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Στάση εργασίας αύριο σε μπλε λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Σταματούν οι φαρμακοποιοί την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε 15 ασφαλιστικά Ταμεία. Αντιδρούν στην απόφαση απελευθέρωσης του ωραρίου που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα.

Το απόγευμα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την Κεντρική Κλινική Αθηνών, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εισήχθη νωρίς το πρωί με πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Κ Α Ι Ρ Ο Σ: Σχεδόν αίθριος αύριο Τετάρτη στην Αττική με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x