Euroleague

Έχασε μόνο τη… νίκη

Όχι όμως την αυτοπεποίθησή του. Ο Ολυμπιακός αν και γνώρισε την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ με σκορ 81-79 για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στην «Ιραντιέρ Αρίνα», δείχνοντας πως η συνέχεια του ανήκει. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς διατηρούσε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, φτάνοντας ακόμα και στο +12, ωστόσο όταν τα κρίσιμα λεπτά απαιτούσαν εμπειρία, εκείνη… έλειπε. Κορυφαίος για άλλη μία φορά ο Σπανούλης με 19 πόντους.

Όχι όμως την αυτοπεποίθησή του.

Ο Ολυμπιακός αν και γνώρισε την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ με σκορ 81-79 για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στην «Ιραντιέρ Αρίνα», δείχνοντας πως η συνέχεια του ανήκει.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς διατηρούσε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, φτάνοντας ακόμα και στο +12, ωστόσο όταν τα κρίσιμα λεπτά απαιτούσαν εμπειρία, εκείνη… έλειπε.

Κορυφαίος για άλλη μία φορά ο Σπανούλης με 19 πόντους.

Το ματς

Με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε η αναμέτρηση, όπου το σκορ ήταν στο 2-2 στα πρώτα δύο λεπτά. Η Κάχα Λαμποράλ έκανε τη «ζημιά» στον Ολυμπιακό μέσα από τη ρακέτα -κυρίως με τον Σεραφέν- ωστόσο η ευστοχία του Πέρο Άντιτς από τα 6,75μ. διατηρούσε τους Πειραιώτες μπροστά (6-8). Μάλιστα, ο Κέσελ με τρίποντο έφερε τη διαφορά ακόμα και στο +5 (6-11), σχεδόν στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήλεγχαν το ματς και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των Βάσκων βρέθηκαν ακόμα και στο +8 (11-19), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Εξαιρετική εμφάνιση, μέχρι εκείνο το σημείο, πραγματοποιούσε ο Δημήτρης Κατσίβελης με την πιεστική του άμυνα στα γκαρντ της Κάχα, αλλά και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που «έσπαγε» σωστά την μπάλα στην περιφέρεια. Όλα αυτά συνυπολόγισαν στο να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 13-22, υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να διατηρεί το υπέρ του +9 (13-22), μέχρι τα πρώτα τέσσερα λεπτά. Όμως, οι λάθος επιλογές στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μειώσουν στους έξι πόντους (20-26). Αυτό ανάγκασε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να βάλει τις φωνές στους παίκτες του, οι οποίοι «ξύπνησαν» και επανήλθαν στην πολύ καλή τους άμυνα, που δεν επέτρεψε να πέσει και άλλο η διαφορά. Το σκορ δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημίχρονου ήταν στο 30-36, με τους Πειραιώτες να κάνουν -μέχρι το τέλος- ένα σερί 4-0 και να κλείνουν το πρώτο 20λεπτο στο υπέρ τους +8 (32-40).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η διαφορά πήγε σε διψήφιο αριθμό για τον Ολυμπιακό (32-42), ο οποίος σε αντίθεση με το πρώτο, που «βομβάρδιζε» από την περιφέρεια, έδειξε τη διάθεση να ακουμπήσει την μπάλα στη ρακέτα. Πάντως και με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες «πλήγωσαν» την Κάχα Λαμποράλ, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +12 (37-49). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες, καθώς από τη μία η ευστοχία του Τελέτοβιτς από τα 6,75μ. και από την άλλη οι ελεύθερες βολές των Ισπανών, μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (54-56), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Κεϊλίν Λούκας με τρίποντο έδωσε «αέρα» πέντε πόντων στον Ολυμπιακό (54-59), αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έφεραν τους γηπεδούχους στο -3 (60-63). Τελικά οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους έκαναν το σκορ 60-63, με τους Βάσκους να έχουν χάσει προηγουμένως τρεις ευκαιρίας να μειώσουν ή να ισοφαρίσουν.

Άσχημα ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, καθώς με την αστοχία του έδωσε την ευκαιρία στην Κάχα Λαμποράλ να κάνει ένα σερί 6-0 και να φέρει το ματς στα ίσα (66-66). Για τα επόμενα τρία λεπτά, το ματς βρισκόταν στην ισοπαλία (68-68), με τους Ισπανούς να παίρνουν, αργότερα, ύστερα από πολύ ώρα το προβάδισμα (70-68). Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των Πειραιωτών, η διαφορά πήγε ακόμα και στο +4 (74-70). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να ανακτήσουν το προβάδισμα, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος λόγω του αντιαθλητικού που κέρδισε ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός έβαλε και τις δύο βολές, ωστόσο το λάθος του Λούκας στην επαναφορά και το καλάθι και φάουλ που έβαλε ο Σεραφέν, έκαναν το σκορ 77-72. Ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Χάινς μείωσε στους τρεις πόντους (79-76), ενώ στα 15 δευτερόλεπτα ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 79-79. Στην επίθεση της Κάχα «μίλησε» η εμπειρία του Πριτζιόνι, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ από μεσαία απόσταση κάνοντας το 81-79. Απέμεναν, επτά δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η τελευταία κόρνα της γραμματείας, όπου οι Πειραιώτες αστόχησαν με τον Γκετσεβίτσιους και απώλεσαν την ευκαιρία να πάνε το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-40, 60-66, 81-79

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9(1), Πριτζιόνι 3, Ντόρσι, Μ. Μπιέλιτσα 6, Σεραφίν 15, Σαν Εμετέριο 15, Ερτέλ 5(1), Όλεσον 2, Τελέτοβιτς 20(1), Ν. Μπιέλιτσα 2, Ουίλιαμς 4.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Λούκας 5, Άντιτς 14(2), Σπανούλης 19(1), Κέσελ 10(2), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 7(1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x